Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


SenTAG drunkningslarm

27 september 2011 (21:16) | babysim, barn | av: Ludmilla

Jag startade i våras den ideella föreningen Säkrare3.
Målet är att förhindra drunkningar hos barn genom att informera föräldrar om det man kan och ska göra.
Läs mer om det här… och gilla på Facebook här…

Jag har nu blivit kontaktad av ett företag som heter SenTAG. De vill också stödja Säkrare3. De har tagit fram ett armband som registrerar rörelser och tryckförändringar och larmar när det är något avvikande. Ännu så länge är produkten inte tillräckligt utvecklad för att den ska vara rimlig att köpa in för privatpersoner, men jag ser en stor potential på sikt. Vilken förälder skulle inte vilja ha ett larm på barnet som berättar när barnet trillat i vattnet?

Men redan nu kan SenTAG köpas in till simhallar och kopplas till badvakterna.
Se mer här:

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Självmord-om att kämpa
28 september, 2011 kl 28 september 2011 (0:40)

Riktigt intressant idé. Roligt att läsa något så positivt!

Kommentar från Madde
28 september, 2011 kl 28 september 2011 (12:30)

Drunkningslarm är väl en god ide´.Själv räddade jag två pojkar som höll på att drunkna på Mallorca nu i somras och höll på att stryka med själv i allt. Stormigt hav med höga vågor och starka strömmar och en mamma som låg och solade på stranden i godan ro medans jag kastade mig ut för att försöka hjälpa pojkarna. Bra jobbat ! Kram

Skriv någonting