Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

När livet sätts på sin spets, del 3

9 april 2009 (11:51) | barn, livet, sjukvård | av: Ludmilla

När livet sätts på sin spets, del 1…
När livet sätts på sin spets, del 2…

Efter besöket hos en av landets främsta fertilitetsexperter som sagt att han med största sannolikhet trodde att jag kommit in i klimakteriet, var jag låg först. Men sen ryckte jag upp mig och bestämde mig för att försöka ta redan på så mycket jag kunde.

Jag sökte på nätet och mailade med några av världens främsta experter. Ingen av dem visste hur det förhöll sig med sorg och fertilitet. Det fanns inga sådana studier.

Jag kontaktade min vanliga gynekolog och frågade henne om mina symptom utan att nämna att jag varit på fertilitetskliniken och hon tyckte det var osannolikt att jag skulle ha kommit in i klimakteriet så tidigt. Hon skickade ett par remisser för provtagning som jag sparade ett tag.

Jag hittade information om akupunktur på nätet. Enligt den kinesiska traditionella medicinen skulle detta kunna hjälpa vid ofrivillig barnlöshet. Jag kom på att jag hört av en kompis att hon faktiskt fått hjälp på det sättet. Jag kontaktade Pans kinesiska klinik och påbörjade akupunktur en gång i veckan.

Efter ca en månad var det dags för återbesök på fertilitetskliniken och få svar på proverna som togs vid förra besöket. De bekräftade hans misstankar. Mitt FSH var skyhögt och hormonet som visar äggreserven (hur mycket ägg man har kvar) var omätbart. Jag har kommit i klimakteriet. Tillståndet går inte att vända. På min fråga om möjligheterna att ändå bli gravid säger han att den chansen är i det närmaste obefintlig. Om jag skulle ha tur och få en ägglossning skulle det ägget ändå vara i så dåligt skick att det inte skulle bli något. Han erbjöd oss äggdonation, vilket vi avböjde.

Då erbjöd han mig östrogenbehandling för mina klimakteriebesvär, vilket jag avböjde eftersom det verkligen skulle ta bort alla som helst möjligheter att bli gravid.

Jag fick honom att göra ett nytt ultraljud. Det hade hänt lite sedan sist (6 v tidigare). Han kunde se äggstockarna och det såg ut som att jag haft en ägglossning. Livmoderslemhinnan var tjockare än sist. Men så kunde det vara tillfälligt, sa han. Bilden var entydig. KLIMAKTERIET!!

Veckan efter fick jag mens. Det var på sportlovet. Men betydde ju ingenting, för man kunde få oregelbundna blödningar några år till enligt läkaren.

Jag har fortsatt på min akupunktur i alla fall, det i alla fall är en väldigt skön djupavslappning. Det kan ju inte skada i alla fall. Jag är snäll mot mig själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Ingrid
9 april, 2009 kl 9 april 2009 (14:08)

Själv gillar jag inte nålar, men en väninna till mig har blivit hjälpt med akupunktur mot sin barnlöshet. Och flera i min närhet har använt akupunktur i olika sammanhang och jag tror inte att den gamla österländska läran är helt fel. Fortsätt att vara snäll mot dig själv. Det är du värd 😉
Ha en skööön påsk!
Kram

Kommentar från Li
9 april, 2009 kl 9 april 2009 (16:14)

Jag har gått på akupunktur mot sorg och det har kännts bra. Jag tror att det viktiga att man själv tror på att det hjälper, så fortsätt! Kram igen!

Kommentar från Helene
9 april, 2009 kl 9 april 2009 (17:29)

Hej!
Lägger en länk till din blogg som jag följt ett tag nu. Är själv en 30årig mamma som förlorade sin lillebror aug 2007

Helenes senaste blogginlägg..Utan svar

Kommentar från Dom glömda
9 april, 2009 kl 9 april 2009 (17:35)

Välkommen till Dom Glömda Barnen
Barnen´s rätt i samhället

Omhändertagen på mycket tveksamma grunder

Vi är en nystartad förening DOM GLÖMDA BARNEN som vänder sig till de föräldrar som fått sina barn omhändertagna på mycket tveksamma grunder och många gånger utan att få någon rimlig

Vi i föreningen anser att varje barn har rätt till sina föräldrar och sitt nätverk – att föräldrarna i första hand ska få allt stöd och all hjälp så att alla möjligheter först är uttömda innan en placering sker.
Vi anser också att barnen ska placeras på besöksavstånd, så att inte det ska bli ett hinder och orsaka att kontakten bryts med föräldrar eller syskon. Vi vet hur viktig den kontakten är.

Målgrupper
Barn & Ungdomar
Som bor/eller har bott på HVB-hem eller i Familjehem
Föräldrar
Som har/eller har haft ert/era barn på HVB-hem eller Familjehem
Mormor.Farmor.Farfar.Morfar
Som har fått sitt Barnbarn omhändertaget gemon LVU.
Du själva hade kunnat ta hand om ditt barnbarn men inte fått det.
Askungarna
Jag blev inte omhändertagen fick bo hemma med mina biologiska föräldrar men hade det inte bra där
Lagar
Vi håller på att jobba fram lagförslag till Regeringen då Socialtjänsten gör många fel med Omhändertandet av barnen

Kommentar från Trebarnsmamman
10 april, 2009 kl 10 april 2009 (7:59)

Ja, tänk vad kroppen kan hitta på! Fortsätt vara snäll mot dig själv! Kram

Trebarnsmammans senaste blogginlägg..Långfredag

Kommentar från Jungle Boy
18 oktober, 2010 kl 18 oktober 2010 (20:43)

Jag vill inte såra dig, men du om du var beredd att söka ”landets främsta fertilitetsexperter” för dina problem, varför inte också landets främsta barnpsykiater för ditt barn’s problem..?

Pingback från Ludmillas Blogg » Svårt att bli gravid
6 mars, 2013 kl 6 mars 2013 (20:19)

[…] Det var då jag började gå på akupunktur. Det kunde ju inte skada tänkte jag och efter 2 månader så hade mina hormonprover normaliserats. Jag blev gravid direkt. […]

Skriv någonting