Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer


”Livet är nu” kommer i slutet av nästa vecka!

19 april 2013 (11:38) | att hjälpa andra, böcker, boktips, tonåringar | av: Ludmilla

En bok för ungdomar som ska förhindra psykisk ohälsa

Livet är nu

Vad roligt det är att så många har beställt min bok, Livet är nu.
Jag har fått besked om att den kommer i slutet av nästa vecka. Då skickar jag den till alla er som beställt, tillsammans med en faktura. Jag ser fram emot feed-back.

Jag vill betona att denna bok handlar inte om självmord eller om mig och min historia. Utan är skriven till ungdomar som mår dåligt eller helst redan innan de mår dåligt.

Undersökningar visar att ungdomar mår allt sämre. Den upplevda ensamheten ökar trots internets möjlighet till ökade sociala kontakter. Beslutsångesten och pressen på att ”lyckas i livet” växer i takt med att valmöjligheterna ökar. Ungdomar som mår psykiskt dåligt vill inte gärna visa hur de mår eftersom de då känner sig misslyckade jämfört med den lyckade bilden av sitt liv som de satt upp. Att söka hjälp ses som en svaghet och är stigmatiserande.

Den här boken vänder sig till äldre barn och yngre ungdomar för att ge dem verktyg som hjälper dem att hantera livets olika svårigheter när de sen kommer. Tanken är att lära sig dessa färdigheter redan innan problemen uppstår.

En bra ålder att läsa boken från är från 11 år och sen upp i hela tonåren. Även vuxna kan läsa boken med stor behållning. Att läsa boken tillsammans med sin förälder eller gemensamt i skolan är mycket värdefullt eftersom de olika berättelserna lätt väcker associationer till egna erfarenheter som man då kan diskutera.

Hoppas att den kommer att kunna göra skillnad!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Tofflan
21 april, 2013 kl 21 april 2013 (11:30)

Din bok är jag väldigt intresserad av att recensera på min blogg!
Har du sett/hört detta? (det har du säkert, men…)
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/179972?programid=1302

Kommentar från Ludmilla
23 april, 2013 kl 23 april 2013 (18:06)

Tack! Jag skickar dig gärna ett ex när den kommer! Ja det är bra att frågan lyfts upp!

Kommentar från Tofflan
23 april, 2013 kl 23 april 2013 (20:11)

Å vad du är gullig! Jag lovar att vara ärlig i min recension.

Skriv någonting