Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Avsnitt 3: David

3 oktober 2017 (18:47) | Podcast, självmord, sorg&saknad | av: Ludmilla

David var 28 år när han tog sitt liv 2011. Han hade återkommande funderingar på om det var något allvarligt fel på honom och trodde att det kunde vara Aspergers eller psykopati. Han försökte ta sitt liv sex år tidigare men hittades av sina föräldrar. När hans pojkvän gjorde slut tog de negativa tankarna överhanden och så tog han sitt liv. Lyssna på Davids historia på Fjärilarnas Podcast tredje avsnitt som du hittar här:

Davids mamma Elisabeth Lindström har skrivit en bok om vad som hände dem. Den heter ”I sorgens famn” och ges ut av Grims förlag. Elisabeth är engagerad i anhörigföreningen SPES som stöttar efterlevande till de som tagit sitt liv. De har flera lokalföreningar med samtalsträffar. På flera ställen i landet startas det också upp ungdomsgrupper just nu.

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Jerry
4 oktober, 2017 kl 4 oktober 2017 (7:42)

Berättelsen om David tog tag i mig väldigt mycket. Kanske just för att jag känner igen mig en hel del. Tack för att du fortsätter din kamp för att prata om detta svåra och ibland outhärdliga ämne.

Kommentar från Johanna
10 oktober, 2017 kl 10 oktober 2017 (16:08)

Hej Ludmilla! Jag är utbildad som skolinformatör i HBTQ-frågor för RFSL och tycker att HBTQ-personers psykiska ohälsa är viktig att synliggöra, ffa när det kommer till depression/självmord. Ca 50 % av alla trans*personer har gjort suicidförsök. Tragiskt! 🙁 Jobbar SuicideZero något riktat mot speciellt HBTQ-personer och ffa transpersoner? Hur kan vården i Sverige bli bättre på detta? Vore intressant att höra dina tankar! 🙂 Tack! Mvh /Johanna

Kommentar från Ludmilla
10 oktober, 2017 kl 10 oktober 2017 (17:09)

Hej Johanna.
Jag vill först säga att jag inte sitter i någon styrelse för Suicide Zero längre samtidigt som jag fortsatt stöttar organisationen.
Suicide Zeros ambassadör Saga Becker synliggör dessa frågor i organisationen.

Kommentar från gösta forsman
19 juni, 2018 kl 19 juni 2018 (10:21)

hej jag fick en dag veta att en närstående inte ville leva längre o det kom som en chock givetvis så allt rasade ihop.. men som en ”bearbetning” av detta skrev jag en låt som jag tänkte att du skulle få lyssna på.. den heter ”nu har orken tagit slut” och finns här https://www.youtube.com/watch?v=j0uACQ3BROA

Skriv någonting