Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Återfallsångest

9 juli 2010 (20:47) | Cancern | av: Ludmilla

Igår drabbades jag av en akut återfallsångest.
Jag vet ju att risken för återfall är minimal och det att jag tagit bort livmodern gör den ännu mindre. Men ändå så kommer jag på mig själv att tänka – tänk om…
Tänk om jag inte alls är frisk. Tänk om jag ska få en ännu tuffare behandling nu. Tänk om…

Jag har haft hosta några dagar. Inga andra symptom. Bara hosta. Torrhosta.
Om jag kommer att få tillbaka min cancer är det sannolikt i lungorna. Jag hade ju metastaser där.

1+1=2 och ångesten blev ett faktum.

Istället för att fortsätta vara orolig åkte jag och tog mitt HCG-värde några dagar tidigare (jag kontrollerar det varannan vecka). Idag fick jag svaret: 0.1!! Det betyder att det inte finns tillstymmelse till elaka celler i min kropp.

Skönt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från ewa
9 juli, 2010 kl 9 juli 2010 (21:08)

Jag undrar hur kan dom se om dina metastaser i lungor är borta
är det med DT eller med HCG- värde
önskar dig en trevligt frisk sommar
Mvh. Ewa en 5-barns mamma med cancer

Kommentar från Ludmilla
9 juli, 2010 kl 9 juli 2010 (21:18)

Ewa: Man såg redan på en slätröntgen av lungorna (med vridbilder) som man tog när jag hade en blodförgiftning i februari att metastaserna var borta. Dessutom så var min cancer HCG-producerande så man följer endast HCG vid kontrollerna.

Hoppas att du snart blir frisk!

Kommentar från Sandra
9 juli, 2010 kl 9 juli 2010 (22:20)

Skönt att du får kontroller iallafall så du slipper gå och oroa dig 🙂

Kommentar från CH
10 juli, 2010 kl 10 juli 2010 (21:53)

förstår verkligen din ångest! Den kommer nog att finnas med dig lite här o var ett tag framöver men minska varteftertiden går o du blir allt friskare o starkare. Jag fick en sån där ångestnoja en period efter att jag ätit många olika slags läkemedel under en tid – att levern pajar! Såg massor av små diffusa tecken på att levern inte mådde bra o låg vaken på nätterna i vargtimman o kände efter.. men då hade jag en klok doktor som ordinerade leverprover på mig för att kolla upp saken o dem var toppenbra! Bättre levervärden kunde man inte ha! Så efter det lade sig min lever-ångest sakta men säkert… men visst, den kan poppa upp då o då o spöka.. så jag förstår vad du menar. Bra att du kunde kolla HCG värdet o att det var bra!

Kommentar från Susanne
11 juli, 2010 kl 11 juli 2010 (6:26)

🙂

Skriv någonting