Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


V 32

15 september 2009 (12:52) | babysim, barn, graviditet, Mindfulness | av: Ludmilla

Vecka 32

Vecka 32

Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 8:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 16 nov 2009
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ja… I morgon är det precis 2 månader kvar. Nedräkningen har börjat!
Bebis är ca 45 cm lång och väger drygt 1,5 kg. Mina barn har dock vägt runt 4 kg och varit 52 cm långa så det är lite kvar med andra ord.

Lillasyster är mycket aktiv i magen. Eftersom hon nu är så stor så känns varje rörelse tydligt. Magen går liksom i vågor som syns tydligt utifrån. Pojkarna längtar efter lillasyster så de håller på att spricka.

I helgen städade vi ur Jonas gamla rum. Han hade lämnat kvar en del efter att han flyttade till Linnéas rum. När vi gjorde om Oscars rum flyttade han ut det mesta till Jonas gamla rum. Så du kan säkert förstå vilken kaos det var därinne. Nu är det fint i alla fall. Redo för att tapetseras om till lillasysters rum.

Det här med ”boande” är en intressant företeelse i sig. Men, det känns verkligen viktigt att saker och ting är färdiga. Johan har förstått nu att det inte bara handlar om att allt ska vara färidgt och klart den 16 november utan att jag har ett behov av att det ska vara klart flera veckor innan. Så i helgen var vi ute och tittade på barnvagn, barnsäng och annat som man kanske kommer att behöva. Vi beställde till och med en barnvagn. Vi hade ju gjort oss av med ALLT efter de andra 4 barnen. Vi skulle ju inte ha fler barn!!

Vad gäller barnvagn har det hänt en del de senaste 10 åren. För mig var det viktigt att den har en lätt lift så att man kan ta ut den ur vagnen när bebis sover och även ha den som en extrasäng när man är borta någonstans. Den ska kunna användas som en sovgunga, dvs att man kan stå och röra den fram och tillbaka så att bebisen somnar. Den enda vagnen som hade en sådan bra insatsdel var BRIOs kombivagn. Sittdelen är jag dock inte alls så intresserad av eftersom jag väldigt snabbt har övergått till en paraplyvagn som är lite lättare att ha med sig. Men, nu blev det en kombivagn i alla fall. Röd.

Jag köpte också en ”gravidkudde”. Jag har tidigare köpt två stycken amningskuddar som jag använder när jag sover. Min valkropp behöver packas upp på olika ställen nämligen. Men denna kudde är lång och smal och fylld med små frigolitkulor (som en saccosäck ungefär) och går att forma. Den har räddat de senaste nätterna. Johan får inte riktigt plats i sängen med stora jag och alla kuddarna, men än så länge går det i alla fall…

Igår var vi på Auroramottagningen i Uppsala. Oscars förlossning var traumatisk eftersom vi lämnades ensamma just när han kom ut. Saken är den att alla mina barn har fastnad med axlarna när huvudet har kommit ut, så det är det viktigaste budskapet vi haft: Vi behöver hjälp när huvudet har kommit ut. Men när Oscar kom var det tomt i salen. Oscar mådde sedan inte heller så bra för jag hade ätit hjärtmedicin under större delen av graviditeten, så hans hjärta slog också långsamt när han kom ut. (Jag opererades för mitt hjärtfel ett år senare. Det var en extra ledningsbana som brändes bort.)

Mötet på Auroramottagningen var bra. Vi fick säga det vi behövde och barnmorskan tyckte inte att det var några höga krav vi hade. Vi ska träffas även nästa vecka och göra besök på förlossningsavdelningen. Vi har fortfarande inte bestämt oss om vi ska föda i Uppsala eller på Danderyd.

Igår var jag på Yogalektion igen. Jag har anmält mig till en kurs i klassisk yoga som ska vara förenlig med graviditeten. Yoganu är toppen och jag kan verkligen rekommendera det till alla. Målet att förena kropp och själ, kroppskännedom, avslappning och andning är välgörande för mig både när det gäller sorgen, graviditeten och förberedande för förlossningen.

Resten av veckan kommer jag att ägna åt instruktörsutbildning för blivande babysiminstruktörer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Mamma Melissa -ung änglamamma och gravid
15 september, 2009 kl 15 september 2009 (14:18)

Åh vad härligt att magen växer! Och att hon är livlig!:.))

ang valet av sjukhus så har jag ju inte erfarenhet från något av dem, men rent statistiskt sett så överlever flest barn vid Uppsala sjukhus i hela Sverige… nu har ni ju inte den bakgrunden som vi har på det sättet, men kanske kan det vara en tanke att väga in om ni står i valet och kvalet… :.))

hade jag inte haft så kort tid kvar så hade jag nog investerat i en sådan där kuddgrej som du skriver om… har kört med vanliga kuddar mest eller inget alls… och sovit därefter;.)

Kul att du hänger med oss också -jag försöker att göra detsamma, men nu är det tungt på slutet och bara att sitta upp är som ett litet marathon:.) Men jag tänker på er i alla fall:.))

Kommentar från Tizzel
15 september, 2009 kl 15 september 2009 (16:46)

”Boa”… det är ett märkligt ord. Men visst är det just det man gör! Fixar och står i så att allt ska vara klart när det väl är dags! Den där sacco-säcken lät skön! Det är nästan så jag blir sugen på att skaffa en själv – trots att jag inte är ett enda dugg gravid! 🙂 Ibland tycker jag det är så skönt att palla upp benen lite när man ligger på sidan. Jag får så lätt skavsår på knäna när de ”gnager” mot varandra! 🙂 Du har fortfarande en väldigt, väldigt vacker mage!!!
Kram!
.-= Tizzel´s last blog ..Måndag i mitt liv… Lite grand… =-.

Kommentar från Soulsister
15 september, 2009 kl 15 september 2009 (17:07)

Oh så fantastisk mage! O va bra att ni blev väl mottagna på auroramottagningen.

Många kramar från mig
.-= Soulsister´s last blog ..Så här =-.

Kommentar från Cherie
15 september, 2009 kl 15 september 2009 (19:45)

Åhh vilken fin mage!! ::tänker att man kanske skulle ha en till::
Jag började också på yoga under tiden jag gick med Viggo och det hjälpte verkligen mig under förlossningen. Så sen dess är jag fast – det är så härligt att kunna hitta en lugn andning mitt i ett kaos på jobbet eller hemma.
Skönt att ni fick ett bra mottagande på Aurora!
Kram till er!

Kommentar från Syster
16 september, 2009 kl 16 september 2009 (16:50)

Får jag föreslå två websidor att länka till? http://vsmis.dinstudio.se/news_1.html
och
unga i sorg
.-= Syster´s last blog ..Orolig dag =-.

Kommentar från Paulina
16 september, 2009 kl 16 september 2009 (16:53)

Va härligt! En del av mig vill vara där du är just nu. Stor mage. Härliga förväntningar. Kärlek.

Härligt också att jag kan få dig att skratta. Det är du värd. Flera gånger om!

Kram.
.-= Paulina´s last blog ..Scener ur ett äktenskap =-.

Skriv någonting