Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

En vanlig sommarmåndag i mitt liv

15 juni 2009 (21:23) | babysim, barn, blogg, KBT, tröst&hopp | av: Ludmilla

Ja, men då var det sommarlov då. 10 grader varmt ute. Ska man ha mössa och vantar eller är det liksom per definition förbjudet när det är mitten av juni?

Jag kollar snabbt upp vädret för dagen på www.yr.no och konstaterar att det INTE ska regna idag. Pojkarna ska ha friidrottsläger på förmiddagen. Vi packar en matsäck och övriga kläder – av olika sort med tanke på vädret. Hur varma komemr de att bli av aktiviteten?

Halv tio som starttid är en ganska trevlig tid. Lagom tempo på morgonen. Det blev inte så mycket tjafs om juicens position på frukostbordet heller.

Väl framme satte sig barnen på stolarna på läktaren och väntade på uppropet. Unga ledare tar generat på sig rollen men gör det riktigt bra. (Jag kommer på mig själv att undra om hon skulle bli en bra babysiminstruktör.) Barnen är mellan 5 och 15 år och jag ser en kille som säkert är just 15 år som inte tycker det är jättecoolt att sätta sig bland de andra barnen. Mina pojkar är inte fullt så coola än men Jonas bjöd bara på en liten fingervinkning när jag gick. Han är 11 år, och man märker att det händer saker i kroppen redan.

Nu hade jag 2 timmar på mig att arbeta innan det var dags att åka tillbaka och hämta pojkarna. Jag visade den nya Babysimfilmen som är klar för de andra på kontoret. Det är ett par gymnasiekillar som har producerat den och jag är jättenöjd. Den ger ett mycket mer modernt intryck än den förra. Jag hann även med att börja förbereda lönerna och att ringa upp en simmare som hade funderingar och ville prata med chefen.

Tillbaka till idrottsplatsen och hämta upp pojkarna. De hade mycket att berätta och var hungriga förstås. Lunch hemma och pojkarna blev lite pyssliga på sina rum. Jag fortsatte att arbeta hemifrån.

På eftermiddagen åkte jag på mitt avslutande psykologsamtal hos Anna Kåver. Jag har gått hos henne sedan i augusti för min sorgbearbetning och det har varit otroligt bra. Nu knöt vi ihop trådarna och avslutade vår kontakt. Det känns rätt. Jag känner mig färdig med den intensiva bearbetningen. Linnéa kommer alltid att vara med mig och det är tidvis mycket smärtsamt. Men fokus är nu på framtiden. Det måste vara så.

På vägen hem diskuterade jag bröllopsplanerna med Emelie. Hon är fortfarande osäker på om bröllopsklänningen kommer att vara klar om 5 veckor. Vi har nästan fått klart med cateringfirman nu och inbjudningskorten är på väg ut…

Jag hann hem och vända innan det var dags att åka ned på stan och träffa Fatou (Tonårsmorsa). Vi träffades första gången för nästan ett år sedan när hon kontaktade mig och berättade att hennes döttrar hade sett pådraget efter att Linnéa hoppat framför tåget i deras bostadsområde. Jag bjöd då hem dem och fick höra deras berättelse samtidigt som de fick se Linnéas rum och få en uppfattning om oss och Linnéa.
Sedan dess har vi hållit kontakten via bloggen/datorn men inte lyckats få till en träff trots att vi bor i samma stad. Nu sågs vi dock och åt en mysig middag tillsammans.

Det var Oscar och jag som träffade Fatou för Jonas orkade inte. Jonas överraskade dock med ”Linnéas kladdkaka” när vi kom hem. Linnéa hade ett ”hemligt” recept som Jonas nu har hittat. Mums!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tonårsmorsa
15 juni, 2009 kl 15 juni 2009 (21:50)

Åter igen: Ett varmt TACK för ikväll! Kram till er alla! ♥ Och en stor kram till oss båda, för att vi ÄNTLIGEN fick till ett nytt möte! 🙂

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Tack för den, Ludmilla!

Kommentar från Tizzel
15 juni, 2009 kl 15 juni 2009 (22:00)

Så fint att ni fick en sån mysig stund tillsammans! Och så extra fint att avsluta med Linnéas kladdkaka!

Tizzels senaste blogginlägg..Tyvärr!!!

Kommentar från Soulsister
16 juni, 2009 kl 16 juni 2009 (4:56)

Låter som en härligt och produktiv dag! O fika med en god vän är väl aldrig fel?!
Kladdkaka….mmmmm va gott!

Soulsisters senaste blogginlägg..Go’morron!

Kommentar från Ingrid
16 juni, 2009 kl 16 juni 2009 (9:17)

Låter som en vanlig dag i ditt liv. Utan missöden och tokigheter 😉

Kul att filmen är klar 🙂
Väntar på 3:dje upplagan av babysimboken nu bara…

Kommentar från Ewa
16 juni, 2009 kl 16 juni 2009 (21:29)

🙂 Låter som en fin dag

Ewas senaste blogginlägg..Sånt här gör mig förbannad!! Autism är INGEN sjukdom!!!

Skriv någonting