Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Camilla Henemark

3 april 2011 (15:48) | att hjälpa andra, depression, självmord | av: Ludmilla

En del personer växer i ens ögon och visar sig vara något helt annat än vad man trodde.

Jag söker lite på nätet om självmord och hittar Tv4 Nyhetsmorgon från i höstas där Camilla Henemark berättar om sig själv och det hon varit med om.

Camilla%20Henemark%20ber%C3%A4ttar%20om%20sj%C3%A4lvmordstankarna

Jag ser också Malou von Sivers program ”Efter tio” en av dagarna som Sophie var magsjuk för några veckor sedan. Då är Camilla Henemark också med.

Intervju%20med%20Camilla%20Henemark

Camilla Henemark var för mig ett känt namn och ansikte, men jag visste inte så mycket om henne. Självklart visste jag att hon tillsammans med Alexander Bard och Jean-Pierre Barda varit en del av Army of Lovers. Jag visste också att hon varit fotomodell.

Men den historia som hon berättade och på det sätt hon berättade det, hade jag inte räknat med alls. Camilla Henemark berättade om hur det flärdfulla kändislivet plötsligt förvandlades till en mardröm där hon blev förföljd av media som hade henne som hackkyckling. Det ena nederlaget efter det andra ledde till att hon hamnade i en djup depression, ett missbruk, blev hemlös och efter många om och men sökte hjälp inom vården.

Hon blev inlagd pga av sina självmordstankar och självmordförsök både frivilligt och tvångsinlagd vid ett tillfälle.

Det hon berättar om hur vården (inte) fungerar och den distans till det hon varit med om som hon har, är imponerande. Det jag ser är inte en ”diva” utan en intelligent person som har något viktigt att förmedla.

Jag blir imponerad över att en person som hon, vågar stå upp och berätta sin historia. Hon skäms inte, utan vågar berätta.

Hon säger också att hon vill arbeta självmordsförebyggande. Hon har redan hunnit dela sina erfarenheter på NASPs suicidpreventiva dag i höstas. Läs mer här…

Camilla Henemark gör skillnad!

Här finns också en sammanställning av suicidpreventiva dagen 2009 där jag var med och föreläste…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Mdotter
3 april, 2011 kl 3 april 2011 (17:32)

n

Kommentar från Emma
3 april, 2011 kl 3 april 2011 (20:09)

Jättebra inslag! Starkt av henne att prata om det, och på ett så insiktsfullt sätt.

Kommentar från Tejoka
3 april, 2011 kl 3 april 2011 (21:47)

Tack! Det var bra att du la upp detta. Ganska skönt att inse att man inte är ensam och att Camilla på nåt sätt kan minska skammen, i alla fall för mig.
Det värsta med att må dåligt är sen skam som hela tiden följer med, som är så omöjlig att dela med sig av, bara för den är så tung.
Tack för DITT stöd!

Kommentar från ”Cecilia+Borderline”
4 april, 2011 kl 4 april 2011 (12:16)

Ville bara säga att jag har skrivit ett inlägg om det killen skrivit om borderline..

Kommentar från Martina
4 april, 2011 kl 4 april 2011 (12:40)

Hej!

Hittade din blogg idag. Blev mkt tagen och önskar mejkontakt med dig om det är möjligt. Min förstfödde son dog i vecka 42+1 i min mage pga en GBS infektion för 8 år sedan. Har precis rest mig och börjat se framåt, tyvärr har det just konstaterats att jag har en stor tumör och ska börja utredning. Min stora oro (precis som du skriver) är att min älskade 7 åriga son ska bli ensam.

Hör av dig om du har möjlighet.

Tack för en fin blogg
Martina

Kommentar från ullisar
4 april, 2011 kl 4 april 2011 (22:24)

Jag vet inte mycket alls om den här kvinnan (troligen för att jag är så dålig på att läsa och lyssna på skvaller 😉 men av det lilla jag ändå läst har jag förstått att hon är grymt intelligent. Det gäller alla Army of Loversarna; översmarta allihop. På gott eller ont. Men att hon är så stark som hon visar här ovanför, det visste jag inte.

Kommentar från Britta
6 april, 2011 kl 6 april 2011 (22:34)

Är glad att du la upp de här klippen om Camilla i din blogg. Hon uttryckte sig bra. Hon hade integritet. Och jag kan känna att min respekt för henne blev något helt annat än den varit (vilket innebär att jag burit på en massa fördomar). Sorgligt att Malou var mer intresserad av snaskit skvaller än det viktiga Camillas hade att säga.

Kommentar från ullisar
7 april, 2011 kl 7 april 2011 (0:48)

Är det inte sån Malou von Sievers är numera? Jag är verkligen inte imponerad av henne som varken journalist eller medmänniska.

Pingback från Ludmillas Blogg » ICare Prevention
10 juni, 2011 kl 10 juni 2011 (21:58)

[…] annat viktigt projekt är ICare Prevention (ICP). Det är jag tillsammans med Camilla Henemark och Anders Glisén som har utvecklat en modell för tidig upptäckt av psykisk ohälsa. Tanken är […]

Kommentar från Pernilla
19 juli, 2011 kl 19 juli 2011 (10:26)

Mitt intryck av Camilla Henemark är att hon är en okonventionell person med mycket mod. Vad intressant att ni samarbetar, jag ska följa bloggen och erat arbete, sprida viktig kunskap vidare. Ni inspirerar mig båda i mitt arbete med brobygge mellan människor. Andras erfarenheter är så berikande, sådan kunskap sätter sig på ett helt annat vis än ren faktakunskap. Nu ska jag googla på Anders Glisén, och sen stanna upp med en god grapefrukt, mindfulness-äta den. Tack för din intressanta blogg Ludmilla.

Kommentar från Kevin
21 juli, 2011 kl 21 juli 2011 (3:51)

Väl skrivet! Jag fick samma intryck!

Kommentar från Kevin
7 augusti, 2011 kl 7 augusti 2011 (18:43)

Nu var det ju inte Anders Glisén enbart som rädda Camilla från självmord utan Agent-fordomsfri som är artist/modell och föreläsare

han ringde i grevens tid flera gånger då hon var på väg och stoppa henne
utan honom hade hon inte funnits idag

http://www.youtube.com/watch?v=Evx58mmismI

Har talat med Mikaela och andra i army of lovers…alla säger samma sak

vad jag fattar så bor Anders Glisén oxså på stadshagen med Camilla

Kommentar från Ludmilla
10 augusti, 2011 kl 10 augusti 2011 (11:20)

Kevin: Jag har helt annan information än du. Och den kommer direkt från källan.

Pingback från Ludmillas Blogg » Stark men inte ensam
10 augusti, 2011 kl 10 augusti 2011 (21:05)

[…] Snart kommer ICare Prevention att börja spridas bredare. Läs mer om mitt inlägg om ICP här och om Camilla här… […]

Skriv någonting