Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

26 mars

26 mars 2009 (20:40) | barn, depression, Linnéa, sjukdom, sorg&saknad | av: Ludmilla

Jag har tagit fram min almanacka från 2008.
Jag tror det är viktigt för min bearbetnings skull att jag går igenom detta nu medan datumen kommer tillbaka.

-Linnéa gick till psykolog för första gången den 7 feb.
-Vi åkte till Åre på sportlov 17 – 23 feb.
-8 – 9 mars åkte Linnéa och jag på meditationshelg. Hon hade länge velat lära sig att meditera. Det var jättemysigt och vi fick höra att det var så otroligt att Linnéa och jag hade en sådan fin kontakt.
-12 mars gick vi på Rhianna-konsert, Johan, Emelie, en av Emelies kompisar, Linnéa och jag.
-24 mars var det påsklov. Linnéa hade valt att vara med mormor på landet under veckan. Hon ville dessutom vara hemma själv ett par dagar för hon hade ett skolarbete att göra. Hon var avståndstagande och vi hade inte särskilt mycket kontakt under veckan. Jag kände mig frustrerad. Jag kände inte att jag nådde henne.

Så var det den 26 mars 2008.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Soulsister
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (7:53)

Bearbetning får i vågor. En almanacka är bra och konkret, något att hänga upp saker och ting på när det blir för luddigt i vårt minne.

Tänker på dig
kram

Soulsisters senaste blogginlägg..En tung fredag

Kommentar från Tuija
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (8:04)

Jag går fortfarande ibland tillbaka i tiden för att se hur jag mådde just då den dagen det året. Får som en bekräftelse på att livet har gått framåt. Har ju skrivit dagbok på nätet som det hette då :-), sen dag 1 och även innan, i mitt liv efter.
Jag började skriva för att berätta om hur det är att ha ett barn med reumatism, den inriktningen ändrades drastiskt efter den 12 september 2002.

Kram på dig
Tuija

Tuijas senaste blogginlägg..Acceptera eller inte acceptera..

Kommentar från Tojjan
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (10:02)

Kanske känns anteckningarna tunga att ta del av idag. Men om något tag, sätter ingen gräns – den är individuell – hoppas jag att du kan finna styrka i dem. Var stolt och glad över att utomstående såg att ni hade en bra kontakt, du och Linnéa. Allt för många föräldrar har inte det med sina barn. Av olika anledningar. Att det sedan blev en mörk utgång som din älskade dotter valde, det kan du inte lasta dig själv för. Valet är aldrig svårt att göra, det är konsekvenserna av de val vi gör som är svåra att leva med. För om dem kan vi endast spåna. Men aldrig med säkerhet veta. Linnéa valde att inte ta del av konsekvenserna, det för ni som är kvar göra. Och det, förstår jag mycket väl, måste vara riktigt svårt.

Ledsen om jag bluddrar. Hoppas du tar mina ord med välmening. Det är så jag skriver dem.

Kram Viktoria

Kommentar från Petra
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (10:02)

Beklagar så mkt det som hände till er, det måste vara det absolutaste värsta som kan hända till en mamma., samtidigt, förstår jag LInnéa så väl, stackars Linnéa, hon måste ha haft det så jobbigt, hon hade bestämt sig.

Kommentar från Susanne
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (10:46)

Vet inte vad jag ska säga…Men vill skicka massa kramar till dig!!!!Har själv två döttrar och vet inte vad jag skulle ta mig till om något hände dem.

Kommentar från Hanna
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (14:09)

Jag beundrar din ärlighet om din sorg och dotters död.
I min familj pratar vi sällan, tyvärr, om min farbrors död.
Han begick självmord för snart 5 år sedan och vi diskuterar sällan hans bortgång.
Massa kramar till dig och din familj.

Pingback från Ludmillas Blogg » 1 april 2008
31 mars, 2009 kl 31 mars 2009 (15:45)

[…] Andra relaterade inlägg: 26 mars 2008 […]

Skriv någonting