Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Thailand nov 2012

24 november 2012 (15:00) | resor | av: Ludmilla

Vi var två veckor i Thailand och kom hem för 10 dagar sedan. Det var två härliga veckor med sol, bad och ledighet. Vi var på Koh Lanta, en ö som ligger ca 2 h bilväg söderut från Krabi dit vi flög. Vi åkte charter och blev hämtade med en minibuss som körde vägen till hotellet via två bilfärjor.

Hotellet var stort och modernt och låg direkt på stranden med ett stort poolområde. Längs stranden finns flera hotell och restauranter så det var bara att promenera iväg för alternativ. Det var första veckan med charter från Sverige så det var inte särskilt mycket människor varken på stranden eller poolen.

Vi gjorde inte så mycket annat än att ta det lugnt runt hotellet. Vi gjorde en liten utflykt för att Sophie skulle få rida på en elefant och vi åkte med tuktuk in till den lilla staden Saladan och åt. En dag åkte vi till Phiphi-öarna och snorklade.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Linnea
5 december, 2012 kl 5 december 2012 (18:42)

Thailand är underbart! Kom hem från Khao Lak för 1vecka sen efter 15underbara dagar trots en del regn. En kväll var vi på stranden och släppte en ljuslykta till älskade pappa som dog 1/2år före Linnéa, det kändes bra att äntligen få göra det.

Kram från en annan Linnea

Kommentar från Erik
22 december, 2012 kl 22 december 2012 (22:34)

**************************************

Hej thailandsresenär

Du som åker på flygresa till Thailand eller liknande resmål, vet du att du gör något av det absolut värsta mot klimatet som en vanlig privatperson kan göra? Du är vad som i dagligt tal brukar kallas ett miljösvin. Det spelar ingen roll hur många Earth hour du är med i, hur fin miljöbil du kör eller hur duktig du är på att sopsortera. Det är ändå så gott som omöjligt att kompensera för en flygresa till Thailand eller liknande resmål.

Att delta i Earth hour, som många tror är en miljöinsats, minskar för ett typiskt hushåll koldioxidutsläppen med ca 14,7 gram. Ett enda flygplan till och från Thailand en enda gång släpper ut flera hundra ton koldioxid. Räknat per familj bir det 9,4 ton. Eller cirka 639 000 stycken earth hour.

Vill du ta ansvar för klimatet? Gör en enkel insats genom att sprida denna korta text vidare!

**************************************

Kommentar från Resor
15 januari, 2013 kl 15 januari 2013 (16:47)

Resor till Thailand är så sköna 🙂
Ko Chang är mitt favo ställe att resa till i Thailand, så ska ni dit igen. Ta en titt på vad det är!

Ni ser ut att haft det riktigt bra på bilderna!

Skriv någonting