Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Resan till USA – del 1

21 oktober 2010 (19:11) | resor | av: Ludmilla

Den 30 sep åkte Johan, jag, Jonas, Oscar och Sophie till Los Angeles via Chicago. Det tog 9,5 h till Chicago och efter bytet var det ytterligare 4,5 h. Vi åkte på morgonen och kom fram samma dag till middag.

Solen gick ned samtidigt som vi hämtade ut hyrbilen. Palmerna blev vackra siluetter mot himlen. Innan vi kommit fram till Santa Monica och vårt hotell var det helt mörkt. Vi var trötta förstås, men alla fulla av förväntan och spänning! Det är spännande att resa långt med hela familjen!

Hotellrummet bestod av två rum och badrum. Pojkarna fick var sin queenbed i det ena rummet och Johan och jag tog en bäddsoffa i det andra rummet. Sophie hade med en resesäng som vi vant henne vid hemma (på dagen) så att den skulle vara bekant. Vi somnade snabbt, men vaknade på natten. Sophie tyckte det var morgon en stund…

Vi tillbringade tre dagar här. Första dagen gick vi ned på piren och åt längst ut med fin utsikt. Sedan gick vi på stranden. Den är enorm. Man har skeppat upp sand på den så den är riktigt bred. Det var varmt och soligt och vi försökte stanna i skuggan så gott det gick. Det börjar dock bli höst och det blir lite svalare på kvällarna.

Hajen!

Andra dagen åkte vi in till Universal Studios. Det är där många filmer spelas in. Det finns massor med inspelningsstudios som står som stora lagerlokaler i ett stort område. Där finns också uppbyggda kulisser som används om och om igen i olika filmer. Gatan där Desperate Housewives spelas in åkte vi också på. Det fanns även en del åkattraktioner på området. Inget problem att tillbringa en dag där…

Tredje dagen tillbringade vi först med att åka till Beverly Hills. Det är ett villaområde där det ena huset överträffar det andra. När vi började närma oss området kunde vi av en person vid vägen köpa en karta som visade var olika kändisar hade bott eller bodde. Det fanns även turer inne från Hollywood genom detta område. Vi körde runt lite och såg t ex Michael Jacksons hus, eller ja… egentligen bara höga murar. De mest kända personerna hade skyddat insynen för paparazzis och nyfikna turister väldigt bra…

Själva Hollywood (en stadsdel i Los Angeles) ligger inte så långt ifrån Beverly Hills. Här finns massor med turistmål som alla handlar om kändisar och film. Längs med hela den här gatan, på båda sidor om vägen, finns Walk of Fame, stjärnor på trottoaren som det står namn på olika kändisar.

Walk of Fame, Michael Jackson

Där finns också hand- och fotavtryck av kändisar i cement utanför Kinesiska huset.

Harry Potter-skådisarnas hand- och fotavtryck.

Här fanns även Madame Tussauds vaxkabinett som var riktigt bra! Man fick gärna fotografera sig och röra sig fritt bland alla dockor vilket var riktigt kul!

Johnny fick en kram av mig från Linnéa...

Min kompis Jack, ni vet...

Vi passade även på att åka och hälsa på det området där Johan var utbytesstudent för… en massa år sen… På väg åt det hållet skymtade vi också de kända bokstäverna på berget bakom.

Los Angeles är en enormt stor stad. Den är långsträckt åt alla håll och har egentligen ingen riktig stadskärna. Man måste ha bil för att ta sig fram här. Allt är stort. Vägarna har upp till 9 filer, matportionerna är enorma osv.

Efter dessa dagar kändes det lagom att flytta vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Catarina
21 oktober, 2010 kl 21 oktober 2010 (21:49)

Vilken underbar resa ni har varit med om. Härliga roliga bilder=) Åh vilken upplevelse att få åka omkring där i Beverly Hills och kika OJ! Att komma dit måste vara ett fullspäckat schema för att hinna se så mycket som möjligt kan jag tro. Kul!! Det var ni verkligen värda hela eran familj efter allt ni gått igenom. Kan tro killarna tyckte det var häftigt med alla kändisar och allt runt det =)

Kul att läsa också ,talar för mig själv då mitt dröm resemål alltid varit Los Angeles.
Men det låter som ni haft det underbart och det är huvudsaken…att få ladda batterierna igen.

Kommentar från Ylva
21 oktober, 2010 kl 21 oktober 2010 (22:48)

Hej Ludmilla. Skönt att du är frisk nu. Jag brukar följa din blogg sen Linnea dog (och vår Gabriel dog ju bara 2 veckor innan). Och min man har också haft cancer så vi har mer sjukhuserfarenhet än vi skulle önska. Kul med er USA-resa! Vi gjorde också en resa dit i somras bla till Santa Monica. Kram Ylva

Kommentar från Therése
22 oktober, 2010 kl 22 oktober 2010 (11:06)

Hej Ludmilla, hittade din blogg i går och har läst mycket i den sen dess. Vilken historia du har… Känner igen mycket av det du beskriver kring undermålig vård och tveksamma permissioner som slutar olyckligt. Vi upplevde samma sak med min svärfar för snart 2 år sedan. Har även vi gått igenom uttdragna Lex Mariah, anmälningar och meningslösa ”möten” efteråt.

Jag blir så avundsjuk på Er resa! 🙂 Jag var au-pair i Mission Viejo (mellan LA och San Diego) 1998-1999 och skulle gärna åka tillbaka nån dag om jag får möjligheten. Hoppas Ni hade det riktigt bra!

Kramar från Skåne

Kommentar från Kristina
22 oktober, 2010 kl 22 oktober 2010 (18:10)

Åh så härligt. Vad glad jag blir att ni har möjlighet att göra resor, det ger en extra dimension till livet. När jag fick cancer för första ggn för tre år sen(blev ju återfall i fjol) kände jag att man måste samla minnen med familjen och vi hade aldrig haft råd att åka utomlands , så vi tog alla våra sparpengar och for till Kreta en vecka och då säger min 12 årige son när han får bada med mig för första gången i livet(det var första gg n jag kunde bada på 25 år,efter olyckorna för det var så varmt i vattnet o 40 grader i luften så min plastkorsett torkade i luften) och han bogserade mig på en madrass, ”Mamma du skrattar det har du inte gjort på länge” Den kommentaren och det vi fick dela för första ggn i livet,har följt mig länge och gjorde det värt att ta det vi ägde för att få ett sånt minne. Du berättar så levande o har så fina bilder så man känner lite att man är med. En lycka för er att få samla såna minnen och få glädjas att du klarade behandlingen och att ni har varann. Ha en fin helg . Ser fram emot del 2 som jag förstår följer

Kommentar från Anna
23 oktober, 2010 kl 23 oktober 2010 (9:40)

Spännande! Vad ressugen man blir 😉 Kul att ni verkar haft det så bra och att Sofie klarade den långa resan utan problem.

Stora kramar

Kommentar från Tonårsmorsa / Fatou
25 oktober, 2010 kl 25 oktober 2010 (21:12)

Underbart!! Störtskön bild på dig och din kompis Jack! 😉

Kommentar från USA resa
11 oktober, 2012 kl 11 oktober 2012 (4:16)

Ja, Los Angeles är verkligen en enormt stor stad. Det är lite därför jag inte gillar den staden direkt. Vi satt i en del bilköer mm, då känner man mer att man bara vill iväg till någon annan stad i USA. Men där är klart trevliga saker, Universial Studio, hollywoodskylten mm, man känner verkligen igen det!

Ska ni dit igen kan jag tipsa om nöjesfälet Six Flags 🙂

Skriv någonting