Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Sluta med napp

28 juni 2012 (10:12) | barn | av: Ludmilla

Nu är det 2 veckor sedan som Sophie slutade med sina nappar.
Den sista tiden var väldigt nappfokuserad. Sophie argumenterade för att få ha ”många nappar” hela tiden, inte bara när hon skulle sova, så det kändes som att det verkligen var dags. De andra barnen (förutom Linnéa som inte hade napp) slutade när de var ganska precis 2 år. Sophie har hunnit bli drygt 2,5 år.

Vi har förberett Sophie under många månader för att hon skulle sluta med napparna ”till sommaren”. Nu är det ju sommar, så ganska snart började vi räkna på fingrarna hur många dagar det var kvar. Hon skulle tillsammans med sin gudfar och barnflicka lämna napparna till katterna på Skansen.

Tyvärr blev Sophie ordentligt förkyld precis inför denna stora händelse så det var väl inte den mest optimala dagen, men det var svårt att ändra på något som räknats ned till så länge. Sophie hade fått välja en belöning också. Hon önskade sig bara EN sak och det var en liggvagn till sin ”bebbe”. (Jag hade när jag sa ja till det ingen aning om hur dyra dockvagnar var…!)

Den stora nappdagen gick bra och katterna fick alla napparna. De närmaste 3 dagarna var tuffa för Sophie. Hon längtade efter sina nappar och det var svårt att sova. (Det är väl som allt annat beroende att det är just de 3 – 4 första dagarna som är svårast…). Några gånger var det nära att jag plockade fram reservnappen… 😉 Men det hade ju inte hjälpt någon!!!

Men nu är hon en stor tjej och har slutat med napp!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Sussi
28 juni, 2012 kl 28 juni 2012 (17:47)

Nappdiplom! Vad roligt =) Visste jag inte att det fanns. När min son slutade med ”nappisen” så gav vi det till ”leksakstrollet” (BR leksaks maskot) och i utbyte så fick man välja en leksak av honom och betala med napparna =) Var en kul grej jag hittade på nätet, och det funkade bra, på kvällen sa vi bara att minns du inte att trollet har den nu och du har din nya leksak (blev en efterlängtad Cars´s bil.) =)

Gillar din blogg, läser ofta när det känns deppigt här, har haft 6 missfall och kämpar sedan 3 år tillbaks efter ett syskon, vi har alla våra deppigheter. Min du har verkligen gått igenom för mycket! Nu får det vara nog med sorg, du skriver klokt jämt, skönt att du tagit igenom dig dom senaste dagarna. Kram

Skriv någonting