Ludmillas Blogg

Mitt liv förändrades plötsligt. Min älskade dotter Linnéa, 14 år, tog sitt liv i maj 2008. I nov 2009 föddes hennes syster och då fick jag cancer. Nu är jag frisk och ska fortsätta mitt liv…

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Tänd ett ljus

Linnéastipendiater 2013

11 juni 2013 (21:20) | Linnéa, självmord, sorg&saknad, tröst&hopp | av: Ludmilla

linneastipendiater 2013

Idag var det skolavslutning och utdelning av Linnéastipendiet. I år var det Jonas som ju går i 8an som fick dela ut stipendiet till sina klasskompisar. Han själv var inte möjlig att nominera.

Det var väldigt känslomässigt för mig att Jonas ville göra detta. Det är inte självklart att en 15-årig kille kan stå upp för flera hundra människor och prata och än mindre om en sådan här sak. Jag är enormt stolt över hans framträdande.

”Jag heter Jonas och står här för att lämna över ett stipendium till två elever, en tjej och en kille, i årskurs åtta.

Vi grundade detta stipendium efter att min syster Linnéa Göller tog sitt liv i 30 maj 2008. Linnéa gick då i årskurs åtta här på Glunten.

Linnéa var en som många ansåg vara en god kamrat. Linnéa älskade att lära sig saker vilket gjorde att hon tyckte det var väldigt roligt i skolan. Linnéa var alltid glad och positiv och brydde sig om de hon hade runt omkring sig. Linnéa var den som stöttade dem som mådde dåligt.

Vi tyckte det var viktigt att inrätta stipendiet för att delas ut till elever som har visat prov på gott kamratskap. Eleverna i årskurs åtta har fått nominera de som de tycker representerar gott kamratskap. Beslutet har därefter tagits av skolledningen.

Det har varit mycket svårt att välja ut eleverna eftersom det finns många personer som är goda kamrater i Gluntens årskurs åtta.

Linneastipendiaterna 2013 är:

Julia Adriansson och Erik Leijon!

”Julia är en snäll och positiv tjej som respekterar och representerar verkligen gott kamratskap. Hon är en hjälpsam och trevlig person som alltid hälsar och behandlar alla lika. Julia är en glad tjej som man kan prata med allt om, allt från snygga killar till djupa kärleksproblem. Hon har alltid allt klart för sig och är en bra lyssnare. Julia sprider alltid en god stämning till alla som är nära henne.”

”Erik är en rolig person som inte liknar någon annan. Han är tolerant och har lätt för att bjuda på sig själv. Erik är omtänksam och hjälper till när det behövs. Han får en alltid att skratta på ett eller annat sätt och tar aldrig ett skämt för långt. Erik är bra på att förstå speciella saker med andra människor. Han är en snäll person som man alltid kan prata med och är en person man kan lita på. Erik är en generös person som alltid delar med sig och bidrar till en god stämning i hela gruppen.”

Båda får ett stipendium om 1000 kr vardera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer till inlägget

Kommentar från Catarina
11 juni, 2013 kl 11 juni 2013 (22:08)

Bra gjort Jonas! Och vad fint initiativ. Jag kan se möjligheter till många olika positiva effekter med ett sådant stipendium. , Främjande, upplysande, uppmärksammande, motiverande…

Kommentar från Anna Karlsson
12 juni, 2013 kl 12 juni 2013 (16:50)

Så modigt och fint gjort av Jonas! Jag förstår att du är en stolt mamma:) Intressant att läsa om Linnea stipendiet! Ha det bra. Varma kramar från Anna

Kommentar från Camilla
12 juni, 2013 kl 12 juni 2013 (18:43)

Vilket fint initiativ med stipendie för gott kamratskap! I skolans värld, och senare i arbetslivet, är det så mycket konkurrens/jämföra sig med varandra/betyg, är man en god medmänniska får man ingenting. Alltså en suverän idé att visa att man värdesätter sådana egenskaper! Hoppas att det kan inspirera flera/andra skolor etc. till att göra samma sak.

Kommentar från Tant B
13 juni, 2013 kl 13 juni 2013 (0:45)

Tanken med stipendiet är fin och generös.
Men jag tycker inte om att man ur stora kullar med barn/ungdomar väljer ut några få som belönas för något.
Det finns så många tysta som aldrig hörs, ses eller belönas.

Kommentar från Ludmilla
14 juni, 2013 kl 14 juni 2013 (11:49)

Jag förstår hur du tänker. Linnéastipendiet är grunden till ett långsiktigt kamrat och värdegrundsarbete på denna skola. Det är just god kamratskap så som eleverna upplever det som är grunden. Det handlar inte om att vara utåtriktad, tvärtom så är det ofta de mer tillbakadragna eleverna som upplevs som goda kamrater faktiskt.

Kommentar från ”Cecilia”+Borderline
15 juni, 2013 kl 15 juni 2013 (16:50)

Jag tycker det är en god ide, kamratskap är det allra viktigaste att lära sig! Kram

Kommentar från Ullrika
22 juni, 2013 kl 22 juni 2013 (19:53)

Förstår att du är stolt!

Ang stipendiet så tycker jag det är en fin gest och jag stöder den till fullo. Men jag förstår hur Tant B tänker, och jag funderar själv i samma banor. Att ni låter vuxna vara med och ”råda” tycker jag låter som ett klokt tilltag och jag är säker på att ert fina stipendie hjälper mer än stjälper!

Kramar och i en efterhand härlig midsommar önskas!

Kommentar från Anna
19 juli, 2013 kl 19 juli 2013 (18:50)

Jag tycker så mycket om att läsa om Linnéastipendiet och motivationerna är så fina, men alltid unika. Känner dock en smärta när jag läst klart, för jag tänker på att om Linnéa hade varit kvar, så hade inte stipendiet funnits. Men genom detta så lever en bit av Linnéa kvar, och hon kan på ett sätt fortsätta att sprida det goda som jag har fått uppfattningen om att hon omgav sin omgivning med.

Tack för att du skriver så innegående om stipendiet och de två stipendierna de åren som har gått! Hoppas att du fortsätter!

Skriv någonting