Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Läget lugnt

12 november 2009 (21:22) | barn, graviditet, vikt | av: Ludmilla

Så mycket större än så här kan det väl inte bli?

Så mycket större än så här kan det väl inte bli?

Ja, det har inte hänt någonting alls idag.
På kontrollen imorse fick jag veta att livmordertappen fortfarande finns kavr och att det är öppet ungefär 2 cm. Inte läge för att ta hål på hinnorna alltså. Vi registrerade bebis hjärtljud på en CTG-kurva och allt såg fint ut.

Moloken körde jag tillbaka till Uppsala. Suck… Tyckte synd om mig ett tag och åt en massa choklad.
Sedan har jag ju naturligtvis haft tusen saker att sysselsätta mig med ändå. Jag är ju inte den som sitter och rullar tummarna direkt.

Man kan ju inte anklaga lillasyster för att vara sen. Det är ju först på måndag som beräknat datum är. Faktiskt. Jag själv har haft en känsla av att det ska bli den 14e, dvs på lördag. Det passar dock rätt dåligt eftersom vi har det skralt med barnvakt då.

Jag har roat mig med att ta en massa kort på magen ikväll. Så här kommer jag aldrig att se ut igen… Det ser helt groteskt ut… Jag väger nu 94 kg. 32 kg upp med andra ord…

Imorgon har jag en ordinarie barnmorsketid på MVC. Barnmorskan frågade om jag trodde att jag skulle komma på den vid sista kontrollen. -Nä… sa jag och skrattade. Fanns inte en chans… trodde jag. ; )

Jag mår för övrigt rätt ok. Men jag börjar få väldigt ont i mina fingrar nu. Särskilt vänster. Karpaltunnelsyndromet alltså. Jag är så otroligt svullen.

Håll tummarna för att det händer något. Snart!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Hanna
12 november, 2009 kl 12 november 2009 (21:27)

Det fixar sig. Lördag går alldeles utmärkt. Jag och min 2 monster-killar kan titta till dina killar. Nej, skoja bara. De känner ju inte mej.Kramis

Kommentar från Sophia
12 november, 2009 kl 12 november 2009 (22:26)

Jag ryser av din fina blogg.
Jag beklagar din förlust !

Önskar All lycka nu när det är dags =)

Kommentar från Angelica
12 november, 2009 kl 12 november 2009 (22:34)

Jag håller tummarna! 🙂 Passa på å vila fram tills den stora dagen. Det finns faktiskt många trevliga och lugna alternativ till att rulla tummarna. TV-serien ”Nurse Jackie” till exempel. Det är min senaste favvo. Kramar
.-= Angelica´s last blog ..Portad från Gröne Jägaren =-.

Kommentar från Ann
12 november, 2009 kl 12 november 2009 (22:39)

Håller jättehårt min tumme för att allt ska gå bra för dig. Fick min älskade dotter den16 nov,men önskade att hon skulle kommit tidigare, men en mycket gammal kvinna sa till mig att äpplet ramlar ner när det är moget, och då gör det mindre ont,kanske något att tänka på.Kramar och tankar till dig.Ann

Kommentar från Tizzel
12 november, 2009 kl 12 november 2009 (22:54)

Håller precis hur många tummar som helst!!!!
Kram!!
.-= Tizzel´s last blog ..Alldeles väldigt snart…. =-.

Kommentar från Ingrid
12 november, 2009 kl 12 november 2009 (23:39)

hmm.. den 14:e säger du… är det datumet som är enligt Senaste mensens första dag + 280 dagar?

Det är iaf det datumet som jag lägger min peng på 😉
Vila dig till din förlossning, tjejsingen kommer när hon är färdig. Man har aldrig hört talas om att de stannar kvar där inne för alltid eller hur 🙂

Bamsekramar

Kommentar från M
13 november, 2009 kl 13 november 2009 (0:09)

Nu behövs slängkappan igen L ! På med den och krysta snart ! Kram M.

Kommentar från Innie
13 november, 2009 kl 13 november 2009 (0:19)

Jag håller tummarna!

Men du, jag skrev en lång kommentar med tips till bloggpriset i ditt förra inlägg och postade men såg inte att den kom upp. Försökte posta igen men då sa sidan att postningen redan fanns trots att jag inte såg den. Gick tillbaka en timme senare, kunde fortfarande inte se kommentaren, skrev igen men jag ser den ändå inte. Är det min dator eller din kommentarsfunktion som busar? Har du fått min tipskommentar?

P.S Din mage är verkligen helt fantastiskt vacker D.S.

Kram och godnatt!
.-= Innie´s last blog ..Sökes; Förnuft =-.

Kommentar från Ludmilla
13 november, 2009 kl 13 november 2009 (7:35)

Ingrid: Nä, då hamnar vi på den 23e så då ska vi inte alls tänka så tycker jag… När, du har rätt. Ut brukar de ju komma! : )

Kommentar från Sara L
13 november, 2009 kl 13 november 2009 (9:13)

Vilken helt ENORM mage!! : ) Jag blir så glad av att se den och vill så gärna klappa och känna 🙂
Kramar

Kommentar från Lena B
13 november, 2009 kl 13 november 2009 (12:55)

Men jösses, har du gått upp 32 kg!!!!
När jag väntat mitt underverk gick jag upp 6 kg….med det har jag tagit igen sen läge tillbaka. Hahah…det hinner hända mycket på 30 år.

Jag tror att hon kommer i helgen. Njut av magen…särskilt när du vet att det är den sista gången.
Kram. (om du nu får föda i helgen…lycka till och skynda dig tillbaka till bloggen.)
Ps…jag tycker att det var lite synd att du tackade nej till Malou, men jag ska titta i alla fall).

Kommentar från Ludmilla
13 november, 2009 kl 13 november 2009 (13:26)

Innie: Jag har inte fått dina tips. Vad konstigt! Inget som väntar att granskas heller…

Kommentar från Susanne
13 november, 2009 kl 13 november 2009 (16:21)

Underbar mage!!!! 🙂 Och ni bör nog försöka få barnvakt tills imorgon för då tror jag det är dags.

Kommentar från Margareta
13 november, 2009 kl 13 november 2009 (21:54)

Läser o ger mig inte till känna..nu så!! Jag gick upp 28 kilo då jag väntade mitt tredje barn 1982! Trodde inte man kunde gå upp så mkt, men det kunde man..! Från 58-86 kilo, det är ganska mkt! Gick ner rätt fort med bra kost igen, men usch o gå upp så mkt. De två andra gångerna gick jag upp ca 12 kilo! Jag önskar dig ett stoort lycka till! Från Maggan ( i Varberg alldeles nära havet)

Skriv någonting