Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Stödhelger för drabbade

23 februari 2015 (17:26) | att hjälpa andra, självmord | av: Ludmilla

bris

När en förälder dör blir ingenting sig likt i familjen. Sorgen och saknaden är stor och nya tankar och känslor tränger sig på. Om den som dog dessutom tog sitt liv kommer ytterligare komplicerade tankar och frågor. Vissa saker kan man inte prata med släkt och vänner om utan bara med dem som har varit med om ungefär samma sak. Att få prata om tankar och känslor tillsammans i grupp är för många till stor hjälp när det gäller att hantera sorgen och saknaden efteråt.

För vem?
Bris stödhelger vänder sig till barn, unga och föräldrar i familjer där mamma eller pappa har tagit sitt liv. Höstens helger är 5-7 sep samt 28-30 nov.

Hur går det till?
I erbjudandet ingår två stödhelger, fredag till söndag, med några månaders mellanrum. Barnen och ungdomarna träffas i grupper med jämnåriga och föräldrarna träffas i egna grupper. Under ledning av stödgruppsledare delar deltagarna erfarenheter och gör övningar kring sorgen och livet efter dödsfallet. Vissa övningar gör barn och föräldrar tillsammans. En stor del av helgen ägnar vi också åt lättsammare aktiviteter och umgänge.

Var är det?
Helgerna äger rum på en kursgård i Storstockholmsområdet, dit man lätt kan ta sig från hela landet.

Vad kostar det?
Priset är 1 000 kr/deltagare, max 3 000 kr/familj för båda helgerna, inklusive kost, logi och aktiviteter.

Frågor och anmälan:
Sofia Grönkvist, socionom och sakkunnig Bris.
070-160 88 04, sofia.gronkvist@bris.se

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Ulrika
4 mars, 2015 kl 4 mars 2015 (0:14)

Nåt som det är brist på, iaf där vi bor, är stöd till barnen som inte är små längre som förlorat någon närstående, i vårt fall är det två syskon. Tonåringarna blir lite bortglömda kan jag tycka.

Skriv någonting