Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

P4 extra idag, om Linnéa och självmord

24 juni 2012 (18:19) | Linnéa, media, självmord | av: Ludmilla

Idag sändes ett inslag i P4 extra helg om självmord med anledning av att antalet självmord ökar så här års. Anledningen är flera. Dels finns det sociala orsaker då sommaren är en tid som ”ska” vara glädjefull och njutbar. Man umgås med vänner och släkt. Många kan känna sig än mer ensamma då. Dessutom finns det biologiska mekanismer där solljuset påverkar signalsubstanserna i hjärnan, och då särskilt serotoninsystemet.

Jag blev intervjuad om det som hände Linnéa och prof Danuta Wasserman likaså. Tyvärr fick Danuta alldeles för lite tid att prata om detta viktiga. Hon är enorm kunnig och det finns väldigt mycket som allmänheten skulle ha nytta av att få höra.

Jag är dock väldigt glad över att Sveriges Radio valde att beröra ämnet! Tack!

Här kan du lyssna på inslaget…

Lyssna: P4 Extra helg med Lotte Nord

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Jenny
27 juni, 2012 kl 27 juni 2012 (23:15)

Starkt av dig att berätta om dina erfarenheter! För en som inte varit med om det du har går det inte att föreställa sig vad du gått igenom, men fruktansvärt måste det såklart vara. Ändå är jag glad att se att du skriver och delar med dig. Kram

Kommentar från Ludmilla
28 juni, 2012 kl 28 juni 2012 (10:05)

Kram tillbaka!

Skriv någonting