Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Anna Kåver sommarpratar

20 juli 2011 (14:12) | acceptans, livet, Mindfulness | av: Ludmilla

Anna Kåver är psykolog och psykoterapeut och är den person jag hade som handledare under KBT-utbildningen. Jag fick vänta ett år på att få gå hos henne. Men det var det värt. Jag avslutade KBT-utbildningen samma vecka som Linnéa dog. Det var då naturligt för mig att gå i terapi hos henne.

Anna Kåver har på många sätt förändrat mitt liv genom sitt sätt att förhålla sig till mig och mina tankar och känslor. Hennes förmåga att förmedla färdigheten acceptans, att bekräfta (validera) och att respektfullt möta mig som människa är väldigt annorlunda från alla andra jag har träffat.

Anna Kåver har skrivit flera böcker som är väl värda att läsa. ”Att leva ett liv, inte vinna ett krig”, t ex. Snart kommer hon också ut med en bok om den teraoeutiska alliansen, dvs om förhållandet mellan patient och terapeut.

I måndags var det Anna Kåvers tur att sommarprata. Om att vara människa. Det går att lyssna på det här…

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Kathleen
20 juli, 2011 kl 20 juli 2011 (17:18)

Hörde det programmet (ligger efter med en hel del program dock). Det var också roligt att lyssna på hennes synpunkter om sociala media och hennes varma ord om Linda’s blogg

Kommentar från Inkan o Ligan
20 juli, 2011 kl 20 juli 2011 (19:43)

Jag lyssnade på programmet och tyckte det var jättebra.
Jag tror dock inte det var Lindas blogg hon pratade om utan den jag tänkte på genast var Annette.
Kram

Kommentar från Marie-Anne
21 juli, 2011 kl 21 juli 2011 (10:50)

Ska bli jätteintressant att lyssna på Anna Kåver när jag kommer hem från semestern. Har köpt en av hennes böcker, men tyvärr har den blivit liggande på mitt sängbord; tror bestämt att det kan vara dags att plocka fram boken nu.

Kram till dig från mig

Kommentar från ”Cecilia+Borderline”
25 juli, 2011 kl 25 juli 2011 (15:12)

Jag älskar den boken och böckerna hon skrivit tillsammans med åsa nilsonne. Värdefulla för mig!

Skriv någonting