Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Kombucha

10 december 2011 (17:08) | Mat | av: Ludmilla

Min syster har introducerat mig för något nytt: Kombucha. Det är en dryck som är mycket populär runt om i världen och tydligen är väldigt nyttig. Den är gjord på en bakteriesvamp och te och socker i princip. Den innehåller antioxidanter, aminosyror och mycket annat som ska vara bra för hälsan.

Jag fick en ”svamp-pannkaka” i en stor flaska med te. Den har jag redan hunnit tappa av en gång och sätta en ny sats. Jag dricker lite varje dag!

Här kan du läsa hur man gör…

Det ser lite skumt ut men det är faktiskt riktigt gott.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från jana
10 december, 2011 kl 10 december 2011 (21:12)

Kombucha är gott! Det är en festdryck för mig, jag dricker det när andra dricker alkohol. Jag har alltid köpt min kombucha färdig, men nu ska jag genast beställa boken och sätta mig in i hur man gör och själv prova. Häftigt!

Kommentar från Ludmilla
11 december, 2011 kl 11 december 2011 (8:40)

Jana: Du behöver inte beställa någon bok! Hela beskrivningen finns på länken. Men man måste ju få tag i bakteriekulturen någonstans ifrån också.

Kommentar från jana
11 december, 2011 kl 11 december 2011 (11:34)

Jo, visst, jag läste beskrivningen på länken, men vill läsa och lära mig mer om det! Efter lite googlande hittade en sida som säljer kombuchakultur, http://www.harmoniqahalsobutik.se. Så nu har jag beställt en!

Kommentar från david
30 december, 2011 kl 30 december 2011 (19:12)

Älskar kombucha och drack den ofta i Usa. Börjat brygga själv eftersom den inte går att hitta någonstans i Stockholm. Finns hos ett par hälsomedvetna återförsäljare numera. Här mer info om var http://www.svenskkombucha.se. Har ett par extra kulturer om någon skulle vilja testa att brygga själv.

Kommentar från Maria
23 juli, 2012 kl 23 juli 2012 (21:38)

Hej!Jag vill testa att brygga själv kombuchakultur, mariaquality@spray.se
Tack för hjälpen, jag bor i Stockholm.

Skriv någonting