Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Svinig influensa

15 augusti 2009 (20:03) | resor, sjukdom | av: Ludmilla

Svinfluensans utbredning. Rött betyder många fall.

Svinfluensans utbredning. Rött betyder många fall.

Nu är det 500 personer som har haft svininfluensan i Sverige (däribland Tonårsmorsa) men ingen har dött. Än. Det är bra.
Man befarar att det blir en ökning av antalet fall nu när skolorna börjar. Vaccinet låter vänta på sig ytterligare ca en månad.

Ca 170 000 personer har haft influensan i hela världen och 1150 personer har dött. Det började i Mexico.

Vi har planerat in en höstresa. Avresa i början av oktober till San Fransisco. Hyra bil och åka Highway 1 ner mot Los Angeles. Stanna i Orange County för att besöka vänner och sedan avsluta med en konferens i San Diego. Det låter väl härligt? 2,5 vecka i oktober. Perfekt tycker vi!

Men. Nu var det ju det här med Svininfluensan. I San Diego finns 65 konstaterade dödsfall. Staden ligger precis vid Mexicanska gränsen, och det är ju i Mexico som Svininfluensan härjar värst.

Gravida är en riskgrupp med ökad risk för komplikationer och ökad dödlighet.

Så… hur smart är det att åka till Mexicanska gränsen? Inte särskilt…
Vi tittar nu på andra alternativa resmål, men blir inte särskilt upplyft av kartan som visar utbredningen av svininfluensan. Helt plötsligt känns vårt hus hemma i Sverige, ett ganska trevligt resmål i sig. Tända ljus och titta ut på höststormarna.

Jättemysigt! (Eller nåt…)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från pixi
15 augusti, 2009 kl 15 augusti 2009 (22:51)

Ja det e lite vanskligt att bege sej ut o det skulle hända..Men Sverige e inte helt fy skam ,varför inte köra bil o se lite här ist’ället…det e vad jag föredrar just nu iaf..man känner lite folk här o var o låter det bli en utflykt istället,kan bli hur trevligt som helst !! Good Luck med valen !=)
.-= pixi´s last blog ..Lite av varje… =-.

Kommentar från Maria Katarina
15 augusti, 2009 kl 15 augusti 2009 (23:20)

De flesta flygbolag brukar ju inte vilja flyga med kvinnor som har mindre än åtta veckor kvar till beräknad dag för förlossning, så det kanske ordnar sig… Men visst låter det som en supertrevlig resa. Annars – något trevligt resmål i Afrika?? Där verkar det lugnt på svininfluensafronten än så länge. Men snart har vi väl tagit den dit också.

Kommentar från Tonårsmorsa / Fatou
16 augusti, 2009 kl 16 augusti 2009 (1:02)

Ja, fast jag ställer mig mycket tveksam till att det bara är 500 pers i Sverige som fått det, för det sjukvårdsupplysningen har sagt till mig, nu när jag ringt dit så många gånger, är att de inte vill att man kommer in om man inte blir så sjuk att det krävs sjukhusvård.

Annars säger de bara att man ska behandla det som en ”vanlig” influensa. De vet ju därför inte helt säkert om det är det jag har, men det lutar nog åt det, eftersom jag har så många av symptomen. Fast det är konstigt att 2 av barnen blev friska på ”ett kick”, medan jag legat deckad i flera dagar nu.

Så jag tror att vi är många, många fler, det är bara det att de inte är säkra, då vi inte får komma in och testa oss…

Fast jag tycker absolut att du ska vara extra försiktig som är gravid! Som om du inte vet det, som är läkare haha… Skrattar för mig själv…
.-= Tonårsmorsa / Fatou´s last blog ..Gästbloggen =-.

Kommentar från Kelly
16 augusti, 2009 kl 16 augusti 2009 (9:30)

Detta med svininfluensa är bara påhittat. Ingen i Mexiko eller USA har dött pga sk svininfluensan. 🙂 Det är bra att vara forsiktigt men man ska inte tro på allt man ”hör”, och skriver ”hor” för ingen som jag känner ifrån USA och Mexiko har dött eller känner någon som dött pga detta. De dör av samma orsak som folk har dött varje år….

