Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Sophie 10 månader

21 september 2010 (9:44) | Babytiden, barn | av: Ludmilla

Sophie 10 månader

I fredags blev Sophie 10 månader.
Fort går det. Man vill helst stoppa tiden!

Hon är en väldigt harmonisk liten tjej. Och fullt av energi och egen vilja. Hon är väldigt tydlig med vad hon vill och vad hon inte vill! Men glad som en solstråle nästan jämt!

Sophie vaknar fortfarande någon gång under natten och vill ha välling. Morgon blir det ca 6.30. Hon sover ca 45 min på förmiddagen och 45 min – 2 h på em. Natt blir det ca 19.30.

Sophie äter framför allt välling, men lite mer mat varje dag. Hon äter inte en hel måltid vanlig mat ännu. Hennes mage är känslig för olika saker märker man.

Sophie kan gå. Hon tog sina första steg strax innan hon blev 9 månader. Nu är hon rätt stadig, men det händer fortfarande att hon väljer att krypa. Hon älskar att stoppa saker i andra saker. Gömma nappar är jättekul! Titt-ut bakom en vägg eller möbel eller varför inte något tygstycke? Hon tycker det är jättekul att ta ur alla kläder ur garderoben – och att lägga tillbaka. Läsa böcker är spännande. Musik och sång är toppen!

Sophie förstår väldigt mycket av det vi säger. Hon pratar en hel del tillbaka. Och en del förstår vi 🙂 Mamma, pappa, lampa (mpa), var? (vaaaaa), napp (ba), var är nappen? (vaaaa ba?), nalle (le), hund (oooove), blöja (llla), aj!. Hon pekar och vinkar och klappar händerna. Var är ögat? säger man och så pekar hon ut.

Det är så härligt att vara med Sophie. Att få den här chansen att återigen se världen från en liten människas ögon. All nyfikenhet och upptäckarglädje smittar av sig!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Marie-Anne
21 september, 2010 kl 21 september 2010 (16:08)

Det är underbart att läsa om din lilla prinsessas utveckling. Jag fick min yngsta dotter när jag var 40 år och jag tänkte precis som du, att jag skulle ta tillvara och njuta av varje minut med mitt lilla underverk. Uttrycken ´livets efterrätt` och ´grädde på moset`, tycker jag stämde in bra på känslan jag hade när jag fick min lilla ”sladdis”.

kram till dig från mig

Kommentar från Sara
21 september, 2010 kl 21 september 2010 (19:55)

Hon verkar verkligen vara en solstråle, precis som du skriver. En underbart fin bild på er bägge!

KRAM

Kommentar från Susanne
21 september, 2010 kl 21 september 2010 (21:38)

Låter alldeles underbart härligt! 🙂

Kommentar från Tina i Falun
22 september, 2010 kl 22 september 2010 (20:50)

Hon är verkligen en goding. Jag njuter oxå väldigt av min ”bebis”, som nu är 2,5 år…

Kommentar från Kristina
24 september, 2010 kl 24 september 2010 (10:32)

Så söt och go. Blir glad bara jag ser bilder av henne. Hoppas ni får en bra helg

Kommentar från Elin
24 september, 2010 kl 24 september 2010 (21:16)

Vilken härlig bild på er i bassängen, hon verkar vara en härlig lite tjej, er dotter!! Jag kom bara på nu att jag ju kunde fråga ett babysimsproffs, jag och min lilla går till simhallen varje fredag och har gjort det sedan hon var ca 4 månader, nu på sistone har hon blivit allt mer våghallsig och trycker sig ifrån mig och vill inte att jag håller henne längre. Hur ska jag göra? jag kan ju inte bara släppa henne i bassängen, det slutar oftast med att hon blir arg och sur för att jag håller i henne, hon verkar tro att hon är världens elitsimmare redan!! Kramar Elin

Kommentar från Ann
26 september, 2010 kl 26 september 2010 (15:11)

GRATTIS Sophie! Glädjen smittar till och med av sig genom kortet :).

Skriv någonting