Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Ljuslampa i mörkret

4 december 2010 (9:01) | allmänt, depression | av: Ludmilla

Jag är som många andra med i Buzzador, men jag har inte någon stor lust att skriva om allt bara för skrivandets skull.

Men den här gången måste jag få dela med mig för jag tycker detta är väldigt bra. Det är en dagsljuslampa i miniformat (Philips goLITE BLU).

Den används för att aktivera de delar i hjärnan som styrs av dagsljus. Så här års är det lätt att bli mycket trött eftersom det är mörkare. Vi människor styrs av ljus i väldigt stor utsträckning. Får man för lite ljus är det många som känner sig mycket tröttare och även mer nedstämda.

Jag köpte in en liknande lampa för många år sedan. Den är dock väldigt stor och man måste ha den framför sig flera timmar. Den här (Philips goLITE BLU) är jätteliten och det räcker med 15-30 min per dag. Jag ställer den framför mig är jag äter frukost. Jag har även tagit den med till kontoret och där går den runt till alla. Man märker ganska omgående att man blir piggare.

Den ska även vara bra för jetlag. Man kommer snabbare in i rätt dygnsrytm.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Louise
4 december, 2010 kl 4 december 2010 (12:04)

Hej Ludmilla!

Åhh en sån skulle man ha. Vad kostar den och vad hittar jag den?

Massor med kramar/LOUISE

Kommentar från Ullah
5 december, 2010 kl 5 december 2010 (15:05)

Den kostar 2995 kr på Elgiganten.

Kommentar från Ludmilla
5 december, 2010 kl 5 december 2010 (20:14)

På Buzzador fick man betala 900:- för den.

Kommentar från Ullah
6 december, 2010 kl 6 december 2010 (7:16)

Vilken prisskillnad!

Kommentar från Marie-Anne
6 december, 2010 kl 6 december 2010 (21:59)

TACK för tipset. En ljusterapi-lampa är redan beställd och kommer att hamna, inslagen, i julklappssäcken 🙂

Jag fick betala 1795 kr inkl frakt från Elgiganten (internetaffären), men såg att den hade gått att få ännu billigare någon annanstans… trist

Pingback från Ludmillas Blogg » Cliniderm
15 januari, 2011 kl 15 januari 2011 (17:45)

[…] åsikter om. Det är helt gratis. Ibland blir det riktigt bra saker. Jag har tidigare berättat om ljuslampan… (läs mer här) Jag har fortsatt använda den och den är verkligen toppen. Man får dock inte använda den för […]

Skriv någonting