Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


Livet är nu

3 februari 2013 (16:44) | acceptans, böcker, boktips, KBT, livet, Mindfulness, relationer, tonåringar | av: Ludmilla

Livet är nu

Nu har min bok ”Livet är nu” kommit i provtryck. Det innebär att jag fått ett ex av boken för att se om format och sättning känns bra. Jag är väldigt nöjd med omslag, text och illustrationer. Däremot så kommer jag sannolikt att vilja ha den inbunden istället för som den är nu, häftad. Jag är övertygad om att den här boken kommer att kunna göra stor nytta för ungdomar. Den kommer med fördel kunna användas i skolan, vid KBT-behandling av ungdomar samt att läsas tillsammans med sin förälder.

Jag är väldigt glad och stolt över att Anna Kåver skrivit förordet:

Det är i nuet, i det där ögonblicket mellan då och sen, som vi alla måste leva våra liv. I nuet har vi chansen att påverka och forma våra liv, ta tillvara det goda och hantera det svåra. Det hela är inte enkelt. Men kunskaper om hur vi ska gå till väga har ökat, bland annat genom ett ökat intresse för mångtusenårig livskunskap från österländsk filosofi.

Ludmilla Rosengren vänder sig i sin bok Livet är nu till barn och unga vuxna som står på tröskeln till livet, för att dela med sig av denna livskunskap. Det är förhållningssätt och tekniker som i dag är vanliga inslag i kognitiv beteendeterapi, KBT, men som kan ge något till alla och envar. Med ett flödigt och lättbegripligt språk och med fina bildillustrationer ger hon sina unga läsare verktyg för att kunna vara i nuet och att använda sin empati, välvilja och tolerans både för sig själv och för andra. Enligt lyckoforskarna är det i just dessa förmågor, som nyckeln till den så svårfångade lyckan finns. Alltför många barn och ungdomar har det svårt i dag. Vi vuxna måste kunna förmedla hopp och ge hjälp. Den här boken är ett av flera sätt att göra det på och därför är
den så angelägen.

Anna Kåver
Leg.psykolog, och leg. psykoterapeut
Författare

livetarnu3

Det kommer att dröja ytterligare några veckor innan boken finns till försäljning, men om du är intresserad kan du maila mig till kontakt@ludmilla.se så kontaktar jag dig när det går att köpa boken.

Det är inte alltid lätt att förstå sig själv och andra. Det är lätt att fastna i det som redan har hänt eller att oroa sig för det som ska hända och därför missa att leva livet just nu. Hur gör man för att må bra och orka med olika svårigheter i livet?

Den här boken vänder sig till äldre barn och yngre ungdomar och lär ut verktyg som hjälper att hantera livets olika svårigheter redan innan de kommit. Boken kan läsas från cirka 11 års ålder. Att läsa boken tillsammans med sin förälder eller gemensamt i skolan är lärorikt och roligt eftersom de olika berättelserna i boken stimulerar diskussioner.

Ludmilla Rosengren som är läkare, KBT-terapeut och har erfarenhet från barnpsykiatri har skrivit den här boken för att hon själv tycker att medveten närvaro, acceptans och bekräftelse är så viktiga livskunskaper att man behöver lära sig dessa tidigt i livet.

livetarnu1

livetarnu2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Emma
4 februari, 2013 kl 4 februari 2013 (18:17)

jag vill köpa den boken när den kommer ut eller av dig. kram

Kommentar från Ludmilla
4 februari, 2013 kl 4 februari 2013 (21:48)

Tack Emma. Jag noterar det!

Kommentar från cecilia
4 februari, 2013 kl 4 februari 2013 (22:14)

Jag har en systerdotter som denna bok kan hjälpa tack för att du tog dig tid att skapa den

Skriv någonting