Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Spruta och återhämtning

27 februari 2010 (17:11) | Babytiden, barn, Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Igår fick jag min tredje och sista spruta med Metotrexat i ryggen. Härligt! Det är den första saken jag kan bocka av!
Jag kunde dessutom åka hem efteråt och vara hemma i helgen vilket känns otroligt lyxigt!
På måndag är det dags för sista delen (dag 8 ) i kur 4.

Vita blodkroppar finns det just nu gott om. Jag hade 65 i LPK (normalvärde ca 4-9) varav 58 neutrofiler. Det är Neulastapsrutan som jag tog i onsdags som har stimulerat utmognaden av de vita blodkropparna. Jag skulle inte tro att alla är i så gott skick dock. Hur som helst så blev de lite bekymrade på avdelningen. De hade aldrig sett så höga värden förut. Det kan bero på att jag fick det benmärgshämmande cellgiftet Vepesid dosreducerat och ändå fick Neulasta. Vi får väl se hur det ser ut på måndag.

Jag mår hyfsat nu men är väldigt trött. Sängliggandes för det mesta… Inte riktigt ”jag”… Acceptans!

Förkylningen börjar i alla fall lätta hos oss allesammans. Sophie verkar också må lite bättre nu. Killarna njuter av sitt sportlov och sitter just nu mycket framför datorerna. De har kommit på att man kan ”programmera” på power point. Det är animeringar och händelser vid olika knapptryckningar som leder till en ny sida som gör att det blir som spel. Ganska avancerat faktiskt!

Sophie som nu är en stor flicka (14 v) ;), har kommit på att hon helst vill stå. Vi har börjat sätta henne i gåstolen, vilket hon är väldigt nöjd med. Där står hon mycket allvarligt fokuserad och intresserad av sin omgivning! Hon har inte riktigt tid att kommunicera då för hon håller på med viktiga saker. Jag funderar alltmer på hennes simutveckling. Det börjar ju bli dags nu. Jag återkommer med separata siminlägg.

På måndag fyller Jonas 12 år. Det märks att han börjar närma sig tonåren. Han är fortfarande en urmysig kille samtidigt som han är lite mer intresserad av kompisarna och ibland surar och drar sig undan. Detta är ju helt normala tecken, men för mig blir det ändå ett observandum. Linnéa visade inte heller några konstiga beteenden som vi tänkte just då. Hon var 14 år och drog sig lite mer undan ibland…

Men Jonas känns mycket balanserad. Det är ju bara att fortsätta vara lyhörd och närvarande för att kunna fånga upp sådant som kommer upp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Soulsister
27 februari, 2010 kl 27 februari 2010 (18:31)

Hon är bedårande!
.-= Soulsister´s last blog ..Viktnedgång i bilder =-.

Kommentar från Sara
27 februari, 2010 kl 27 februari 2010 (20:22)

Underbart att kunna bocka av det! Grattis! 🙂
Jag bara smälter när jag ser lilla guldklimpen… Lilla charmerande Sophie!

Kram!
.-= Sara´s last blog ..En härlig dag =-.

Kommentar från Gunilla
27 februari, 2010 kl 27 februari 2010 (23:28)

När jag ser kort på din lilla flicka så ser jag hur fort veckorna går. När din dotter var en vecka så fick jag veta att mitt första barnbarn var på gång i.o.m dotters plus på stickan. Nu är hon i 18.e veckan och jag längtar tills sommaren. Det känns som att det lilla barnet kommer med ljuset… Och vi är många som längtar.
Kram
.-= Gunilla´s last blog ..Allting blir inte som man vill =-.

Kommentar från Sandra 17 år
27 februari, 2010 kl 27 februari 2010 (23:41)

Av vad jag förstår så är du ganska insatt i behandlingsformen KBT.. Jag själv ska få pröva på denna i april mot en fobi jag har.. Om du orkar och har lust, skulle du inte kunna berätta lite om KBT och vad det innebär och så? Skulle gärna vilja höra från någon som VET och kanske tom har sett ett händelseförlopp..

Skönt att höra att det är den sista sprutan! 🙂 Det går ju framåt! Och snart är det sommar! 😉 KRAM!!

Kommentar från Lisa
28 februari, 2010 kl 28 februari 2010 (0:38)

Vad stor din flicka har blivit!
Har inte varit på din blogg på ett bra tag och har missat mycket. Det känns ganska hemskt att återkomma och inse att mycket har hänt som man borde kommenterat. Att man borde visat sig och delat med lite tilltro & stöd. Samtidigt verkar du vara en av de starkaste människorna jag stött på i bloggvärlden och även i de svåraste stunder står du rak. Det ger hopp.
.-= Lisa´s last blog ..Internet är inte bara tralala? =-.

Kommentar från Mia
28 februari, 2010 kl 28 februari 2010 (10:43)

Du vägleder många och betyder mycket för många. Kända och okända. Tack.

Kommentar från Ludmilla
28 februari, 2010 kl 28 februari 2010 (10:51)

Sandra 17 år: Jag har skrivit en del om KBT tidigare. Du kan använda sökfunktionen på bloggen. I inlägget om ångest http://ludmilla.se/2009/08/23/angestskola/ kan du läsa hur principerna fungerar. KBT brukar fungera mycket bra mot olika typer av fobier så jag är glad att du fått möjligheten att få den behandlingen!

Ludmilla
.-= Ludmilla´s last blog ..Spruta och återhämtning =-.

Kommentar från Ann
28 februari, 2010 kl 28 februari 2010 (23:51)

Så vackert ! Kram Ann

Skriv någonting