Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Sophies bok

29 december 2010 (22:48) | barn | av: Ludmilla

Sophies bok

I höstas ”försvann” en del kontakter som Sophie hade träffat regelbundet under sommaren och dessförinnan. Mormor såg vi inte på fem veckor när hon var bortrest och Sarah och Joel som vi tillbringade hela sommaren med såg vi inte heller lika ofta.

Tanken föddes då på att göra en bok till Sophie så att vi kunde prata om de personerna som betyder mest för henne. Först tänkte jag klistra in foton i en självgjord bok men sedan upptäckte jag att jag kunde göra det på nätet.

Jag valde ut de personer som Sophie har en anknytning till och klistrade in deras foton i den lilla boken.

Sophie tycker väldigt mycket om den och vi ”läser” ofta om de olika personerna.

Alla syskonen finns med... även Linnéa.

Jag beställde denna bok på www.vistaprint.se men det finns nog möjlighet att göra på många ställen!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

»

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Annika S
30 december, 2010 kl 30 december 2010 (0:30)

Vilken bra ide´, småbarnen på förskolan har ” laminerade släktingar” som de kan titta på. Fint och rätt att Linneá också är med<3

Annika

Kommentar från Malin
30 december, 2010 kl 30 december 2010 (8:59)

Har varit inne hos dig förut men inte gett mig till känna, nu läste jag ditt inlägg hos Carola och kände att jag bara måste skriva några ord.
Jag är så otroligt imponerad över din kraft, din vilja att hitta en väg trots allt som hänt i ditt liv, att du lyckats förlåta sjukvåden och att du på ett sånt underbart sätt pratar om din dotter.
Min farfar tog sitt liv när jag var ett år så jag minns honom tyvärr inte. Däremot så har jag under hela mitt liv fått se hur den händelsen färgat min pappa och som en direkt effekt av det, alla oss i hans direkta omgivning. Det har aldrig pratats om den händelsen, det var han och min farmor som hittade farfar, pappa var ca 22 år och min farfar hade valt att skjuta sig i huvudet trots att han som läkare kunnat göra det annorlunda med tanke på den/de som skulle hitta honom. Min pappa har mer eller mindre fått sitt liv förstört av den händelsen och det har varit/är otroligt plågsamt att se på, han vägrar att prata om det.

Jag har oxå en sladdis, strax innan jag fyllde 39 år -08 så föddes Benjamin, familjens solstråle. Hans bröder är 20 och 18 och för mig var hans födelse, att få bli mamma vid den åldern, det bästa som hänt mig förutom då jag träffade min man. Nu var jag stabil, mogen och lycklig, nu kunde jag bli en bra mamma. Åren när mina andra sönder var små plågar mig ständigt, det är år jag helst vill glömma. Nu känns det som om jag får en andra chans.

Tack för att du så öppet delar med dig och jag hoppas ni får en underbart nytt år!
Kram Malin

Kommentar från Susanne
30 december, 2010 kl 30 december 2010 (11:55)

Tack för tipset.
Vilken fin bok Sophie har nu att titta i.
kram Susanne

Kommentar från Karin Nygren
30 december, 2010 kl 30 december 2010 (21:23)

Vilken bra idé!
Jag har gjort fotoböcker tidigare osv med bilder från olika resor osv.
Men det här var ju superbra. Är det hårdare papper på sidorna så att hon kan sitta och titta själv, eller är det tunt vanligt papper?

Är ju jättesmart sätt att sätta i bilder på släktingar som min dotter inte träffar så ofta!

Kram

Kommentar från Soulsister
31 december, 2010 kl 31 december 2010 (7:56)

Vilken fin bok och så bra idé!

Önskar dig och de dina ett Gott slut på 2010 och hoppas början och resten av 2011 blir det bästa året hittills för er.

KRAM

Kommentar från Becka
31 december, 2010 kl 31 december 2010 (17:05)

Vilken fin bok 🙂 Vill önska dig och din familj ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Många kramar /Rebecka

Kommentar från en bloggis
31 december, 2010 kl 31 december 2010 (19:45)

Vill bara tacka Dig för Din underbara blogg och Dina fina råd i den. Har läst bloggen under en längre tid men så helt plötsligt dog min sambo, 53 år bara, i höstas. Finner mycket tröst i det du skriver även som att mista en livskamrat inte är det samma som att förlora sitt egna barn i självmord. Du verkar vara en underbart fin person och jag önskar Dig och Din familj all lycka i framtiden! Du ska veta att Din blogg gör skillnad! Tack för allt!

Kommentar från Kristina
1 januari, 2011 kl 1 januari 2011 (1:39)

Vill bara önska dig och de dina ett Gott Nytt År och hoppas att det nya året ska vara fyllt av välsignelser, glädje och kärlek och mycket hälsa

Kommentar från A
5 januari, 2011 kl 5 januari 2011 (19:31)

På samma sätt som ”delad glädje är dubbel glädje” är ”delad ångest halv ångest”.
Jag är en 40-årig man som har en liten åttaårig tjej med cancer. Och jag vet inte riktigt varför jag är här. Kanske för att säga hej? ”Hej” torde ju vara såväl accpterat som ofärgat. Annars är allt åt helvete. På skitriktigt. Men jag vill ändå skicka ett litet ord av hopp till alla oss/er som hittat hit. Jag vet inte hur det låter eller hur det ser ut, men jag tror att ni alla har smakat det mellan tårarna. Ta hand om er! /Anders

Kommentar från Annika Eklund
7 januari, 2011 kl 7 januari 2011 (8:48)

Det finns även http://www.ifolor.se
Jag och sambon har gjort flera fotoböcker där och det blir jättefint. Man laddar ner ett program till datorn och sitter och gör fotoboken hemma. Sedan skickar man den som beställning till Ifolor och så skickar de hem den

Pingback från Ludmillas Blogg » Stark vilja…
22 februari, 2011 kl 22 februari 2011 (15:31)

[…] ville hon att jag skulle ta ned hennes bok som jag gjort, med fotona på familjemedlemmarna. (läs mer här…) Hon bläddrade fram bilden på ”momo”. Sophie ÄÄÄÄLSKAR momo! Nu började Sophie […]

Skriv någonting