Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Svårt att bli gravid

6 mars 2013 (20:19) | barn, sjukvård | av: Ludmilla

Efter att Linnéa dött och vi bestämde oss för att försöka få ett till barn var det svårt för mig att bli gravid. Jag var ju över 40 år och i svår sorg, så det var väl inte så konstigt att det skulle vara svårare. Efter några månaders försök beställde jag tid på Carl von Linnékliniken här i Uppsala. Man undersökte mig och konstaterade att mina äggstockar var tillbakabildade och att mina hormonvärden tydde på att jag var i klimakteriet. Mitt AMH-värde var inte mätbart och FSH var över 40. Detta värde skulle enligt läkaren vara irreversibelt, dvs kunde inte bli normalt igen.

Det besked som jag fick var att jag inte skulle kunna bli gravid på normal väg utan att jag skulle överväga äggdonation. Eftersom jag ändå hade 3 barn i livet kändes inte det som något jag skulle vilja gå igenom. Samtidigt kändes det mycket märkligt att jag skulle ha hamnat i ett tidigt klimakterium för det finns inte i vår släkt. Min egen tanke var att det berodde på sorgen. Sorg är ett extremt stresstillstånd och det vet man ju sedan tidigare att stress påverkar kroppen negativt. Men läkaren som jag talade med där trodde inte det.

Det var då jag började gå på akupunktur. Det kunde ju inte skada tänkte jag och efter 2 månader så hade mina hormonprover normaliserats. Jag blev gravid direkt.

Nu har det kommit en studie om AMH från just Carl von Linnékliniken. Den visar att AMH-värdet är en bra prediktor för hur stor sannolikhet det är att bli gravid efter provrörsbefruktning.

Det ska bli spännande att se hur lång tid det kommer att dröja innan man konstaterar att akupunktur är bra för att få kroppen i balans inför att bli gravid. Jag kan bara säga att det fungerar för mig och de som jag har rekommenderat att gå till den akupunktören som jag gick till – har också blivit gravida…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från mini
23 mars, 2013 kl 23 mars 2013 (21:37)

Hej Ludmilla! Hoppas du är bra , Jag har varit i feb ,i Car Von Linne och jag borjade akupunktören behandling i januari hoss en kinesisk läkare i Stockholm ,det gick bra jag 41 nästa 42 ,jag är gravida nu ,Min man också gjorde akupunktören en dagar före att han lämnar sperm precis en dagar före att plocka mina ägg ,och jag gjorde en dagar före att få tillbaka mina embrioner jag fick Två embryon vardera 4 celler,efter tre dagar att plocka mina egg,

Pingback från Ludmillas Blogg » Underverk
9 april, 2016 kl 9 april 2016 (8:54)

[…] Svårt att bli gravid […]

Kommentar från Ina
18 maj, 2016 kl 18 maj 2016 (9:54)

Hej! Jag har nu samma problem med låg AMH vid 41 ålder… Läkare sa att jag inte har någon möjlighet att bli gravid på en naturlig väg eller med IVF. Kan du vara så snäll och rekommendera kliniken där du förde akupunktur? Tack på förhand! Inga

Kommentar från Linnéa
1 november, 2016 kl 1 november 2016 (9:15)

Vad sorligt önskade att din dotter Linnéa va kvar hos dig! Kram /Linnéa

Skriv någonting