Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Rösta på Camilla!

12 april 2012 (18:30) | att hjälpa andra, livet, självmord | av: Ludmilla

Som du kanske kommer ihåg så har jag skrivit om Camilla Henemark tidigare. Hon har gått igenom väldigt mycket svåra saker i livet. Hon har också varit med om många spännande saker.

Hon var en lovande idrottskvinna och politiskt aktiv. Hon gjorde karriär som modell och sångerska i Arme of Lovers.

De senaste åren har varit med om depressioner, en väns självmord, vänner som vänt henne ryggen, medias häxjakt i samband med att hon omskrevs som kungens älskarinna, självmordsförsök och hemlöshet.

Den senaste tiden har hon försökt att komma tillbaka till livet. Hon skriver nu en bok om hennes liv som kommer ut i höst. Hon arbetar dessutom självmordsförebyggande med projektet ”I Care Prevention” och det är så jag lärt känna henne.

Nu är hon med i Lets Dance. Det är en otroligt modig bedrift tycker jag. Från att under lång tid isolerat sig från vänner, familj och media våga sig ut och hårdträna och exponera sig för press och stress på det här sättet!

Hon fick bra med röster förra veckan men risken är i sådana lägen att man låter bli att rösta för att man tror personen sitter säkert.

Jag vill så gärna att Camilla ska vara kvar. För henne är detta mycket mer än en kul grej. Detta är en väg tillbaka till livet!

Dessutom kommer Johan och jag att få vara med i direktsändning nästa vecka om hon är kvar och det tycker vi skulle vara såå kul!

Så rösta på Camilla imorgon på Lets Dance. Både för hennes skull och för min.

Kommentarer till inlägget

Kommentar från catarina
13 april, 2012 kl 13 april 2012 (0:13)

Jag håller helt klart på Camilla och jag ska rösta på henne. Tycker hon är jätte strong som är med i detta tuffa program. Inte vem som helst som klarar det i det tempo som råder. Har lästr mycket om henne och den tuffa tid hon haft och beundrar hennes styrka att var på väg tillbaka. Kan tro att detta är en jätte grej när man gått igenom så mycket att exponeras på det vis det gör i Lets Dance. Hoppas verkligen hon blir kvar och att ni får åka på ”live” sändning 😉

Kommentar från Annica
13 april, 2012 kl 13 april 2012 (7:24)

Beundrar Camilla för hennes väg tillbaka till ivet!Att isolera sej från vänner och familj är tyvärr mycket vanligt när man mår dåligt.Såg att Camillas mamma Gerd var med i publiken förra fredagen.Såg för ett tag sedan en gripande intervju med Camilla när hon mådde som sämst ptatade hon inte ens med sim mamma om hur hon egentligen mådde.Nu håller de på att hitta tillbaka till varandra.
Camilla är stark som öppet pratar om det många helst är tysta om psykisk sjukdom.Tror på dej hoppas du kommer igenom allt jobbigt som en starkare människa!

Kommentar från Elisabeth Larsson
14 april, 2012 kl 14 april 2012 (10:36)

Jag beundrar både Camilla och dig Ludmilla. Ni är starka som vågar berätta och ni ska veta att det hjälper många! Tack för att du tog dig tid att träffa Ulrica. Det gladde så många att hon fick lite hjälp att vilja kämpa. Stor kram.

Kommentar från Annica
14 april, 2012 kl 14 april 2012 (15:20)

Ja ni är båda värda all beundran ni kan få.Är psykiskt sjuk och har varit på psyk.Det är många av mina ja de som jag trodde var mina vänner som vänt mej ryggen totalt.Har fd.klasskamrater som bor isamma stad som helt slutat hälsa när de ser mej.Även andra sk.bekanta som inte hälsar.Att vara sjuk och dessutom att folk vänder en ryggen gör så otroligt ont.Tyvärr vet jag genom människor jag träffat genom psykvården att många nästan alla varit med om samma sak.Man upphör tydligen att existera för många som psykiskt sjuk.

Kommentar från Sanna
15 april, 2012 kl 15 april 2012 (18:45)

Håller med och röstar också på henne!

Kommentar från Anonym
18 april, 2012 kl 18 april 2012 (22:21)

Hej Ludmilla!
Linnéa var min vän. Jag brukar besöka din blogg när jag tänker på henne. Det känns bra att en del av henne lever kvar här. Och att ni i familjen mår bra såklart!

På psykologin i skolan läser vi just nu om psykiska sjukdomar. Mycket av de beteende, reaktioner och diagnoser vi har fått läsa om påminner mig så oerhört mycket om Linnéa och hennes sista tid.

Jag bara undrar om du vet om det fanns någon speciell diagnos Linnéa hade. Jag har förstått att hon var sjuk och mådde dåligt, men vad var det som fick henne att må så dåligt egentligen?

Förstår om det känns privat och då behöver du självklart inte svara.

Tänker på er ofta!

Kommentar från Ludmilla
19 april, 2012 kl 19 april 2012 (21:10)

Anonym: Linnéa hade diagnosen depression och ångest. Efter hennes död kom det fram mer saker som tyder på att hon hade en reaktiv psykos.

Kommentar från Gunilla
20 april, 2012 kl 20 april 2012 (20:49)

Jag blev så glad att se dig i TV ikväll och utropade högt till min familj: Där är min änglamammevän Ludmilla 🙂
Kram

Kommentar från Ludmilla
21 april, 2012 kl 21 april 2012 (14:33)

Tack! Ja det var fantastiskt roligt.

Skriv någonting