Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Kalla mig galen

31 oktober 2017 (17:04) | boktips, depression, psykiatri | av: Ludmilla

 

 

En ny bok av Christian Dahlström har kommit ut och jag har läst den! Kanske känner du till den förra boken (Panikångest och depression)? Om inte rekommenderar jag den också!

Boken är en härlig blandning av olika berättelser växlat med välavvägda diskussioner om t ex medicinering, genetik och psykiatri. Den berättelse som går genom hela boken är den om Christians egen uppväxt och relationen till sin mamma till dess han blev vuxen. Hon hade schizofreni och missbruk och Christian blev omhändertagen redan som 10 månaders bebis. Dessutom finns intervjuer med ett antal personer som ger olika perspektiv och vinklingar kring psykisk ohälsa.

Boken är mycket välformulerad och med Christians egna erfarenheter av depression och panikångest blir den dessutom genuin och trovärdig.

Vill du höra mer om och av Christian kan du lyssna på hans pod Sinnessjukt.

Kommentarer till inlägget

Pingback från Kalla mig galen: recensioner, omdömen och betyg om boken ”Kalla mig galen – berättelser från Psyksverige”
2 mars, 2018 kl 2 mars 2018 (13:36)

[…] Recensent: Ludmilla Rosengren Omdöme: ”Boken är en härlig blandning av olika berättelser växlat med välavvägda diskussioner om till exempel medicinering, genetik och psykiatri //…// Boken är mycket välformulerad och med Christians egna erfarenheter av depression och panikångest blir den dessutom genuin och trovärdig.” Läs hela recensionen här […]

Skriv någonting