Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Sophie 11 månader

20 oktober 2010 (20:42) | babysim, Babytiden, resor | av: Ludmilla

Sophie 11 månader

Nu har det gått drygt 11 månader sedan lilla Sophie föddes.
Vår lilla solstråle!

Det har gått 9,5 mån sedan jag fick min diagnos.
Under 4,5 mån fick jag behandling.
Det har gått 5 månader sedan jag avslutade cellgiftsbehandlingen.
Det har gått 4 månader sedan operationen.

Det har gått snart 29 mån sedan Linnéa dog.

Tid.
Tid är märklig.
Tid upplevs inte linjärt.

Tänk bara på när du var liten. Ett år var så länge…
Tiden bara går fortare och fortare hela tiden.

Och nu är Sophie liten – men så stor redan.

En älskad lillasyster!

Sophie har hunnit vara utomlands två gånger redan.
I söndags, på hennes 11 månadersdag, kom vi hem från vår långresa i USA. I våras var vi i Portugal på en firalivetresa.

Sophie är en mycket intensiv tjej. Hon är sällan stilla. Hon springer omkring och det är full fart. Hon pratar inte så mycket mer än för en månad sedan. Några ord har kommit till som ”rlrlrl”= blöja eller ”rlr”=bil. Ja jag vet. Det är sådant där som bara mammor hör…

Men hon förstår väldigt mycket mer än för en månad sedan. Om man säger ”byta blöja” tar om sig på blöjan och försöker få av den samtidigt som hon går mot badrummet. ”Åka bil” förstår hon och går mot bilstolen. ”Var är…” är en kul lek. ”Däh!” säger hon då och pekar på det man frågat om osv.

På resan gick det väldigt bra med henne. Tidsomställningen (9 h) gick bra på väg dit. Hon var vaken någon timma första natten bara. Nu hemma är det knepigare, men det är det ju åt det här hållet. Hon sover väldigt hårt på morgonen och tycker att det är morgon sen kväll. Sophie hade precis lärt sig att säga ”hej” och vinka till folk innan vi åkte och det ändrade sig snabbt till ”Hi” eftersom så många amerikaner pratade med henne. Hon tyckte om uppmärksamheten hon fanns och människorna som man mötte överallt är ju väldigt sociala och tar kontakt i hiss, affär osv.

Hon har även fått bada en hel del och det ÄLSKAR hon! Jag har haft vattenglada barn tidigare (särskilt Linnéa) men Sophie slår alla rekord! Det är ju bra eftersom jag blev lite orolig när jag inte fick börja så tidigt som jag tänkt. Det märks inget av det! Under resan har hon lärt sig att simma under vattnet och sparka sig fram.

Sophie med fina simbyxor från Babysimshopen.se


(Simbyxorna är av märket Dolphin Swimwear och kan justeras med dragskor i sidorna och runt magen så att de inte kan läcka! Kan köpas på www.babysimshopen.se)

Sophie har börjat äta mer och mer vanlig mat. Lasagne barnmatsburk är favoriten. Hon tycker mycket om ost också! Hon sover ca 30 min på förmiddagen och 1,5 h på eftermiddagen. Det är morgon vid 6.30 och kväll vid 19.30 (när hon inte är jetlaggad).

Sophie är som sagt väldigt intensiv. Hon är mycket av allt! Hon är väldigt gosig och kramig å ena sidan och blir snabbt väldigt arg om hon inte får som hon hade tänkt sig.

På simkonferensen som jag var på pratade Melina Slotnick (det var hon som skickade det fina paketet till mig när jag blev sjuk – minns du? Läs här...) om ett system där man kan dela in barn (och vuxna) i en av fyra färger (personligheter). Melina var i Sverige för några veckor sedan och sa direkt att Sophie var ”blå”. Då är man bestämd, logisk, strukturerad och behöver få allt förklarat för sig för att inte bli frustrerad.

Ja, det stämmer minsann…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Elin
21 oktober, 2010 kl 21 oktober 2010 (9:52)

Underbara bilder!!!
Jag är så glad för din skull Ludmilla!.
Ser du? Lugnet efter stormen!.
Kram.

Kommentar från Andrea
21 oktober, 2010 kl 21 oktober 2010 (9:56)

Det där med färg-personligheter låter intressant. Kan du inte skriva mer om det eller länka till något där man kan läsa om det?

Kommentar från Kristina
22 oktober, 2010 kl 22 oktober 2010 (18:00)

åh vilken sötnos hon är ,jag blir glad bara jag ser henne på bild, hur glada ska inte ni bli som får njuta av henne varje dag. En sån gudagåva

Kommentar från Anna
23 oktober, 2010 kl 23 oktober 2010 (9:46)

Ett stort GRATTIS till lilla Blåa Sophie! Vilka underbara bilder – det riktigt strålar glädje och energi om hela henne! Stora kramar

Kommentar från Moa
23 oktober, 2010 kl 23 oktober 2010 (22:09)

Vilken härlig liten stor tjej Sophie verkar vara! 🙂

Jag håller med angående färgerna (personligheter); berätta gärna mer!

Kram!

Skriv någonting