Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Utvärdering Linas Matkasse

4 maj 2010 (9:38) | Mat | av: Ludmilla

Nu har vi provat Linas matkasse två veckor (de kommer varannan vecka till Uppsala).
Tyvärr var det nog lite för ”konstig” mat för vår smak sammanfattningsvis. Det var flera rätter som vi inte var sugna på att ens prova. Bönsoppa med kronärtskocka t ex var inte någon höjdare hos killarna.

Det var många rätter som var helt ok också, men det höll inte tillräckligt hög ”godhetsfaktor” hela vägen.

Dessutom så var det kort hållbarhet på flera av sakerna. De höll inte en hel vecka. Det gäller t ex en del av grönsakerna och även kött.

Hur som helst så var det spännande att prova. Vi kanske provar ett annat företag senare.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Annika S
4 maj, 2010 kl 4 maj 2010 (12:29)

Prova att låta pojkarna plus en av er ” hålla ” i en vecka i taget; ” Oscars vecka” och ” Jonas vecka”, inom vissa ramar, kanske si och så många dagar med kött respektive fisk, någon helt vegetarisk? Någon enklare dag, någon extra lyxig, med och handla och beräkna kostnader och ev. näring ( överkurs?)

” Learning by doing”!
Kram / Annika

Kommentar från Tuija
4 maj, 2010 kl 4 maj 2010 (20:43)

Ja, håller med fast jag inte testat. Kommer inte prova heller då jag sett recepten som ni fått.

Kramen Tuija

Kommentar från Linda
4 maj, 2010 kl 4 maj 2010 (20:58)

Njae, det låter ju som Linas matkasse var sådär. Vi har fått vår första Familyfood-leverans och jag måste säga att jag är nöjd. Vi ska ha det varannan vecka nu ett tag och så får vi se sen…
.-= Linda´s last blog ..IDAG KOM MATKASSARNA =-.

Kommentar från Ewa o Co
4 maj, 2010 kl 4 maj 2010 (22:17)

🙂 Skönt att höra att det äntligen finns någon mer än oss som tyckte maten var lite halv ”konstig” och att varorna inte höll i kvalitet.
Vi reklamerade varje gång och fick alltid till svar, att det skulle dras av på priset vid nästa leverans.. eller att varorna nu skulle vara mkt bättre.. vilket heller aldrig hände/blev av.

Kommentar från ullrika
9 maj, 2010 kl 9 maj 2010 (14:28)

det finns en liknande service här i min stad och först blev jag dunders glad och tänkte ”perfekt!” men sen läste jag på och då visade sig att det jag först tyckte verkade så bra (färdiga portioner och ekologiskt tänkande t ex) skulle resultera i t ex massa viltkött som jag inte tycker smakar bra. dessutom var allt beräknat på ett fyrapersonshushåll och det är vi ju inte (om man inte räknar en fyramånders och en tvåoetthalvtåring 😉 så nix, det blidde tummen ner från oss. tyvärr!

läser om anmälningen och ska snoka mer i ämnet. dessutom ser jag det närmar sig nån form av nedräkning. på vad ska jag läsa om nu!

massa krams!
.-= ullrika´s last blog ..9.5 – om bildbevis 🙂 =-.

Kommentar från olle
15 september, 2010 kl 15 september 2010 (23:16)

Nu har jag testa dem alla tror jag, men jag fastnade för http://www.matlycka.se Det är så skönt att allt ingår, tom kryddor och pasta och ris osv. Inget man behöver se till att ha hemma, jag gillar inte att handla när jag är trött så det passar mig bra att allt ingår, supergott är det tycker jag, sist nu åt jag en gryta på lövbiff med baldoris och haricot verts, smarriiiigt : )

Kommentar från Erik
20 oktober, 2010 kl 20 oktober 2010 (21:04)

Kolla gärna in på matkasse.com om det finns andra matkassar som passar dig bättre

Kommentar från Bosse
27 oktober, 2010 kl 27 oktober 2010 (8:41)

Hej, min kommentar till Linas kasse är att det är helt galet att få ett ”ekologiskt” lass med ”färsk pasta” som är tillverkad I Italien som dessutom håller fram till 31/12…. Usch

Sen att dom vill att man truckar ner massa buljongtärningar i alla rätter känns helt fel, glutamat ska man absolut inte sitta och äta varje dag…

Nä, dessa 500 SEK ska man spendera på ett bättre sätt än att köpa konstiga recept.

//Bo

Kommentar från Anders
11 november, 2010 kl 11 november 2010 (14:00)

Finns fler bra tips på matkassar här http://www.comparias.se/matkassar

Kommentar från Ludvig
20 april, 2011 kl 20 april 2011 (20:34)

Hej!

Vi är en grupp studenter på Handelshögskolan i Stockholm som gör en undersökning om de olika matkassetjänster som finns i Sverige. (ex Linas matkasse, Middagsfrid och Tastelines matkasse).

Vi skulle vara väldigt tacksamma om ni tog er 3min och svarade på vår enkät om vad ni tycker om en sådan tjänst. Som tack är ni med i utlottningen om en matkasse för en vecka. https://hhs.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9ZY4pb06z5vMssc

Tacksamt om ni sprider länken vidare.

(PS. Hoppas ni tycker att det är ok att vi postar om vår undersökning. Mvh Ludvig)

Pingback från Ludmillas Blogg » Tack för maten Mathem!
23 november, 2011 kl 23 november 2011 (16:59)

[…] har fått möjlighet att testa en vecka med Mathem! Jag har tidigare testat Linas Matkasse och var måttligt imponerad. Linas Matkasse innehöll en hel del nya spännande rätter, men […]

Kommentar från Johan
17 februari, 2012 kl 17 februari 2012 (13:32)

Jag har också beställt hem från Linas Matkasse. Är på andra dagen och måste säga att recepten inte är så dumma. Mycket smidig tjänst för den som inte har tid att planera 😉

Kommentar från Malin Svensson
23 mars, 2012 kl 23 mars 2012 (22:34)

Har också testat Linas men det gick inte hem hos barnen och vi vuxna gjorde väl inte vågen heller. Kanske skulle testa Mathem.. Hade tidigare haft http://www.sarasmatkasse.se i Gbg men de finns inte i Uppsala där vi bor nu.

Kommentar från Annika Eriksson
30 januari, 2013 kl 30 januari 2013 (15:07)

Hej!
Jag heter Annika Eriksson och är VD på matklart.se. Vi har en kasse som sticker ut i mängden. Vår kasse är varken halvfärdig eller ofärdig – den är helfärdig! Allt du behöver göra är att värma maten. Hos oss behöver du heller inte beställa mat för fyra ifall ni faktiskt bara är två personer eller färre. Valet är ditt!
Jag vill bjuda dig på en matlåda per dag i 5 dagar till ett värde 300:-
Vi levererar till Stockholm, Sigtuna och Uppsala en gång i veckan.
Hör av dig om du är intresserad av att prova

Med vänliga hälsningar
Annika Eriksson
Matklart.se

Skriv någonting