Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Vill du också ha Spotify?

15 mars 2009 (19:57) | musik, spotify, tävling | av: Ludmilla

Spotify är ett program som helt lagligt gör att du kan lyssna på musik på din dator. Det är för att du inte laddar ned musiken till datorn utan lyssnar på den som webradio. Men, det går mycket snabbt att söka fram musiken och du kan flytta i musiken snabbt och smidigt.

Det finns två sätt att skaffa Spotify. Antingen köper man tjänsten månadsvis, eller så har man tur och får en invite.

Jag lottar ut inviter med jämna mellanrum.

Här kommer dagens Spotifyfråga:

Finns det elaka människor? Finns det de människor som är genuint elaka eller är det en tolkning från den andra personen? Om det finns elaka människor, hur definierar man dem i så fall?

Kommentera här så deltar du i utlottningen. Vinnaren presenteras i morgon efter kl 18.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Maria
15 mars, 2009 kl 15 mars 2009 (20:21)

Hej Ludmilla!
Jag tror att det finns elaka människor även om jag hoppas att de är få. Jag tycker att en människa är elak om han/hon förstår konsekvenserna, och att de konskekvenserna är negativa, men ändå utför en handling utan direkt orsak.
Hoppas du förstår vad jag menar!
Ha en bra söndagskväll!
/Maria

Kommentar från Marielle
15 mars, 2009 kl 15 mars 2009 (20:57)

Elaka människor finns. Jag tror inte att man föds elak men olika saker i livet kan definitivt orsaka elakhet. Sen finns det ju självklart olika nivåer av elakhet. Komiker är ju ofta elaka och jag kan tycka att många går över gränsen men det får man ändå ta med en klackspark. Sen finns det misshandlare, mobbare ovs som är elaka och är mycket medvetna om deras egna handlingar, och det får inte accepteras!

Kommentar från Emelie
15 mars, 2009 kl 15 mars 2009 (23:08)

Jag tror inte det finns en människa som är rakt igenom elak. Jag tror att människan är brusten och sprucken. Jag tror att delar av mig är onda, och elaka. Jag gör saker mot människor som jag inte vill göra och i ”fel” situationer skulle jag kunnat vara en av soldaterna på koncentrationslägret. Jag skulle kunna misshandla, jag skulle kunna mobba. Jag är vanlig. Jag tror också på ansvaret, som handlar om att se sig själv som man är och ta ansvar för sina handlingar och tankar. Sedan finns det ju människor som på olika sätt är sjuka, har brist på empati osv, men ajg tror ändå inte det finns några människor som är rakt igenom elaka. Det tror jag inte.

förresten, om jag vinner så skulle jag vilja ge inviten i present till en vän… (så jag själv är inte ute efter inviten, så då kanske jag blir diskvalificerad, det var i alla fall roligt att dela tankarna)

Emelies senaste blogginlägg..sorgen målar världen

Kommentar från Jenny
16 mars, 2009 kl 16 mars 2009 (7:21)

Jag tror inte att det finns en endaste människa som födds elak, där emot finns det dem som blir det av olika anledningar tex sjukdommar och dålig uppväxt.
Men det finns nog ingen som är elak rakt igenom, men elaka personer finns det. Det finns många som är elaka med vilja och njuter av att se andra må dåligt. Hur sjukt det än låter så finns det sådana, men dom är ju sjuka och lider av någon psykiskstörning. För det anses ju inte vara normalt. Men elaka personer finns det.

Kommentar från Filippa
16 mars, 2009 kl 16 mars 2009 (9:32)

Jag att orsaken till att en del människor är elaka beror på ens uppväxt och hur man under den tiden har bemötts av andra. För överhuvudtaget, vem man är tror jag beror väldigt mycket på vad man har för umgänge eller vilken omgivning man befinner sig i. Å andra sidan, de som faktiskt ska definieras som elaka människor varierar från person till person eftersom alla ser olika på det, så egentligen kan man inte säga att en person är elak och förvänta sig att alla andra håller med. Personligen skulle jag säga att de som är elaka är de som vill andra illa och avsiktligt utför handlingar för att förstöra för andra.

Kommentar från Maria
16 mars, 2009 kl 16 mars 2009 (12:09)

Jag svarar bara på en del av din fråga, annars börjar min energi läcka igen och det är inte värt att låta de människorna få en uns av den. JA – det finns människor som är genuint, alltigenom elaka! Sällsynta tack och lov, men de finns definitivt!

