Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Varför skadar man sig själv?

21 mars 2009 (18:34) | att hjälpa andra, depression, psykiatri, sjukdom, sjukvård, tonåringar | av: Ludmilla

SvD har inlett en serie om ungas psykiska ohälsa.

Idag skriver de två artiklar om Sofia Åkerman som varit anorektiker och självskadande och som nu snart är färdig sjuksköterska. Hon har skrivit en bok ”Zebraflickan” om sina erfarenheter och håller även föreläsningar. Nu har hon även kommit ut med en faktabok ”För att överleva – om självskadebeteende”.

Det är så bra att det är många som vågar berätta om sina erfarenheter och sprida kunskap om sjukdomen. Och även om vägen ut ur det jobbiga. Det är så viktigt för de som är inne i det just nu.

Tyvärr kan även Sofia vittna om den icke fungerande psykiatrin.

Här är Sofias blogg…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från ulle
21 mars, 2009 kl 21 mars 2009 (18:46)

Den boken måste jag läsa snart, har tänkt göra det länge men inte blivit av. Önskar dig en trevlig Lördagskväll!

ulles senaste blogginlägg..Gårdagens misstag rättat

Kommentar från Thérèse
21 mars, 2009 kl 21 mars 2009 (20:12)

Sofias nya bok kommer ut om tio dagar ungefär, men jag har den redan i min hand 😀 Eftersom Sofia är en av mina bästa vänner är jag kanske en smula partisk, men det är en fantastiskt bra bok som jag skulle vilja sticka i händerna på de allra flesta som kommer i kontakt med eller har frågor om självskadebeteende. Dessutom har ju jag bidragit med fem texter till boken, det är ju inte illa det heller 😉

KRAM!

Thérèses senaste blogginlägg..Bokrevanch

Kommentar från sandra
21 mars, 2009 kl 21 mars 2009 (23:31)

Måste nog också påstå mig vara en smula partisk som också har Sofia i listan över de allra närmsta men boken känns så viktig och jag önskar att den hade skrivits för länge sedan, för den är minst sagt välbehövd. Den är väldigt övergripande och tar med saker som man kanske inte alltid tänkt på förut. Och att vi är några stycken som bidragit med egna historier – som med helt olika innehåll vittnar om liknande känslor säger ju en hel del. Jag hoppas liksom Therese att den kommer i händerna på alla som på något sätt arbetar med självskadebeteende och även de som möter det i det vardagliga livet. Sofia är en stjärna och den här boken, den är viktig. Kram!

Kommentar från Tonåringen
22 mars, 2009 kl 22 mars 2009 (10:06)

Jag har tittat in på Linnéas Minnessida, och läst allt, det är jättefint, jag tycker så synd om dig och din familj, men du skriver så fint om allt det jobbiga. Du är stark som orkar. Och du, Linnéa är verkligen vacker som du säger. Grattis till att du har så fina barn!
Kram.

Tonåringens senaste blogginlägg..Ta inget för givet, det funkar inte så

Pingback från Ludmillas Blogg » Slutstation rättspsyk
11 december, 2011 kl 11 december 2011 (10:01)

[…] som jag också bloggat om förut, har tidigare skrivit ”Zebraflickan” och ”För att överleva – om […]

Skriv någonting