Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


ZUMBA

10 september 2011 (15:11) | vikt | av: Ludmilla

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag har börjat träna ordentligt. 5 kg ska bort varav de flesta sitter på magen!

Jag har dels börjat träna på Friskis och Svettis med mycket helkroppsövningar, och dels tränar jag hemma framför WII. ZUMBA är en träningsform som samtidigt är dans. Det är latino/hip hop/reagge-musik i en salig blandning. Kolla klippet här ovanför så ser du hur det kan se ut.

Det finns flera olika svårighetsgrader och antingen 20 min eller 45 minuterspass. Danspersonen på skärmen växlar i grönt-gult-rött beroende på om man gör rätt eller fel. Sensorn är Wii-kontrollen som man sätter fast i ett midjebälte. Man blir garanterat svettig och man jobbar mycket med mage och midja, vilket åtminstone jag är ute efter!

Har man inte Nintendo Wii så finns det även för X-box eller så köper man en DVD här… Flera gym som t ex SATS har också träningspass i ZUMBA.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Catarina
11 september, 2011 kl 11 september 2011 (12:53)

Åh Vad roligt det där såg ut! Älskar dans i alla former och det är verkligen nått man kan gå ner i vikt av. Har dansat sedan jag var 13år men efter en olycka så går det inte längre. Men när man höll på med det fanns inget onödigt fett på kroppen.Detta är verkligen ett rejält pass för hela kroppen. Att träna till musik är ju dessutom mycket roligare man rycks med i musiken än att sitta i massa tråkiga maskiner och harva del för del 😉
Lycka till med vikt nedgången den kommer du klara galant!

Kommentar från självmord-om att kämpa
11 september, 2011 kl 11 september 2011 (20:16)

Det där ska jag försöka distrahera mig med nu när jag blir utskriven!

Kommentar från Mmmmm
12 september, 2011 kl 12 september 2011 (4:34)

Jag ar 16 ar. Jag ar fran Uppsala och gick pa Glunten Montessori skola i 8onde klass. Jag bor i ett annat land just nu. Jag har en lang bakgrund och Linnea inkluderar den (fast jag kande inte henne). Onskar jag kunde beratta allt for dig. Men jag vill inte att nagon ska se.. veta.. hora.

Kommentar från Ludmilla
14 september, 2011 kl 14 september 2011 (20:35)

Mmmmm: Jag skulle bli väldigt glad om du ville maila mig på kontakt@ludmilla.se

Kommentar från Ingrid
19 september, 2011 kl 19 september 2011 (13:55)

Kul 😀
Har både WII Zumba och dvd:erna… Gillar dvd:erna bättre för man ser rörelser och steg mycket bättre. Lättare att lära då 🙂 Speciellt om man inte har dansat Zumba förut..

Skriv någonting