Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Tack alla ni på C24!

12 maj 2010 (19:07) | Cancern, sjukdom, sjukvård | av: Ludmilla

Tårta till avdelningens duktiga personal!

Stort tack till alla ni som hjälpt mig under dessa månader! Och ni är många!

Dagen som jag kom till er (dagen efter nyårsafton) känns både som igår och väldigt avlägsen. Jag hade nyss fått ett cancerbesked och hade en 6 veckor gammal bebis. En ekvation som var svår att få ihop.

Vi var i chock.
Jag var i dåligt skick.
Samtidigt var vi väldigt glada att få ett besked om vad det var som hade orsakat alla dessa infektioner och störtblödningar sedan förlossningen.

Vi fick beskedet att jag skulle få en mycket tuff behandling, men att prognosen var god. Bara HCG-värdet sjönk som det skulle så skulle allt nog gå bra.

Eftersom det inte är så vanligt att sådana som jag kommer så kunde jag också se i era ögon att ni både tyckte synd om mig och att ni också var oroliga för hur det skulle gå. Ingen kunde försäkra mig om att jag skulle överleva, och det förstår jag.

När HCG-värdet sjönk snabbt såg jag också lättnaden i era ögon på samma sätt som den kände i hela mig, och oss.

Strul med port-a-cathen, 35 mm nålen som löste allt, intratekala behandlingar, sepsis med intravenös antibiotika tre gånger per dygn, returer, kannor med dricka och en droppautomat som inte alltid ville som vi ville. Det är några tankar jag får när jag tänker på min tid hos er.

När jag igår fick min sista behandling så fick jag en present av er! Jag blev så rörd och glad över att jag, patienten, fick en present av er! Ert val av gåva får mig båda att dra på smilbanden och att fundera på vilken slags patient jag varit 🙂 Besvärlig? Intressant? Både och? Det hade varit intressant att höra vad som pratats om på rapporter och i fikarummet… 😉

Ni har varit suveräna! Vilket engagemang! Ni har följt mig sida vid sida, hela resan igenom! Hela familjen är så tacksamma för all hjälp vi fått. Och att jag har blivit frisk!

TACK!!!!

En laginsats är när alla gör som jag säger...

Toppen Chef

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Susanne
12 maj, 2010 kl 12 maj 2010 (21:32)

🙂 Jaa, de/ni har säkerligen gjort ett jättejobb! Tack för det personalen!! Och tack Ludmilla för att vi får/fått följa din kamp. Nu ska du bara se framåt!

Kramar i massor!

Kommentar från Susanne
12 maj, 2010 kl 12 maj 2010 (22:30)

🙂

Kommentar från Smultronet
13 maj, 2010 kl 13 maj 2010 (7:34)

Vilken underbar kopp du fick! Den var verkligen vald med omsorg 🙂

Fasiken, de måste ha LETAT efter just den med den rätta texten på.
Att vara patient i kris o samtidigt läkare o du – misstänker att de träffade mitt i prick på hur de upplevt dig 🙂 Underbart att du fick vara DU genom allt detta, det skulle nog flertalet patienter må gott av.

(Osså känner jag förstås igen mig i budskapet på koppen…. )

Önskar dig en stilla återhämtning av krafterna nu, är med dig i mina tankar
.-= Smultronet´s last blog ..Yrkesmässigt utanförskap på jobbet =-.

Kommentar från Annika S
13 maj, 2010 kl 13 maj 2010 (11:24)

Min systers svägerska är också läkare och har genomgått benmärgstransplantation. Man blir säkert en OTROLIGT bra läkare efter att ha varit patient med svår sjukdom och tuff behandling.Patient betyder ju ” den tålmodige”, eller hur?
Hon har skrivit en liten bok om sina upplevelser, jobbar som allmänläkare igen.
” Ända in i märgen”, Eva Nyh.

Kram / Annika

Kommentar från Celia
13 maj, 2010 kl 13 maj 2010 (15:57)

ohhhh nu blev jag tårtsugennn!! 😀
Grattis Ludmilla, grattis för du fick dig igenom detta!

Kommentar från Tuija
14 maj, 2010 kl 14 maj 2010 (12:03)

Vad gooood tårtan ser ut!!

Vilken härlig mugg, mitt i prick kanske 🙂
.-= Tuija´s last blog ..Riktig skitdag hade jag igår.. =-.

Kommentar från Malin Lj – Mamma till Walter!
21 maj, 2010 kl 21 maj 2010 (9:38)

Åh vilken härlig tårta ni gav till personalen! Jag fick rysningar över hela kroppen! Underbart att du är FRISK igen!! Önskar dig och din familj ett långt, friskt och lyckligt liv! Stor kram!
.-= Malin Lj – Mamma till Walter!´s last blog ..Rösta på Walter! =-.

Skriv någonting