Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Sophie 3 år

25 november 2012 (10:02) | barn, tröst&hopp | av: Ludmilla

Den 17 nov fyllde Sophie 3 år.
När hon föddes hade Linnéa varit död i 1,5 år. Nu har alltså Sophie funnits i dubbelt så lång tid som hade gått mellan att Linnéa dog och hon föddes.

Nu är hon 3 år. En stor tjej. Hon stog framför spegeln och sträckte på sig och konstaterade att hon inte var liten längre.

Sophie är en mycket bestämd liten dam. Envis förstås. Men hon är inte omöjlig på något sätt utan har en stor benägenhet att vara öppen för diskussion. ”Ok, mamma!” säger hon och är nöjd med att vi kommit överens om något.

Sophie är väldigt älskad av både oss och sina storebröder. Hon har också en nära kontakt med sin mormor och morfar. Självklart är det lätt att hon hamnar i fokus. Hon är yngst, flicka bland bröder och dessutom en bonus. Vi hade ju inte tänkt att ha fler barn.

Sophie går på Gluntens Montessoriskola. Hon har haft svårt att bli inskolad. Hon började förra året i augusti och vi kämpade på med inskolningen då antingen jag eller Johan var med henne fram till jul då vi hade uppehåll. Det hade då precis börjat gå bättre. Sedan var det att börja om från början varje gång som det blivit ett längre uppehåll. Lagom till sommaruppehållet kändes det ändå som att hon var inskolad. Vi var lediga i 10 veckor och sedan skulle hon börja på en ny avdelning för äldre barn. Vi kan lämna henne nu och det går bättre och bättre, men bara korta dagar och ofta är hon väldigt ledsen när vi lämnar henne. Det är oftast Johan som får lämna henne för jag är helt klart ”miljöskadad”. Jag har väldigt svårt att lämna henne när hon är ledsen. Jag känner mig direkt som en väldigt dålig mamma, och det är ju inte hon hjälpt av.

Jag njuter av att vara med Sophie. Hon är omtänksam, nyfiken och väldigt glad.
Hon tycker väldigt mycket om att rita, skriva, se på film (Vem?, Barbapapa, Nicke Nyfiken, Dora), lyssna på sagor, leka affär, leka med dockskåp, katter, pyssla och gunga.

Sophie har ett väldigt bra språk och pratar nästan helt ”rent”. Fel hon gör är att hon säger ”till vi” istället för ”till oss”. Men på det stora hela så är hon väldigt verbal.

Tack för att du finns Sophie!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Louise
25 november, 2012 kl 25 november 2012 (22:24)

Vilka underbara bilder Ludmilla. Jag känner också glädje för din skull att Sophie finns!! och att hon är så duktigt ! Vackra barn du har.

Skriv någonting