Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Långsamt nedåt

27 juli 2010 (20:09) | vikt | av: Ludmilla

3 veckor med GI idag. Det går verkligen trögt, men det går nedåt.
Det är väl så man måste se det, vad det än gäller. Trenden!
Trenden är att det går nedåt och vad gäller vikt för mig så betyder det: Bra.
Idag visade vågen under 80 kg dvs 2 kilo ner på 3 veckor. Måttbandet visade 3 cm mindre än då. Det är faktiskt en betydande skillnad!

Jag har börjat med Wii fit igen. Programmet började med att hälsa mig välkommen och undrade om jag hade varit upptagen eftersom det var 555 dagar sedan jag loggade in sist. Det konstaterade också att jag hade gått upp 19,8 kg sedan sist. Hmm… Tack för påminnelsen!

I vilket fall är det ett väldigt roligt sätt att motionera på. Det finns alla möjliga spel som tränar balansen och hållningen, aerobics, yoga m.m. Man gör ett bodytest först som väger och kollar stabilitet m.m. och sedan kan man välja att träna så länge man önskar. Man kasserar in mynt per minut man tränar och får en massa olika uppmuntringar som gör att man hela tiden blir stärkt att fortsätta.

Jag förstår att min kropp hushåller med energin efter allt den har varit med om. Jag kan inte förvänta mig att det ska gå fort nedåt. Men, jag tycker att det känns som att det har lossnat nu! 🙂
Mina fötter är ett problem för mig. Det gör ont vad jag än gör. Jag har hälkuddar i uteskorna och har inneskor som är mjuka för hälarna. Men, det blir tyvärr inte bättre.

Idag har jag ätit kycklinggryta till middag. Jag kryddade med ingefära, chili, lime och vitlök. Kyckling i strimlor och grädde+creme fraiche till. Mums!

Hur går det för dig då?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Lisa
27 juli, 2010 kl 27 juli 2010 (21:16)

Vad skönt att du tycker att det känns som om det har lossnat nu! Håller tummarna att din trend kommer att fortsätta. Wii fit låter som ett kul sätt att träna. Alla träning som man kan göra hemma utan att behöva förflytta sig någonstans är mycket lättare att bli av tycker jag.
För mig går det fortsatt bra tycker jag. På 17 dagar har jag gått ner 5 kg och minskat 5 cm i midjan. Det känns fortfarande ganska enkelt att följa programmet men ibland så börjar jag känna ett sug efter att få äte lite godis. Än så länge är det hanterbart men jag börjar fundera på hur det kommer att få nu när vi ska åka iväg på semester i 3 veckor. Dels är det lätt att ”unna” sig lite av varje på semestern och sedan har den mataffär som vi kommer att handla på ett begränsat utbud av det mesta och för att ta sig till en affär med lite mer att välja mellan så är det 7 mi — enkel väg! Jag kanske får försöka göra så gott det går och sedan ta tag i det igen när vi kommer tillbaka. Förhoppningsvis så blir det lite mer motion som kompensation eftersom vi brukar gå lite dagsturer för att fiska etc.
Fortsatt lycka till, Ludmilla!

Kommentar från Linda
27 juli, 2010 kl 27 juli 2010 (21:22)

Wii fit skulle jag också vilja testa att träna med. Låter roligt! Fast jag kanske ska ta det lite lugnt just nu när min rygg gör ont.

Vad duktig du är med GI-dieten och härligt att centimetrarna runt midjan blivit färre! Hejja hejja!! 🙂

Kommentar från Ludmilla
27 juli, 2010 kl 27 juli 2010 (21:39)

Lisa: Jag blir riktigt imponerad! 5 kg på 17 dagar!!!!! Jag hoppas verkligen att du kan fortsätta att vara så här duktig även under semestern. Unna dig att fortsätta vara så här duktig!!! Det finns så mycket gott som är GI-riktigt så du behöver faktiskt inte tycka att det är så tråkigt att följa programmet. Ta fasta på några maträtter som fungerar trots bristande utbud. Du måste ju inte ha nya rätter varje dag.

Jag tror på dig!

Kommentar från Lisa
27 juli, 2010 kl 27 juli 2010 (23:23)

Tack för peppningen Ludmilla! Jag ska göra ett försök iallafall och får försöka hämta lite inspiration här på din blogg och på GI viktkoll. Vi har ingen våg i stugan men ett måttband finns så jag får väl hålla koll på midjemåttet under tiden vi är där.

Kommentar från Soulsister
28 juli, 2010 kl 28 juli 2010 (8:19)

Grattis till dina minus! Vet hur härligt det är!

KRAM

Kommentar från Lisa
30 juli, 2010 kl 30 juli 2010 (10:39)

Imorse hade det gått 3veckor sedan jag började med GI. Vågen visade -5,9kg! Tack vare det slapp jag köpa en ny klänning till morgondagens bröllop i Karlstad utan kunde istället plocka fram en från garderoben som jag inte har haft på några år. Totalt har jag nu gått ner 10,9 kg sedan 1 februari vilket känns underbart. Tack Ludmilla för den inspiation som du ger! Kram

Skriv någonting