Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


En bit på väg…

5 juli 2010 (22:30) | Mat, vikt | av: Ludmilla

I morgon är det 3 veckor sedan operationen.
Det betyder att det bara är en vecka kvar innan jag kan njuta av bad och innan jag får lyfta Sophie igen. Det är ju verkligen lyxigt!

I morgon är det också 8 veckor sedan jag fick min senaste behandling. Tänk vad tiden går fort!

Det är drygt 6 månader sedan som jag fick min första behandling.

Jag mår faktiskt väldigt bra. Jag blir starkare och starkare för varje dag. Jag märker att mitt minne och min koncentration blir bättre för varje dag också. Min navelinfektion har blivit mycket bättre, men det tog 3 dygn med antibiotika innan skillnaden blev tydlig. Min kropp är fortfarande sliten och jag måste liksom komma igång lite innan jag kan gå vanligt efter att jag suttit stilla ett tag. Jag är så stel i hela kroppen. Mina hälsenor gör också ont. Har inte riktigt förstått varför (ökad vikt och inaktivitet kanske).
Svettningar har jag fortfarande, men kanske inte riktigt lika mycket. Det är ju äggstockarna som har fått sig en törn av cellgifterna.

I morgon är det dags att ta tag i vikten på allvar. Jag vägde som mest 87 kg när jag avslutade behandlingen. Nu är jag nere på 81 kg, men under 65 kg väger jag normalt. Mitt midjemått är nästan 100 cm nu (kortisoneffekten). Jag har nu registrerat mig på www.giviktkoll.se för att få lite hjälp och tips i början. Jag var med där 2006 när jag gick ned 15 kg på 10 veckor (och sedan behöll vikten). Men, snart så är jag normal igen! Det ska bli roligt! Det är gott och man blir inte hungrig. Jag kommer att skriva mer om hur det fungerar.

Någon som är sugen på att hänga på?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Kristina
5 juli, 2010 kl 5 juli 2010 (22:41)

ja sugen vore jag men får ej så länge jag håller på med behandlingen, det märkliga är att fast jag nästen inte äter ngt o knappt får behålla det så går jag upp i vikt. Så trist. min läkare påstår det är all vätska jag samlar på mig och allt cortison men jag som ej kan motionera är ju rädd jag ska få ha denna vikt för gott.
Lycka till

Kommentar från Ludmilla
5 juli, 2010 kl 5 juli 2010 (22:50)

Kristina: Din kropp behöver allt den kan få nu när du går på behandling. Kortisonet gör ju i sig att man både blir hungrigare och lagrar fett i en större utsträckning.
Var rädd om dig!

Kommentar från Soulsister
6 juli, 2010 kl 6 juli 2010 (7:34)

Hejja dig! Jag äter GI-kost sedan ett bra tag (som du vet) och tycker det funkar toppen! Ska bli spännande att följa även denna resa 😀

kram

Kommentar från Louise
6 juli, 2010 kl 6 juli 2010 (8:37)

Hej Ludmilla!

Gärna! Jag har lagt på mig ca 15 kilo efter min dotter gick bort. Först gick jag ner i vikt första året. Sen har jag lagt på mig. Fått högt blodtryck och äter medicin.
Skulle behöva lite pepp. Vill verkligen ta tag i dom här kilona, men hur.
Dr har sagt att jag har sådan inre stress och det kan man bli tjock av. Stämmer det Dr Ludmilla:)?
Det du gått med i, vad är det? Vad kostar det?
Du kan väl maila mig och skriva lite, vore väldigt tacksam för det.

Ha nu en bra dag, hoppas att såret läker som det ska.
Kram kram Änglamamman Louise.

Kommentar från Helene
6 juli, 2010 kl 6 juli 2010 (9:59)

Jag hänger på : )
Kul med nån som ”kan”…
KRAM Helene.

Kommentar från Annette
7 juli, 2010 kl 7 juli 2010 (8:38)

Absolut ska jag försöka att hänga på!!

Skriv någonting