Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Sophie 8 månader

17 juli 2010 (20:07) | Babytiden | av: Ludmilla

Idag är det 8 månader sedan lillasyster Sophie föddes. Swisch, swisch!
Tiden har gått väldigt snabbt. Kanske ännu snabbare än vanligt eftersom jag samtidigt varit sjuk.

Men nu är jag frisk och kan vara mamma. Det känns väldigt bra!

Sophie kryper nu på knän och händer. Hon sätter sig lätt upp och fortsätter att krypa. Hon ställer sig upp mot allt hela tiden. Hon går längs med möbler. Hon kan vinka. Hon börjar förstå lite vad man säger. Om man frågar ”var är vovvarna” försöker hon härma hundskall och letar i boken efter hundbilden. Samma saker med katterna.

Sophie äter fortfarande smakportioner. Huvuddelen av maten består av modersmjölksersättning och mild välling (50-50).

Hon sover mellan ca 20.30 och 7.00. Ofta utan att vakna. På dagarna sover hon i korta pass om ca 30-45 min 2 – 3 gånger. All vaken tid är hon oerhört energisk och har stor upptäckarlusta.

Hon är en bestämd ung dam, men är nästan alltid glad!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Linda
17 juli, 2010 kl 17 juli 2010 (21:41)

Vilken stor tjej hon börjar bli! Det är fascinerande hur mycket barn utvecklas det första året. 🙂

Hon och Erik äter ungefär samma. Även han äter en blandning av ersättning + mild välling + smakportioner.

Kommentar från Annika
18 juli, 2010 kl 18 juli 2010 (1:05)

hon är så lik dig så :))

Kommentar från Celia
18 juli, 2010 kl 18 juli 2010 (18:05)

maaaww va sööööt… Jag tycker att hon liknar Jonas otroligt mycket.

Kommentar från Vaia A
19 juli, 2010 kl 19 juli 2010 (16:37)

Grattis i efterskott till er lilla solstråle Sophie på hennes 8 månaders dag!Jag har inte varit inne på nätet pga en lillsemester.Jag har för mig att jag grattulerade dig Ludmilla igår på FB.Om det inte kom med får jag grattulera dig i efterskott på din födelsedag du hade igår,GRATTIS och Kram.En sådan god middag ni bjöd på,ojoj den lät smarrig.Ha det gott och njut av sommaren och av varandra,Kram från mig<3

Kommentar från ullrika
19 juli, 2010 kl 19 juli 2010 (22:05)

det är en väldigt ”lätt” period i livet som småbarnsförälder den här! vi är ju ett par månader efter (och har rätt långt kvar till t ex kryp) men å andra sidan är Milla en kakbitsbäbi av rang som sover, äter och är lycklig nästan jämt!

Kommentar från Kristina
22 juli, 2010 kl 22 juli 2010 (14:45)

hon är så söt så det är inte klokt. Vad jag gläds med er att ha fått henne, en sån gudagåva

Skriv någonting