Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

En journalist söker dig som…

16 maj 2010 (12:58) | självmord | av: Ludmilla

…är efterlevande till någon som
-tagit liv efter att ha påverkats av en ”självmordssajt”
-någon som tagit sitt liv under eller efter militärtjänst, som kanske gjort utlandstjänstgöring.
-någon som tagit sitt liv efter att någon annan gjort det

Samt någon som var arbetskamrat till någon som tog sitt liv.

Det handlar om en intervju för ett bokprojekt i ämnet suicidprevention.

Lämna en kommentar så vidarebefodrar jag kontakten.

Tack för ditt engagemang!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Linnea S
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (13:30)

har linnea en grav eller någort där man kan lägga en blomma?

Kommentar från Liw
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (16:03)

Vilken fruktansvärd sajt. Finns det ingen möjlighet att stoppa den. Detta är väl att anstifta till mord! Kriminellt.

Kommentar från Catarina
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (18:32)

Ja jag var ju arbetskamrat med en som tog sitt liv men vill inte intervjuas då jag själv snart kommer i tidningen om hur illa allergiker blir bemötta, blir lite kaka på kaka då kanske. Jag fajtas ju för att allergiker ska bli tagna på allvar och hur viktigt det är att svårt allergisjuka blir tagna på allvar då det kan handla om liv om man nonchalerar.

Det var min chef som valde efter trakasserier på arbetet och uppsägning att ta sitt liv för han såg ingen annan utväg. Det otäcka var att jag samma dag och kväll fick en intensiv känsla att jag skulle ringa honom för jag visste att han mådde dåligt men inte så dåligt det hade jag aldrig trott. Hela den dagen så bara malde det att RING!!! men jag hade hela tiden nått jag skulle göra först innan jag ringde. På kvällen sen blev klockan för mycket och jag bestämde att göra det dagen efter då känslan var så intensiv. Då levde han inte längre, han tog sitt liv den dagen. Så i efterhand när jag tänker på denna intensiva känsla som var undrar man? ” Något” ville påkallade min uppmärksamhet eller? Och vad hade hänt om jag ringt? Hade jag kunnat få honom på andra tankar, hade det aldrig hänt? osv osv. Men jag lärde mig nått att får man en sådan intensiv känsla då är det något och då ska man tydligen inte vänta eller skjuta upp. Otäckt var det iallafall.
.-= Catarina´s last blog ..Är så trött och sliten efter allt. =-.

Kommentar från Ludmilla
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (20:23)

Linnea S: Ja, Linnéas grav är på gamla kyrkogården i Uppsala. Om du kommenterar igen och skriver en korrekt mailadress så kan jag maila dig en beskrivning om var du hittar den.

Kommentar från Ludmilla
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (20:26)

Liw: Nej, tyvärr går det inte. Man har diskuterat detta i media tidigare. Vi har ju yttrandefrihet i Sverige. Däremot är det viktigt att man har tillräckligt mycket information i den andra vågskålen så att man när man söker på självmord får hjälp att ta sig igenom svårigheterna istället för att få hjälp att avsluta.

Kommentar från Ludmilla
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (20:30)

Catarina: Detta ska inte ut i tidningen. Det ska vara i en bok och du kan självklart vara anonym. Jag tror att det skulle vara intressant om du skulle orka.

Kommentar från Ronja
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (21:03)

Helt absurt och för jävligt!!! Vad är det här för SKIT??? Är det tillåtet att ha såna här sajter på nätet??? Är detta åsiktsfrihetens baksida…? Jag blir förbannad…! Vad kan vi göra för att få bort sån här skit från nätet…???

Kommentar från Matilda
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (21:29)

TA BORT LÄNKEN!!! samt kommentarer som innehåller sajtens namn.
.-= Matilda´s last blog ..Ny blogg! =-.

Kommentar från Ludmilla
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (22:16)

Matilda: Japp! Självklart ska inte länken finnas där!

Kommentar från Ann
16 maj, 2010 kl 16 maj 2010 (22:45)

Snart är det 2år sedab mitt barnbarn stod vid min bädd och bad mig ta ett andetag.efter4 dygn såg jag och hörde
jag
i dimmman snälla mormor jag lever och Andas. LYCKA kAn mAn SkApA OLYCKA FÅR MAN

Kommentar från Lillemor
18 maj, 2010 kl 18 maj 2010 (5:26)

Dom kan ta kontakt med mig skulle vilja att det komm ut hur psy fungerar miste mitt barn 07 lillemor
.-= Lillemor´s last blog ..Tisdag o en ny dag =-.

Kommentar från Pär
18 maj, 2010 kl 18 maj 2010 (11:36)

vår son fick inspiration på självmord.com

//p

Kommentar från S
20 maj, 2010 kl 20 maj 2010 (19:03)

Hej Ludmilla!
Jag blev inspirerad av självmord.com när jag var deprimerad och gjorde ett allvarligt självmordsförsök som jag i sista stund blev räddad från.
du får gärna kontakta mig på min mail.
/S

Kommentar från fanny roethlisberger
23 maj, 2010 kl 23 maj 2010 (23:26)

Hej Ludmilla, hoppas du minns mig. Jag tänker på er alla och Linnéa varje dag (utan att överdriva) och undrar också var hennes grav är. Vill dit på årsdagen…

Jag tog i alla fall också hjälp av sjalvmord.com när jag försökte ta mitt liv. Uppenbarligen ”gick det inte vägen”, blev ambulans, magpumpning och dropp på intensiven. Men om det kan vara något för den här boken så är det bara att du mailar.
Kram
.-= fanny roethlisberger´s last blog ..det fula =-.

Skriv någonting