Kommentar från annika
16 augusti, 2009 kl 16 augusti 2009 (9:39)

Ett närmare resmål är Rugen ( med prickar över u!) , Tysklands största ö, med både vackra, anrika sekelskifteshotell vid strandpromenadebn i Binz , spår från nazismen ( det stora hotellbygget som Hitler gav order om i Prora, blev aldrig färdigt, spår av DDR-åren,. såklart, och nybyggen, bl.a fantastisk gångbro i Sassnitz, enorm båge.
Men kanske inte jämförbart med Kalifornien , dock finns mycket fint i Europa!
Åkte tåg till Simrishamn igår och en medpassagerare som bott i Schweiz beskrev järnvägarna och naturen där så att jag blev så sugen….gammal tågluffare som jag är.

Kram Annika

Kommentar från amy
16 augusti, 2009 kl 16 augusti 2009 (15:47)

fast nu har ju inte tonårsmorsa konstaterat att hon HAR svininfluensa.. utan hon KAN ha det. så det där kallas förtal.

Kommentar från Lena
16 augusti, 2009 kl 16 augusti 2009 (17:54)

Jag och dottern åker till New York om två veckor!
Vi känner oss visserligen lite fundersamma på det här med svininfluensan, men efter att ha pratat med infektionskliniken, har vi ändå bestämt oss för att åka.
Men vi har ju heller ingen bebis i magen.
Tycker nog att du ska mysa till det hemma istället. Onödigt att ta sådana risker i ditt tillstånd.

Kommentar från Ronja
16 augusti, 2009 kl 16 augusti 2009 (18:04)

Känns det tryggare att åka till Afrika så såg ju det ut att vara ett bra val, enligt kartan 🙂 Rida på kameler är nog kul.

Kommentar från Matilda
16 augusti, 2009 kl 16 augusti 2009 (21:45)

Varannan sida jag läser på förklarar hur dödlig denna influensan är, den andra hälften skriver att det bara är en vanlig influensa. Men jag är helt panikslagen, avskyr sånna här virus (blev vegetarian för att jag var så rädd för fågel influensan). Usch usch usch, men Frankrike verkar ju vara säkert! Lite baguetter och croissanter är väl inte helt fel? 🙂
.-= Matilda´s last blog ..fantasi är det vi vill ha, verklighet är det vi får =-.

Kommentar från Livrädd
17 augusti, 2009 kl 17 augusti 2009 (18:33)

Jag hade aldrig i livet åkt till ett ställe där folk faller ner och dör av denna läskiga sjukdom, jag hoppas att ni hittar något bättre och säkrare alternativ.

Kommentar från Ingrid
19 augusti, 2009 kl 19 augusti 2009 (9:50)

…men jag funderar lite Ludmilla…
Får du verkligen flyga så långt när du är så långt gången i graviditeten? Har du kollat det med flygbolaget? Höggravida brukar inte få flyga och absolut inte så långt som denna resa innebär.

Vad nya influensan gäller så borde du ha hunnit få din vaccination då. Du tillhör en prioriterad grupp utifrån 2 aspekter, delvis är du sjukvårdspersonal och delvis är du gravid. Så du borde ha fått din vaccination då.

Ludmilla, du skrev att ingen dött av influensan i Sverige – hur gick det med 22-åringen som låg i ECMO:n i Stockholm (för det var väl en svensk)? Det flögs ju en gravid kvinna från Skottland och lades i ECMO i Stockholm – hur gick det för henne? Hon var ju inte svenska, men nyfiken är jag.

Så till er andra. Som jag har förstått det hela så är det unga, gamla och riskgrupper som, som vanligt, blir sjukare även denna gången när ”nya influensan” slår till.

Här kan ni läsa på who:s sida om influensan: http://www.who.int/csr/disease/swineflu/en/index.html

…och här på socialstyrelsens sida:
http://www.socialstyrelsen.se/Amnesord/smittskydd/specnavigation/Omraden/Smittsamma_sjukdomar/svininfluensa.htm

Pingback från Ludmillas Blogg » Och solen skiner…
5 september, 2009 kl 5 september 2009 (12:34)

[…] ifrån där vi bor också. Det kändes som att vi skyddade oss när vi bestämde oss för att ställa in vår Kalifornienresa, men nu kryper det allt närmare. Jag har två riskfaktorer: jag har astma, och så är jag gravid […]

Skriv någonting