Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Dag 4 – GI

9 juli 2010 (20:36) | vikt | av: Ludmilla

Idag var det min 4e dag med intensivfasen av GI.
Igår var det dag 3 och då var jag lite konstig i kroppen. Dels kände jag mig lite svag och dels lite sugen. Jag minns detta från förra gången. Det är när kroppen håller på att ställa om sig till fettförbränning. Det är bra!

När jag blir sugen så tar jag en avokado, lite fårost, mozarella eller oststavar inlindade i skinka. Det är viktigt att ta mellanmål. Man ska inte känna sig hungrig!

På förmiddagen idag promenerade jag 45 min med Sophie. Det är härligt med dessa promenader. Jag minns att det var trögt de första gångerna förra gången men så vande man sig och fick in det i vardagen. Då gjorde jag det före frukost, men nu när man har en bebis är det olika praktiska aspekter i det hela som gör att det är bättre lite senare – men fortfarande på förmiddagen. Förra gången fick jag in det bra under sommaren och fortsatte sedan även under hösten före jobbet. Det var värt att gå upp lite tidigare för det!

En sak till som jag verkligen märkte skillnad förra gången är hur mycket piggare man kände sig med GI. Efter middagen är det vanligt att man säckar ihop och blir väldigt trött. Äter man enligt GI så får man inte det blodsockerfallet efter maten. Blodsockret hålls väldigt jämt. Det är bra!

Glöm inte att dricka mycket vatten! Börja gärna dagen med två glas vatten. Inte iskallt utan gärna lite rumstempererat.

Jag gör samma frukost varje dag för enkelhetens skull. Det blir äggröra och parmaskinka. Det går snabbt och är gott. Mätt blir man verkligen. Jag tar grönt te till. Det ska vara nyttigt. Sedan tar jag mitt kaffe.

Till lunch gjorde vi en omelett med bacon, paprika, lök och ost. Vi kryddar starkt med chilikrydda.

Middagen bestod av laxkotletter med pressad lime och färdigköpt limeaioli.

Nu på kvällen har jag ätit lite mozarella.

Hur går det för dig?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Jennie
9 juli, 2010 kl 9 juli 2010 (21:04)

Jag och min sambo började igår. Dagen innan tömde vi skafferiet på två SOPSÄCKAR fulla av snabba kolhydrater, helt galet vad mycket skräp med dolt socker man har. Vi har ätit kalkonbacon och äggröra till frukost, kyckling med bönsallad eller haloumi till lunch, och kvällens middag blev fläskkotletter med sallad och guacamole. Det går bra än sålänge!

Tusen tack för inspirationen, jag hade nog inte ”puttats över kanten” om det inte vore för dina kloka inlägg. Kram.

Kommentar från Ludmilla
9 juli, 2010 kl 9 juli 2010 (21:20)

Jennie: Åh,vad duktigt av er! Mums vilka goda saker ni har ätit idag! Vad bra att ni är två också. Det är vi också och var även förra gången. Det blir verkligen mycket lättare. Vi äter samma mat som barnen, men vi gör pasta, ris, potatis eller liknande till dem förstås och de får mer sallad än vi.

Kommentar från Ika
9 juli, 2010 kl 9 juli 2010 (22:12)

Jag har hållit på i 6 dagar nu och jag kan erkäanna att jag idag föll av vagnen och käkade en vetebolle med choklad i >_< i överigt är jag stenhård med min matdagbok för att hålla koll på vad jag verkligen äter och inte kunna "fuska undan" saker jag äter och låtsas som att de inte hänt.
Men ush vad dåligt samvete jag har för den bollen nu!

Kommentar från Soulsister
9 juli, 2010 kl 9 juli 2010 (22:33)

Här går det finfint. Jag är ju inte inne i intensivfasen, men frukost: 2 knäckemackor med keso, avocado och te till detta. Mellis proteinsmoothie på jordgubbar, kesella, sojamjölk o proteinpulver, lunch – gårdagens rester dvs köttfärsgryta med grönsaker, mellis banan, middag couscous sallad med stekta grönsaker o kycklingspett. Känns toppen!
Keep up the good work!
kram

Kommentar från Ludmilla
10 juli, 2010 kl 10 juli 2010 (7:34)

Ika: Vad bra att du fortsätter trots snedsteget! Det är bara att komma upp på vägen igen och fortsätta! Det som händer om man äter socker nu under intensivfasen är att man förlänger den (börjar om från början) men det är inte värre än så!
Bra jobbat!

Kommentar från Madeleine Rickardsson
10 juli, 2010 kl 10 juli 2010 (9:45)

Hej!
Hoppas du har det bra! Jag undrar över en sak, svara i mån av tid.
Räcker det att ta bort potatis, pasta och ris bara. Samt motion då…
Jag tycker det finns socker i precis allt!
Kram Madde

Kommentar från Ludmilla
10 juli, 2010 kl 10 juli 2010 (17:09)

Madeleine: Det beror på vad du är ute efter. Om du vill ha snabb viktnedgång ska du undvika allt socker de första veckorna. Socker i sötsaker, läsk, saft osv är ju värre än de kolhydraterna som finns i pasta, ris och potatis. Under de första veckorna bör du undvika pasta, ris och potatis om du vill ha snabb viktnedgång. Sedan kan du successivt återinföra långsamma kolhydrater, gärna i fullkornsvarianter.

Kommentar från Annette
10 juli, 2010 kl 10 juli 2010 (18:16)

Jag kämpar på , men tipsa gärna i fortsättningen vad man ska äta, det är lättare för det känns som det är helstopp , när man ska byta ut kolhydraterna.

Skriv någonting