Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Läsare bestämmer abort

23 november 2010 (10:52) | barn, graviditet | av: Ludmilla

Ett par i USA har en blogg där de berättar om sin graviditet. De skriver om vad som händer med barnet varje vecka och visar bilder på barnet.
Den 9 december är det sista datumet som de kan göra abort före.
På bloggen har de aktiverat abortdiskussionen genom att låta läsarna rösta för om de ska behålla barnet eller inte.

Absurt? Ja, det tycker jag. Men, sannolikt är detta abortmotståndare som försöker få till stånd en debatt i ämnet.
Läs själva här…

Vad tycker du själv om abort?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Catarina
23 november, 2010 kl 23 november 2010 (11:51)

Personligen är jag emot abort för min egen del. Jag själv skulle nog inte klara av att göra det samtidigt kan jag förstå om väldigt unga människor råkar bli gravida, sitter i en sits där det inte är lämpligt att föda ett barn till världen .Det finns även situationer där man blir gravid kanske genom våld odylikt , då kan jag förstå. Även om man ser att fostret kanske är mycket skadat.
Visst man kan också bli gravid även fast man skyddar sig och skydd är ju A och O. Tycker det är helt galet att många kör oskyddat och tycker att abort och abortpiller är alternativet om det går åt pipan det tycker jag är fruktansvärt.
Det är så lätt att skydda sig och vet man med sig att läget är inte skapt just nu för en liten bebis då skyddar man sig.
Så tycker jag. =)
Jag var själv 27 då jag blev gravid och visste redan då att jag skulle bli ensamstående med den lilla bebisen. Men jag hade ordnat liv, ekonomin, tryggheten att ge detta barn ett bra liv även om jag visste att min relation inte skulle hålla. Vet inte hur jag hade tänkt om jag vore 17 typ? Men jag har alltid känt det som att händer det så går det att lösa på ett bra sett iallafall för min egen del. Har nog haft den styrkan att jag klara mig oavsett och därmed känt att abort är så främmande i mina tankar.

Kommentar från Jerry
23 november, 2010 kl 23 november 2010 (12:25)

Osmakligt att bestämma över ett liv på det sättet oavsett syfte. Att förvägra en kvinna abort är fel. Hon är själv sin egen domare och får själv leva med de beslut hon tar. Det räcker väl nog, än att vi andra ska tycka si och så om det val hon gör?

Kommentar från Christel
24 november, 2010 kl 24 november 2010 (16:36)

Vi har en abortlag i Sverige som vi ska vara stolta över. Stolta för att den låter kvinnan bestämma. Inte mannen inte doktorn. Jag träffar ca 20 kvinnor i alla åldrar varje vecka som väljer att avbryta sin graviditet. Det är ALDRIG ett lätt beslut. Många tror felaktigt att man väljer abort istället för att använda preventivmedel. Jag vill vända på det och säga att vi har inte bättre preventivmedel tom efter en sterilisering kan man bli gravid.
Jag har senast idag idag tagit hand om en Q som i graviditesvecka 15 valt att avbryta. Fick inte veta varför och det är heller inte intressant eller viktigt. Det som är viktigt däremot är att hjälpa henne OCH på alla sätt ge henne råd så hon slipper hamna i samma situaion igen.
Imorgon är jag på förlossningen och hos en annan kvinna som tog ett helt annat beslut, livet är inte enkelt.

Kommentar från Ingrid
24 november, 2010 kl 24 november 2010 (23:42)

Jag anser att det är ett privat beslut md stöd i den fantastiska abortlag vi har i sverige. Sen kan jag personligen känna att nä, abort är inget jag skulle klara av. Men hur skulle jag då ställa mig om jag blev tvungen, om jag nu bestämde mig för att skaffa barn och om det upptäcktes skador på barnet som gjorde att det inte kunde överleva utanför livmodern? Hur skulle det beslutet vara? Skulle jag kunna avbryta graviditeten? Jo det skulle jag nog, både för min egen skull och för barnets skull.

Vad vill jag då säga?
Jo inga beslut är enkla i abortfrågan. Men likförbaskat så är det en privat ensak för kvinnan, kanske i samråd med barnets far eller andra anhöriga.
Kram

Skriv någonting