Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Sommarlunk

8 augusti 2012 (7:44) | allmänt, barn | av: Ludmilla

De senaste veckorna har det verkligen varit ett lugnt tempo. Man kommer liksom in i en lunk där tiden flyger iväg utan att man gör något alls. Men det är väl så det ska vara också.

Johan och jag har båda tränat rätt mycket under sommaren och nått våra mål och mer därtill. Jag som var uppe i 90 kg efter Sophies födelse och min cancerbehandling är nu nere på 62 kg igen. Som bonus är jag mer vältränad än någonsin, vigare och har bättre kondition än någonsin i livet. Det är bra!

Sophie, Oscar (12) och Jonas (14) har växt minst flera meter under sommaren… Jonas och Oscar är längre än jag och Sophie har vuxit ur sina st 98. Jonas har dessutom växt om sin pappa.

Jag mår för det mesta väldigt bra. Men av och till fastnar jag i tankar om vad jag kunde ha gjort annorlunda med Linnéa och ältar för mig själv för och emot olika förhållningssätt till barnen. Tänk vilken påverkan även små ord kan ha utan att de orden var menade på det sättet.

Jag hörde ett syskonpar prata om sitt förhållande till sin mamma. Den ene sa att hon haft det så svårt för att hon alltid blivit jämförd med sin mamma. ”Tänk om du ändå hade kunnat vara lite mer lik din mamma…”. Det var svårt att alltid känna att man borde vara på ett annat sätt, bättre, mer likt mammans sätt. Syskonet sa att hon också blivit jämförd med sin mamma men alltid fått höra hur lik hon var sin mamma, lika fantastisk. Detta var också så svårt eftersom hon inte kände att hon ville vara som sin mamma utan som sig själv. Hon delade inte alls alla värderingar som mamman hade och orkade inte ha den livsstilen men kände sig tvungen eftersom det nu var så bra.

Det exemplet tycker jag är ganska målande om hur svårt det kan vara. Varken det ena eller andra förhållningssättet var ju uppenbarligen bra för dessa personer, eftersom båda mått dåligt pga av det.

Ja, fundera kan man göra mycket…

Om en vecka börjar skolan igen. Men en veckas sommarlov har vi kvar!

Skriv någonting