Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Energi

27 november 2008 (14:19) | acceptans, barn, död, Linnéa, livet, Mindfulness, självmord, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Solen lyser intensivt på min vinterbleka hud. In genom ögonlocken. Jag låter energin sugas in i min kropp och förvandlas, omvandlas till det jag behöver.

Lugn.

Det första som händer när jag stannar upp är att jag får många obehagliga minnesbilder. Linnéa är sjuk. Linnéa vill dö. Linnéa är inte ärlig mot mig. Linnéa blir arg. Polisen som kommer och säger att Linnéa är död. Jag berättar för alla att Linnéa är död. Emelie är sjuk. Inlagd. Jag berättar för henne att hennes syster är död. Möten på BUP. Ser Linnéa död.

Verkligheten som sjunker in.

Min dotter är död.
Min dotter har tagit sitt liv.

Det är sant.

Det som inte fick hända har hänt.

Hon finns inte längre.

Jag finns. Jag måste leva kvar fast jag i ärlighetens namn ofta känner att jag inte har någon lust.
Jag måste själv se till att jag mår bra. Det är många som är beroende av att jag mår bra.

Jag slår bort tankarna och tvingar mig att vara i nuet. Här i värmen och i solen.

Jag njuter. Låter mig fyllas på.

Jag har många år kvar som jag måste orka.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Kim
27 november, 2008 kl 27 november 2008 (16:26)

sv; Tack så hemskt mycket! Måste även säga att jag verkligen beundrar din styrka.

Kommentar från Judith
27 november, 2008 kl 27 november 2008 (21:47)

Jag har aldrig så många ord till dig här men jag läser och berörs och tänder ett ljus.

Många kramar till dig

Judiths senaste blogginlägg..Mitt Änglabarn

Kommentar från ninemile
27 november, 2008 kl 27 november 2008 (22:39)

hej=)
Angående detta med DBT….japp dina tankar om det stämmer tycker jag….vi har konstaterat det i dbt gruppen med att egentligen borde ALLA människor få gå dbt…för alla skulle verkligen ha nytta av det mer eller mindre…:)

Hoppas du har det bra…..kram å tack för att du kikat i min blogg:)// nine

ninemiles senaste blogginlägg..BÖRJAT ARBETSTRÄNA

Kommentar från Sandra
28 november, 2008 kl 28 november 2008 (8:44)

Kanske är det så, att en del kan man inte ta in, bearbeta och processa med en gång. Det sker i etapper. För att sedan leva vidare. Ett steg i taget, en dag i taget. Men jag vet att du redan är bekant med mindfulness.
Sorgen går ju i faser, lite som en flodvåg minns jag att Michelle, Heath Ledgers fru sa. Man vet inte när den kommer och sköjer över en igen.
Jag vet inte vad jag vill säga med mitt inlägg, mer än att det kommer att gå. Du kommer att hitta din väg ”tillbaka” till orken. Och vissa dagar orkar man allt och andra ligger man i soffan och gråter. Men det går…
Kram och önskar dig en fin dag!

Sandras senaste blogginlägg..Lite ångest för nyårsafton

Kommentar från Nina
28 november, 2008 kl 28 november 2008 (10:26)

Jag förstår om du ibland tänker ”vad har jag för val”, du måste ju vara stark och en fortsatt engagerad mamma till de dina. En liten parantes: Jag har själv tänkt tanken fler gånger än jag orkar räkna till, då jag nu under 10 år fått sköta mina tvillingar själv, då barnas pappa parktiskt taget klev ut ur våra liv strax efter deras födelse. Men vad hade hänt om jag också bara försvann? Förstår att det inte går att jämföra med att för alltid förlora något, men själva känslan med att orka, är på nåt sätt densamma.
Men du, hade jag träffat på dig under andra omständigheter, så hade jag antagligen frågat om du kunde tänka dig att vara min mentor i föräldraskap.
Så stor är min beundran för dig!
Kämpa på, det är du och alla nära dig värda!!
Många kramar till dig!!

Kommentar från Cissi
28 november, 2008 kl 28 november 2008 (11:01)

Tack! Jag tittar just nu på solsemester för mig och min pojkvän nästa höst skulle vara skönt! Ta hand om dig!

Kommentar från Ludmilla
28 november, 2008 kl 28 november 2008 (11:53)

<a href=\"#comment-815\">#</a>Nina→ Oj, jag blir alldeles generad… Det är väldigt snällt sagt av dig.

Kommentar från Therese
28 november, 2008 kl 28 november 2008 (13:16)

Skrev ett ganska långt inlägg förut till dig, men det kom inte fram och sen fann singen tid mer. Tänkte bara snabbt nu skriva att jag läser och hoppas du hade en bra semester! Ha en underbar helg

Thereses senaste blogginlägg..ryck upp dig.

Kommentar från Tonårsmorsa
29 november, 2008 kl 29 november 2008 (11:24)

Ja, du har många år kvar, men ibland räcker det att börja med att ta en dag i taget… Värme! ♥♥♥

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Dagens i-landsproblem

Skriv någonting