Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Har du förlorat någon närstående i självmord?

8 februari 2009 (10:01) | död, självmord, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Då har du antagligen ett behov av att komma i kontakt med andra som varit med om samma sak.
Självmord ger upphov till så mycket mer än sorg och saknad. Frågorna ”Varför?” och ”Kunde jag ha gjort något för att förhindra det?” är mycket svåra att lämna bakom sig.

Det faktum att det fortfarande är en hel del tabu kring självmord gör det svårt att dela och bearbeta. Vi måste våga vara öppna om det som har hänt för att vi ska kunna förändra samhällets inställning till självmord.

Kanske är ett steg på vägen att gå med i den Facebook-grupp som skapades idag (Har någon närstående tagit sitt liv?)? (Obs. Gruppen är enbart för de som har någon närstående som tagit sitt liv)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Jessica
8 februari, 2009 kl 8 februari 2009 (19:32)

Hej, försökte hitta gruppen, men vilket namn har ni döpt den till?
Kramar Jessica

Kommentar från Paulina
8 februari, 2009 kl 8 februari 2009 (19:43)

Hej Ludmilla,

Inte direkt relaterat till ditt inlägg, men ändå: Jag ”snubblade” precis över en bok som du kanske skulle vilja läsa: ”Den dagen min dotter blev galen”. Jag gillar inte alls titeln, men innehållet verkar vara intressant: http://www.albertbonniersforlag.se/Bocker-auto/Bokpresentationssida/?isbn=9789100115395.

Paulinas senaste blogginlägg..Scener ur ett äktenskap

Kommentar från carolinhe ♥
8 februari, 2009 kl 8 februari 2009 (20:15)

Hej Ludmilla, Jag har följt din blogg sen du startade den men har inte lämnat någon kommentar, Vill bara säga tack, tack för allt du skriver om. Jag har själv varit självmordsbenägen, skärt mig och hela köret men slutat med detta sen ett tag tillbaka. Byggt upp mitt självförtroende och allt. Det kommer kanske som en chock men uh, jag är glad över att du skriver ut om detta. Hur du bearbetar din sorg. Tänker ofta att det vorde min mamma som skrev om mig istället, ja ibland tänker jag situationen annolunda. Sen min lillebror nästan dog i ett självmordsförsök i december har jag blivit ennu mera emot detta! Och jag tycker då är så otroligt stark! Ta hand om dig och din familj, ni är otroligt starka! Tänker på er <3
/ Carolinhe

carolinhe ♥s senaste blogginlägg..hemma igen!

Skriv någonting