Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


40% av cancerfallen beror på livsstil

10 december 2011 (11:46) | Cancern, sjukdom | av: Ludmilla

En brittisk studie konstaterar att de flesta cancerformer går att undvika genom att ha rätt livsstil.
De faktorer som man funnit ha starkast samband är att man undviker cancer om gör så här:

-Inte röka
-Inte dricka alkohol
-Äta 5 frukter per dag
-Inte äta röd och konserverad mat
-Äta mer än 23 g fibrer per dag
-Inte äta mer än 6 g salt per dag
-Ha ett BMI under 25
-Fysisk aktivitet, 30 min 5 ggr i veckan
-Inte äta hormoner
-Inte få infektioner
-Inte utsättas för joniserad strålning
-Akta sig för solen
-Amma sina barn i minst 6 månader

Det står inget om stress, depression eller sorg. Men det finns andra studier som har visat de sambanden nyligen.

Hela artikeln hittar du här…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tina
10 december, 2011 kl 10 december 2011 (12:57)

Jag tror precis som du att stress, oro, också ger cancer. Av all oro för min ena dotter, cancer, självmordsförsök, så går jag på extra kontroller för mitt ena bröst. Lång historia, men hoppas den slutar bra… Och så fick jag Fibromyalgi, kroppens sätt att reagera efter år av oro.
Men hellre har jag allt detta, för jag fick ju behålla min tös *peppar peppar*.
Kram till dej Ludmilla.

Kommentar från Tomas
16 mars, 2012 kl 16 mars 2012 (22:00)

Till Ludmila.Jag sänder gärna en skrivelse om att börja tro på Jesus Kristus om jag får din epostadress. Jag är inte med i någon församling. Jag har inga andra syften än att sprida det jag känner till. Även om du är troende kan det vara vissa delar av innehållet du inte känner till. min Tomas epost adress är tmob.073-7173098@spray.se

Skriv någonting