Kommentar från Cecilia
16 mars, 2009 kl 16 mars 2009 (14:14)

Svår fråga. Jag har suttit och fnulat på mitt svar en stund nu och jag tror, faktiskt, att det INTE finns genuint elaka människor. De som är elaka tror jag har fått ett liknande bemötande i sitt liv eller så beror det på att de inte tänker sig för. Det som kanske går förbi en person som ett skämt tas på allvar som en förolämpning av en annan.
Tyvärr så har det blivit enklare att vara elak mycket på grund av internet användning – väldigt lätt att ”gömma sig” bakom en kaxig attityd, sen går det inte att visa med kropsspråk att det engentligen var menat som något roligt.
Jag var på globen i helgen och såg genrep av Melodifestivalen. Jag satt och skrattade åt Petra Mede som frågade Molly om det var dags för blöjbyte… Jag skrattade då men insåg rätt snart att för Molly kan det inte varit roligt att höra inför 12.000 pers! Nä, fram för glada, trevliga, positiva, snälla attityder mot dina medmänniskor – när du ler får du massor tillbaka. Hej från mig

Kommentar från Li
16 mars, 2009 kl 16 mars 2009 (16:08)

Hej
Jag tror inte att det finns elaka människor. Det finns de som beter sig elakt i vissa situationer av olika anledningar.

Kommentar från Lena B
16 mars, 2009 kl 16 mars 2009 (17:12)

Åh, nu är det en sådan där Spotify invite på gång igen. Jag vill…haaaa. Jag vill, jag vill 🙂
Ludmilla, jag tänkte på dig igår kväll…näe, jag försöker inte muta domaren, och jag bad nästan en stilla bön, (trots att jag inte är ett dugg troende) att du inte satt och tittade på Beck-filmen. Du och Linnea fanns i min tankar hela tiden. Se den inte! Usch, den var för sorglig och läskig.
Nu var det elaka människor jag skulle ”prata” om.
Ja, det är klart att finns elaka människor. Genuint elaka! Och det är ingen tolkningsfråga från än den ena eller andra personen.
En elak person kan var ond, obehaglig, sarkastisk, samvetslös och jävlig.
Frågan är om människan verkligen föds god, genuint god? När en ny människa föds måste hon ha någon att knyta an till (förälder eller annan vuxen). En god/sund/känslosam ”livsguide” ger förhoppningsvis goda/sunda barn. Men vad händer de som inte får möjligheten till att knyta an?
Kanske är det då det onda och elaka tar överhanden? Eller är det då det som ligger latent från födseln vaknar till liv?

Du kan konsten att ställa en fråga, du? *ler*

Lena Bs senaste blogginlägg..Historiken på bloggen säger:

Kommentar från annika sandberg
16 mars, 2009 kl 16 mars 2009 (17:27)

Jag har alltid varit en snäll och medkännande människa, inte skadat någon annan avsiktligt. Sedan min dotter dog har jag upptäckt att jag kan vara riktigt elak, dvs jag kan ge igen när personer ( både privat och inom vården/myndigheter) kränkt mig och Anna.
Det känns bara bra! Att kunna vara ” elak” , dvs inte låta någon trampa på sig.

Annika

Kommentar från Rose-Marie
16 mars, 2009 kl 16 mars 2009 (18:35)

Jag tycker nog att det finns elaka människor t ex.Josef Fritzl. Hur man kan behandla sitt eget barn som han har gjort tycker jag är svårt att acceptera. Sen finns det ju de som är elaka men nog är det för att de själva mår dåligt och inte kan uttrycka sig på något annat sätt.
Mvh Rose-Marie

Pingback från Ludmillas Blogg » Lena vann en Spotifyinvite pga elakhet!
16 mars, 2009 kl 16 mars 2009 (19:09)

[…] Lena! Oscars slumpvalsgenerator valde dig till slut i Spotifytävlingen. Skam den som ger […]

Kommentar från Pezster
23 mars, 2009 kl 23 mars 2009 (11:27)

Här kan ni hämta era invites – dagligen…
http://aku.blogg.se/2009/march/har-far-ni-spotify-invites-bara-sa-dar.html

Pingback från Ludmillas Blogg » Spotifydag
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (11:09)

[…] du inte vet vad Spotify är kan du läsa om det i mina tidigare inlägg här och […]

Pingback från Ludmillas Blogg » Spotify-fredag
3 april, 2009 kl 3 april 2009 (15:46)

[…] dig som inte vet vad Spotify är för något… Läs här… och […]

Skriv någonting