Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Kärlek i regn

14 juni 2009 (15:12) | livet, tröst&hopp | av: Ludmilla

hotell_wedding

Jag är nyss hemkommen från en underbar helg tillsammans med min man.
Vi var två nätter på Såstaholm som ligger i Täby, vid södra delen av Vallentunasjön. Här har vi haft tid för bara oss, vilat och ätit gott. Inte gått utanför dörren utan tittat på regnet genom fönstret. Ett väldigt fint ställe med hög kvalitet som jag gärna rekommenderar för både boende och konferens.

Vi har firat våra 10 år tillsammans som gifta och pratat igenom våra 13,5 år tillsammans. Det är otroligt mycket som vi har hunnit med under de här åren! Vi har gjort massor med spännande resor, utvecklat företag tillsammans, fått två barn tillsammans och då haft en stor familj med fyra barn i olika åldrar. Vi har gått igenom kriser och vi har upplevt underbar passion. Senaste dryga året har vi också upplevt vår Linnéas sjukdom och död. Och nu vår tredje graviditet tillsammans…

Johan har alltid stått vid min sida och stöttat och peppat. Han har sett möjligheter mer än problem och aldrig svikit. Från den dagen vi möttes har jag varit hopplöst förälskad i honom.

Vi möttes första gången på sjukhuset 1995 när jag var läkarkandidat och han var läkare på neurologavdelningen. Vi pratade inte med varandra men det fanns en oerhört stark attraktion redan från första blicken… Hur man förklarar det vet jag inte alls… Jag var gift och skulle trots mitt dåliga äktenskap absolut inte skilja mig. Jag ville inte göra det mot Emelie och Linnéa. Det fanns inte på kartan.
Men efter några veckor gick det inte att stoppa… Det kändes så rätt – att göra så fel…

Jag har aldrig ångrat mig utan tvärtom så har Johan gjort mig lycklig och hjälpt mig att förverkliga mina drömmar på alla olika plan. Vi har utvecklats tillsammans och respekterat varandras olikheter. Vi har sett till att alltid ha tid för varandra innan vi bokar in andra sociala evenemang. Att det har funnits ett ”vi” trots alla barn och krävande arbeten. Vi har alltid prioriterat barnen först och sedan oss och sedan resten. Linnéa som var två år när Johan kom in i vårt liv, älskade Johan från första stund och hon har alltid sett honom som sin pappa. Deras relation var väldigt fin och speciell vilket var underbart för mig förstås. Johan har en förmåga att respektera barn som de individer de är och har alltid haft ett genuint intresse av att umgås med barn och lära dem allt han kan (och det är inte lite ; ).

Jag är väldigt tacksam över att ha en sådan fin livskamrat och bästa vän. Och det bästa är ju att vi faktiskt borde ha minst 40 år kvar tillsammans!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Åsa
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (15:26)

Ovanligt fin läsning och lysande läsning. Är glad att ni hittade varandra.

Åsas senaste blogginlägg..Länktips

Kommentar från Paulina
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (15:29)

Underbart! Precis så känner jag för min man Tom. Vi har dock bara varit gifta i två år och har inga barn ännu, men jag hoppas innerligt att vi klarar oss igenom alla framtida prövningar lika bra som ni verkar ha gjort…

Kram.

Paulinas senaste blogginlägg..Färdigskolad

Kommentar från anki/barbakvinna
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (15:58)

Låter som en underbar helg… ibland så blir det bara rätt…
Ser fram emot att få läsa om resterande 40 år *ler*
kram anki

anki/barbakvinnas senaste blogginlägg..Mannen grinar över vädret och själ eldar jag upp strykjärnet

Kommentar från Tonårsmorsa
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (16:15)

Vad härligt! Kärlek är verkligen bäst när den är som bäst!! 🙂

Tonårsmorsas senaste blogginlägg..Juni månad för tre år sedan…

Kommentar från Bloggsatt
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (17:47)

Hej! 🙂

Nu är våra första topplistor klara!

Hör av dig om du vill bli bloggsatt.

/ Bloggsatt.se – Betygsätter bloggar

Kommentar från Soulsister
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (18:17)

Underbar beskrivning av ert förhållande! Kärleken är underbar 🙂
KRAM

Soulsisters senaste blogginlägg..Hjääälp! Vilken klänning ska ja välja?

Kommentar från Eva
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (18:35)

Underbar läsning.
Det är verkligen fantastiskt när man träffar den som det är meningen att man ska träffa.
🙂

Evas senaste blogginlägg..Det var bättre förr.

Kommentar från Carina Persson
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (18:38)

Hej Ludmilla!

Tack för din kommentar i min blogg. Jag är så ledsen över att läsa att du har förlorat din dotter. Min pappa tog sitt liv 1991 när han var 45 år gammal och jag var 22. Och jag och barnen förlorade deras pappa sedan han kört in i en husvägg den 11/7 2007 och dog av sina skador den 24/11 samma år. Jag har även förlorat en liten dotter. Jag och Peter väntade trillingar men det blev tvillingar som nu är 7½ år gamla. Jag har även en son som fyller 9 nu i juli.

Vilken fin sida du har. Jag har läst om din dotter tidigare men minns inte var. Jag var med i TV 1994 och pratade om min pappas självmord i Maj Fants program som hon hade då på TV 4. Och 2006 var jag med i Det okända där Terry Evans fick kontakt med min pappa.

Jag vet inte vad jag ska skriva till dig. Känner så med dig. Förlåt om detta blev lite rörigt. Det är så mycket jag skulle vilja skriva till dig men saknar ord just nu.

Ta hand om dig! Jag tänker på dig!

Kramar från

Carina i Kristianstad

Carina Perssons senaste blogginlägg..VI SAKNAR DIG SÅ

Kommentar från Ronja
14 juni, 2009 kl 14 juni 2009 (20:37)

Jag önskar er all lycka i ert fortsatta liv tillsammans!

Kommentar från Tizzel
15 juni, 2009 kl 15 juni 2009 (6:57)

Vilket underbart kärleksfullt inlägg!!!
Kram till er båda!

Tizzels senaste blogginlägg..Tyvärr!!!

Skriv någonting