Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Spotifydag

27 mars 2009 (11:09) | musik, spotify, tävling | av: Ludmilla

Nu är det dags för en ny Spotifytävling! Det är ju fredag!

Om du inte vet vad Spotify är kan du läsa om det i mina tidigare inlägg här och här.

Det är ett helt lagligt sätt att gratis lyssna på musik på nätet.

Spotifies hemsida finns här!

Det blir ny frågestund. Vad vill du veta? Du kan ställa frågor om mig eller Linnéa eller vad du vill.

Av alla er som skriver frågor lottas det ut 2 invites. Lycka till!

Vinnaren meddelas efter kl 18 ikväll den 27 mars.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från anonym
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (11:25)

Jag undrar hur det bestämdes att Linnéa skulle läggas in på barnpsyk? Jag har flera gånger försökt ta mitt liv och berättat om mina självmordstankar, men psyk har vägrat lägga in mig. Nuförtiden hör jag till vuxenpsyk, och då krävs det ju ännu mer för att de ska lägga in en.

Kommentar från HANNA
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (13:30)

När Linnéa var inlagd på barnpsyk så försökte hon ta sitt liv flera gånger när hon låg där. Vilka sätt vare hon försökte på? Och hur mår du Ludmilla idag?

HANNAs senaste blogginlägg..vännen

Kommentar från Petra
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (14:22)

Jag har läst din blogg från början till slut, och du skrev vid ett tillfälle att hon skämdes för något och att ni visste redan om det, -det hon skämdes för-. Vad var det?
kramar,
Petra.

Kommentar från Nina
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (14:44)

Hur hanterar ni som familj er sorg? Hur möter du dina bars sorg? Kan inte ens föreställa mig hur det är att leva vidare när en familjmedlem saknas. Tycker du är otroligt stark som orkar vara så öppen med din sorg här, fast jag förstår att det hjälper andra i liknande situationer.

Kommentar från Rose-Marie
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (14:48)

Hej!
Nu har du och din familj snart gått igenom ett år med sorg och saknad. Ni har firat bemärkelsedagar, jul, lovaktiviteter osv. Jag tycker ni har gjort det så bra som hela tiden månat om varandra och hittat nya sätt att göra saker och fortsatt att göra vissa trots att Linnea fattas er. Jag önskar att ni får ett (jag vet inte vilketord jag ska använda) ”lättare” år framöver.
Nu undrar jag om ni tänkt er något speciellt för årsdagen som ju närmar sig? Ska ni bara vara själva eller ska ni anordna någon form av minnes-stund/dag?

Trevlig Helg önskar Rose-Marie

Kommentar från Hanna
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (15:42)

Hur kändes det att ha ditt barn på en avd. som du själv jobbat på?

Kommentar från Susanne
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (16:12)

Har läst ännu mer här på bloggen om vad som hände Linnea och vill bara gråta….Tycker du är väldigt stark och modig som skriver om det här på bloggen.Man önskar bara att man kunde göra något!Kramar genom datavärlden känns lite futtigt men jag skickar ännu fler iaf.
Nu ska jag mysa med mina tjejer extra mycket ikväll.Har fått mig en extra tankeställare genom din blogg att aldrig ta något för givet.

Ha en bra helg.
Kram Susanne

Kommentar från Li
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (16:32)

Hej
Du skrev någon gång om dina intressen, att du var intresserad av mossor. Jag undrar hur man kan få ett så udda intresse och om du håller det vid liv på något sätt nu för tiden?
Tack för att du delar din sorg och din vardag med oss bloggläsare!

Kommentar från Ida
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (18:20)

Jag undrar vad ditt bästa tips är för att hantera tiden som läkarkandidat? Jag är halvvägs och så trött redan.

Kommentar från Becka
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (19:50)

Dum fråga kanske men jag ställer den ändå. Du har skrivit att du har tagit kort på Linnéa när hon var död. Hur lång tid tog det innan du kunde titta på de korten? Eller gjorde du det ganska på en gång? Varför jag frågar e jag har ju avlivat min katt (inget i jämförelse med det du har gått igenom) och det tog så hårt på mig! Hon var min lilla bäbis, ja som mitt barn! Jag var med under avlivningen – fick perm från psyk och jag tog kort på henne både innan och sen när hon var död. Jag har inte klarat av att titta på korten ännu…det räckte med att jag iförrgår såg kvittot på avlivningen där det stod : DÖD AVLIVAD! Ja som sagt onödig o kanske dum fråga, jag förstår att det e myyycket hemskare att förlora ett ”riktigt” barn. Hoppas du förstår vad jag menar o inte blev sårad nu. I sånna fall ber jag om ursäkt. Vill samtidigt säga att jag fortfarande följer din blogg o din kamp! Många kramar!!!

Beckas senaste blogginlägg..Haaallååå våren – vart tog du vägen???

Kommentar från Elina
27 mars, 2009 kl 27 mars 2009 (20:44)

Hej!
Jag ser verkligen upp till dig som skriver om det du gått igenom!
Jag förlorade min bästa vän för tre år sedan i en bilolycka och har än idag inte vant mig vid tanken att hon är borta.
Jag fick tips om att prata med psykolog o kurator för att bearbeta sorgen, men det ville jag inte. Istället skrev jag dagbok, som brev till mig själv när jag mådde dåligt. Det är otroligt skönt att gå tillbaka nu och se vad jag skrev för 2,5 år sedan.
Min fråga till dig är: Har du någon kontakt med kurator (eller liknande) som du pratar med? Eller gör du kanske som jag, ”skriver av dig”?
Massa kramar till dig o familjen!

Kommentar från Ludmilla
28 mars, 2009 kl 28 mars 2009 (9:25)

Elina: Eftersom jag redan svarat på frågorna i inlägget efter innan du kommenterade får du ditt svar här: Jag går hos en mycket duktig KBT-psykolog en gång i veckan sedan i aug. Jag tror att det skulle vara dumt att tro att man skulle klara en sådan här sak själv.

Kommentar från Adam
1 april, 2009 kl 1 april 2009 (17:21)

hej, är de inte jobbigt att skriva blogg och sånt :)? ( skicka gärna en spotify invite 🙂 )

Kommentar från Ludmilla
1 april, 2009 kl 1 april 2009 (21:35)

Adam: det är tyvärr redan slut på denna utlottning – men det kommer fler.

Kommentar från jojo
6 april, 2009 kl 6 april 2009 (12:24)

Hade hemskt gärna velat ha en sådan invate
stor kram…..
=)

Skriv någonting