Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Om sorg för vårdpersonal

29 november 2012 (20:18) | att hjälpa andra, döden, psykiatri, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

Jag har tillsammans med psykologen och forskaren Agneta Grimby samt forskaren och överläkaren UllaBritt Nyberg skrivit ett kapitel om sorg på siten www.internetmedicin.se

Internetmedicin är en site som sedan länge är mycket välbesökt av läkare och sjuksköterskor. Jag själv använder den regelbundet i mitt arbete som läkare för att kolla upp de senaste behandlingsrekommendationerna. Jag uppmärksammade att man inte hade något om sorg och har därför sett till att det nu finns riktlinjer för hur man bemöter människor i sorg. Jag hoppas att detta kommer att falla väl ut och att de som möter sörjande i vården känner sig tryggare i hur de ska hantera situationen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Skriv någonting