Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Linneastipendiater 2012 är…

8 juni 2012 (21:18) | Linnéa, självmord, tonåringar, tröst&hopp | av: Ludmilla

Idag var det dags för fjärde gången att dela ut Linneastipendiet i samband med skolavslutningen. Denna gång fick Sophie hjälpa mig!

Hedda Johnson Strömberg

Hedda Strömberg Johnson

De motiveringar eleverna lämnar kan sammanfattas med följande ord:

”För Hedda är alla en vän. Hedda är en tjej som bara består av godhet. I hennes stora hjärta av guld får alla plats. Alla är viktiga.
Hedda är en snäll och omtänksam person som ser till att ingen sitter själv. Hon bryr sig om alla. Hedda frågar alltid hur det är och hon är rolig, positiv och glad. Hedda är en lugn och trygg person som sprider glädje. Hedda är pålitlig och är bra på att få andra att känna sig välkomna. Hedda är en bra kamrat, en äkta vän. Hon är alltid där, när man vill ha henne bredvid sig. Kort sagt världens schysstaste.”

Samuel Åhs

Samuel Åhs

De motiveringar eleverna lämnar kan sammanfattas med följande ord:

”Samuel har ett gott hjärta och vill alla väl. Han delar gärna med sig av sina kunskaper. Samuel är trevlig, snäll, smart och finns alltid att prata med. Han är hjälpsam, rolig och bryr sig om alla.
Samuel har en bra känsla för rätt och fel. Han är en schysst och bra kompis som alltid är positiv och hjälpsam. Samuel har förmågan att lösa konflikter och vågar stå upp för sig själv och andra. Han är omtänksam och ser till att alla har någon att vara med. Samuel är oslagbar inom det här området.”

__________________________________________________

Linnéastipendiater 2012

Stipendiet delas ut till två elever, en tjej och en kille, i årskurs åtta i Gluntens Montessoriskola i Uppsala och består i 1000 kr vardera.

Vi grundade detta stipendium efter att vår dotter Linnéa Göller tog sitt liv i 30 maj 2008. Linnéa gick då i årskurs åtta i Gluntens Montessoriskola.

Linnéa var en som många ansåg vara en god kamrat. Linnéa älskade att lära sig saker vilket gjorde att hon tyckte det var väldigt roligt i skolan. Linnéa var alltid glad och positiv och brydde sig om de hon hade runt omkring sig. Linnéa var den som stöttade dem som mådde dåligt.

Stipendiets delas ut till elever som har visat prov på gott kamratskap. Eleverna i årskurs åtta har fått nominera de som de tycker representerar gott kamratskap. Beslutet har därefter tagits av skolledningen.

Den som vill sätta in ett bidrag till Linnéas Minnesfond kan göra det till fondens konto i Nordea: 1830 27 20585

Sophie njuter av sommarlovet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Em
9 juni, 2012 kl 9 juni 2012 (16:52)

hon är så söt lill tjejen =)

Skriv någonting