Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Dag 12 – GI

17 juli 2010 (20:22) | vikt | av: Ludmilla

Igår fyllde jag år och då bjöd vi släkten på middag. Det var en GI-anpassad meny.
Vi började med champagne vid poolen och endivesalladsblad med olika röror till.

Tomatröra (philadelphiaost, soltorkade tomater i olja, basilika)
Örtröra (ruccola, basilika, kesella, vitlök)
Ädeloströra (creme fraiche, ädelost)
Romröra (kesella, rom, gräslök och garnera med räkor)

Allt med salt och peppar. Garnera med vallmofrön eller rostade sesamfrön.

Vi grillade sedan fläskfilé, aubergine och kyckling. Till det hade vi yoghurt (med limeskal och vitlök) och en quinoasallad (quinoa, grillade konserverade paprikor, soltorkade tomater, ruccola, svarta oliver, parmesanost, kvisttomater och persilja). Vi drack rött vin till.

Efterrätten var inte GI-mässig. Det var vaniljglass och hallon.

Det var en jättegod middag. Vi fuskade alltså igår. Både med efterrätten och alkoholen. Så ska man vara helt krass så får vi nu börja lite från början. Det tar 1 – 2 dagar innan levern har slutat vara upptagen med att bryta ned alkoholen och kan fortsätta fettförbränningen. Dessutom måste vi nu åter vänta på att kroppen ställer om från kolhydrater till fettförbränning.

Det var ett medvetet val. Vi kommer nu att återgå till den strikta lågkolhydratdieten!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Lisa
17 juli, 2010 kl 17 juli 2010 (20:52)

Även jag har fuskat lite nu ikväll. Min käre make ville bjuda ut familjen på middag på thairestaurangen Koh Phangan efter att vi varit och spelat minigolf. Eftersom det imorgon är 9 år sedan vi träffades kändes det som självklart att inta tacka nej till den inbjudan eftersom det också är en restaurang som jag har velat besöka sedan den öppnade här i Uppsala. Men utsvävningarna blev inte så stora (tror jag). Till förrätt åt vi SomTam som är en sallad på grön papaya, bönor, morötter, räkor mm Men jag vet att det även är lite socker tillsatt för vi brukar själva göra den salladen hemma ibland. Sedan tog jag currymarinerade kycklingspett med jordnötssås till. Kan tänka mig att den såsen inte är så bra i förhållande till GI för den var ganska söt. Eftermaten var jag så mätt att det endast fanns plats för en kopp kaffe och till maten drack jag mineralvatten. Men min mage reagerade på all denna mat med att bli lite upprörd!
Men i övrigt måste jag säga att mina första 9 dagar med GI har varit mycket bra. Det har inte känts svårt att följa programmet och jag är fortfarande helt fascinerad över att det är så lätt att stå över sötsaker. Känner mig inte alls sugen när barnen eller maken äter godis eller kakor! Som jag nämnde tidigare så är det jag saknar mest glass nu när det är så varmt ute. Men jag fick hem boken som du rekommenderade nu i veckan och har där hittat ett recept på kaffeglass som det verkar vara Ok att äta så idag köpte jag hem ingredienser för att imorgon kunna plocka fram glassmaskinen och still mitt sug efter lite svalkande glass. Kan även nämna att jag under dessa 9 dagar har gått ner ca 3 kg och minskat 3 cm i midjan. Så stort TACK Ludmilla för din inspiration att börja med detta. Nu kör vi vidare…

Kommentar från Tonårsmorsa / Fatou
17 juli, 2010 kl 17 juli 2010 (21:15)

När du är så flitig annars, kan du nog kosta på dig lite ”fusk”! Hoppas födelsedagen var helt som du önskat!

Kommentar från Jennie
18 juli, 2010 kl 18 juli 2010 (2:39)

Min sambo har dessvärre gett upp nu, han har semester och saknade sin kalla kvällsöl med potatischips alldeles för mycket. Men han lagar fortfarande gladeligen GI till mig och lägger till lite kolhydrater till sig själv (han är utbildad kock och jag har aldrig hittat tjusningen med att laga mat, så det har liksom blivit hans bit). Jag har dock stannat av i viktnedgång, och när jag registrerade mig på GI Viktkoll och började lägga in vad jag ätit varje dag förstod jag varför – fortfarande en aning för mycket kolhydrater (bönor och de där tre nektarinerna jag äter om dagen får vänta tills efter rivstarten…) och för lite protein och fett (har nu köpt hem massor av kallskuret att ha som mellanmål och ska försöka pytsa i lite vispgrädde i huvudrätterna). Jättebra sida när man väl vant sig vid den. Nu ska det bli mer ordning här!

Ett tips angångde efterrätten – Vaniljglass Lätt från GB som är sötad med fruktos har jättelågt GI och ska vara ok att äta t.o.m. under intensivfasen. Jag svalkade mig med den igår, och den smakar precis som vanligt sötad glass.

Kommentar från Jennie
18 juli, 2010 kl 18 juli 2010 (2:57)

Ville bara lägga till att av lättglassen är det alltså bara någon dl som gäller under intensivfasen, även om GI är lågt så blir ju dagens rekommenderade mängd kolhydrater för stor annars. Enligt GI Viktkolls register ska det även finnas något som heter ”Yoghurtglass med bär GB” som har ännu lägre påverkan, den har jag dock inte provat. Ifall man nu måste äta glass alltså, själv har jag inget sötsug i övrigt men precis som Lisa här ovan tycker jag det är outhärdligt att inte få ta lite glass nu när det är så varmt.

Kommentar från Soulsister
18 juli, 2010 kl 18 juli 2010 (8:14)

Allt låter ljuvligt gott! Mums! Medvetna val är bra, mkt bra!

kram

Kommentar från Bea
18 juli, 2010 kl 18 juli 2010 (16:33)

Jag anser inte det som fusk. DU fyllde år, då får man ju unna sig ngt extra gott =)

Kommentar från Åsa
18 juli, 2010 kl 18 juli 2010 (19:13)

Jättegod meny, även för mig som inte lockas av GI. 🙂

Kommentar från Louise
18 juli, 2010 kl 18 juli 2010 (20:48)

Halloj!

Åh vad duktig du varit som gått ner 6 kilo!

Jag har en väninna som går på Itrim. Hon har gått ner 20 kilo, och flera som hon känner har lyckats med det. Man kör soppor ca 12 veckor. Sedan lär man sig att äta rätt och att börja motionera.

Jag ska åka iväg på en liten semestertripp nu, men när jag kommer hem igen ska jag börja med Modifast i en månad så att man ser lite resultat, sedan ska jag äta efter GI och utnyttja mitt årskort jag har på World Class som jag inte använt på ca 3 månader (surt)
Hoppas att jag fixar det!!

Sommar kramar/LOUISE

Kommentar från VILMA
19 juli, 2010 kl 19 juli 2010 (22:44)

ludmilla you are a great great woman

Skriv någonting