Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Början på slutet?

17 april 2010 (11:38) | Cancern, sjukdom | av: Ludmilla

På tisdag är det nytt hCG.
Sist var det 9.
Från början var det 28 900.
Det ska ner under 5,4 för att man ska vara ”frisk”.

Om det är under 5,4 på tisdag så kommer jag att få två kurer till för säkerhets skull. Då vet vi hur lång tid jag har kvar av behandlingen, nämligen 4 veckor.

Jag vågar inte hoppas, men tänk vad härligt det skulle vara!

Jag hade ju en mental svacka för ett par veckor sedan. Jag tycker att det känns mycket bättre igen. Skönt! Jag gillar inte att vara ”ur funktion”. Jag börjar kunna se slutet på den här mardrömmen nu. Jag märker att tankar hinner ifatt mig. Bland annat tankar om att jag har blivit mamma! Allt har gått i ett sedan Sophie föddes och det är inte förrän nu som jag börjar reflektera med distans över vad som hänt de senaste månaderna.

Allt går ”enligt plan”. Sophies hCG-värden har varit negativa (omätbara) hela tiden. Hon kontrolleras ju varannan vecka, men de pratar om att glesa ut det nu. Och min behandling har gått bättre än förväntat.

Just nu har vi någon magsjuka i familjen. Johan var däckad ett par dagar och Sophie är fortfarande inte riktigt frisk. Idag är det min tur att ligga till sängs med muskelont och springa på toaletten (går inte in på några detaljer…). Men, det känns som en värdslig sak i det stora hela faktiskt.

Våren och framtiden är på gång.
Jag ser slutet på sjukdomsperioden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från pixi
17 april, 2010 kl 17 april 2010 (11:47)

Ohh ska verkligen hålla tummen för att det har sjunkit ordentligt!! Vad skönt för dej /er att det är bättre..Det är verkligen Guds nåd! Många kramar o hoppas magsjukan oxå försvinner sin kos med en gång..=)

Kommentar från Annika S
17 april, 2010 kl 17 april 2010 (11:57)

Underbart, förutom magsjukan…
Tänk att du snart har besegrat sjukdomen och kan få njuta i fulla drag av ditt lilla barn!

Kram/ Annika

Kommentar från Jerry
17 april, 2010 kl 17 april 2010 (12:03)

Vilka härliga ord! Så skönt att läsa att du mår bättre.
.-= Jerry´s last blog ..ESC 2010: Positivt schweiziskt driv =-.

Kommentar från Hanna
17 april, 2010 kl 17 april 2010 (12:14)

Blir alltid så rädd när det står ”Början på slutet”, låter som att du ska dö…men det var ju positiva nyheter den här gången 🙂 Me like!
Sophie är ju gudomligt söt och det känns verkligen som att det har gått fort. Minns ju när du var gravid med henne…tänk att det redan är fem månader sedan.
Förrsten så önskar jag dig och familjen jätte-lycka-till i Solresors tävling där man kunde vinna en resa och bli resereporter, för om jag fattade det rätt så tävlar ni också?

Kramar!
Hanna
.-= Hanna´s last blog ..Otrohet…mot bloggen =-.

Kommentar från Camilla
17 april, 2010 kl 17 april 2010 (14:31)

Vilken gullunge hon är Sophie och sitter i sin mammas starka och trygga famn..en mamma som gått igenom så mycket…vilken tur hon har flickebarnet att komma till sådana föräldrar =) hoppas verkligen hcg är nere på ”friskvärden” <3

Kommentar från Linda
17 april, 2010 kl 17 april 2010 (17:08)

Vad fina ni är! Håller tummarna för att dina värden har sjunkit och att det snart är över med behandlingarna!! Kram!
.-= Linda´s last blog .."MAMMA-FISEN" =-.

Kommentar från Susanne
18 april, 2010 kl 18 april 2010 (16:03)

Härligt att höra att det känns så positivt och att det går bra med lilla Sophie också! Så skönt!

Kramar!

Kommentar från Innie
19 april, 2010 kl 19 april 2010 (9:38)

Jag håller tummarna för dej, för lilla Sophie och för hela familjen att er cancerresa snart ska vara över. Snart, snart, snart …
.-= Innie´s last blog ..Glad kortärmad sommar, del II =-.

Kommentar från Kristina
19 april, 2010 kl 19 april 2010 (16:21)

¨Jag ber o hoppas att dina värden ska vara så låga som du önskar och att du ska få se ett slut. Å vad skönt om du kan få börja känna att du blivit mamma på nytt. Det är ju en sån gåva. Krya på dig från magsjukan Kram Kristina
.-= Kristina´s last blog ..Fest i glada vänners lag =-.

Kommentar från Trebarnsmamman
21 april, 2010 kl 21 april 2010 (13:07)

Vilket härligt inlägg! Och vilken härlig bild!!!! Skönt att du räknas som frisk nu och att du bara har 4 veckor kvar! Grattis Ludmilla!!!

Skriv någonting